Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Prou de postmodernisme, no juguem amb les paraules!
Aquests (amb masculí) que apeleu a la 'llibertat d'expressió' del FRM, una persona que ataca al feminisme, a l'antirracisme i no li importa, a sobre es justifica, de fer xerrades davant de feixistes, jugueu amb les paraules.

El feixisme, és una pràctica política molt concreta. Si voleu parlar de privació de la llibertat d'expressió, això passa en qualsevol tipus de règim: en feixisme, en socialisme, en capitalisme, en dictadures i en democràcies.

Un cop dit això, no estem confonent 'llibertat' amb 'privilegi'? Perquè, quan algú ataca a pràctiques i teories alliberadores (és a dir, que busquen la llibertat de TOTHOM), no està actuant des de la seva llibertat, sinó des del seu privilegi. Quan FRM, un home blanc de classe mitja i heterosexual, carrega contra altres ètnies, dones i persones no heterosexuals i a sobre té la barra d'anar a parlar amb feixistes (està clar que a ell no li faran res), està dins un privilegi que li dona el capitalisme patriarcal, el mateix que alça el feixisme quan està en crisi.

Creure que quan algú carrega contra l'alliberament és, en si, llibertat, és que esteu molt equivocats! Qui estem en contra de l'autoritat, hauríem de saber que tenim un greu enemic a davant i se li ha de plantar cara, tant amb discurs com amb acció.

Sabem que no som éssers perfectes i que no tenim la raó de tot, per això som TOLERANTS amb certs discursos i certes pràctiques. Però de la mateixa manera sabem que altres discursos ens poden corrompre, poden fer que tota una societat giri entorn d'unes idees falses i això ha passat a tot el món en totes les èpoques. No podem tractar a la societat com imbècil però tampoc podem pretendre que no existeixen els discursos populistes, irracionals ni els mitjans de masses que els amplifiquen.

Si tothom fós lliure i sabi de fer el correcte, no tindriem ni feixisme ni capitalisme ni racisme ni masclisme, ja viuriem en la utopia!

Però com que no és així, fa falta no donar-li més joc als discursos que ens ataquen directament i molt menys als nostres espais.

La llibertat ha de ser recíproca, i això vol dir que l'has de tenir tu, però també tothom.

Llibertat, no només d'expressió, per totes, no només per uns quants!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Totalment d'acord amb els comentaris que defensen la llibertat d'expressio del pensador felix.

I crec que aquest respecte tambe l'hauriem de fer extensible al Casal Tramuntana o a l'MSR, ja que crec que tenen bones idees respecte la justicia social, encara que no tingui afinitat amb d'altres (racisme, etc.).

I sobre la Llibreria Europa tres quarts del mateix. D'acord que tenen alguns llibres amb els quals no hi estic d'acord, pero tambñe tenen llibres crítics amb el capital o amb la monarquia, no ho hem d'oblidar.
Definitivament s'ha de ser tolerant amb les idees dels demés.
lamentable paternalisme anti-assambleari, no!
23 nov 2014
Realment LAMENTABLE que hi hagi persones que, pretenent ser d'esquerres, es creguin en el dret de ERIGIR-SE EN JUTJES del que ALTRES PERSONES poden escoltar i pretenguin boicotejar actes per tal de TUTELAR ALS ALTRES. Aquests grupuscles feminazis-paternalistes-policiacs deuen pensar que les PERSONES SOM TONTES i que NECECSSITEM EL SE TUTELATJE FORCÖS I LA SEVA CENSURA PATÈTICA per poder discernir el que és cert del que no i per formar-nos una opinió propia sobre un autor. Intentant boicotejar la llibertat d'expressió ens esteu tractant a tots els habitants de Barcelona d'imbècils i inútils, ja que penseu que no podem pensar per nosaltres mateixos i decidir si anem a un acte o no, i si hi anem, decidir què creiem i què no.

Si algú vol que en Félix no vagi a parlar a X espai el que ha de fer és anar a l'assamblea de l'espai X i explicar els motius i fer una proposta en aquest sentit. Qui no faci això i pretengui erigir-se en "Xeriff de mi ciudad", decidint per ell mateix el qui és homòfob-masclista i qui no i forçant als altres a acatar les seves resolucions censuradores, s'està passant pel forro els mètodes assamblearis en el quals tantes persones treballem i que suposen la base democràtica de tantíssims col·lectius. Erigir-se com a "Xeriff de mi ciudad" és una falta de respecte molt greu cap a l'ASSAMBLEARISME i cap a totes les persones que treballem durament per construir espais com aurea social des de l'AUTONOMIA.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
El gran escriptor llibertàri Rudolf Rocker, principal teòric de l'anarcosindicalsime, igual que Félix Rodrigo Mora, no tenia cap problema en fer debats oberts amb feixistes:
http://radicalarchives.org/tag/rudolfrocker-ottostrasser-minagraur-nazis/

Al feixisme no s'el combat amb mètodes feixistes; s'el combat amb bones idees, bones actituds i bones accions.Igualment, si creieu que Félix té un discurs homòfob-masclista, demostreu-ho amb bones idees, bones actituds i bones accions, pero si us plau, per la vostra dignitat, no us poseu a fer patètiques censures, vergonyosos boicots feixistes a actes organitzats per companys, des de la base, i de forma autogestionària.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Companys/es,

benvingut sigui el debat sobre aquesta qüestió de la llibertat d'expressió. Sembla a ser que és un tema que porta cua -en el sentit que s'ha debatut al llarg del temps i dels segles entre els moviments “alternatius” de la societat- i per tant és un tema que crec fonamental que estigui sorgint a la llum ara i aquí, de nou. És una oportunitat. Per això crec que no és bó que ningú de nosaltres parli amb indignació i agressivitat, creient defensar la veritat única i ja “sabuda per tots” en aquest tema, per què crec que no és així, no tothom haurà arribat al mateix punt a hores d'ara en aquesta reflexió i necessitem un clima tranquil i obert per poder reflexionar-hi i parlar-ne.

“Llibertat d'expressió”, així, en sec, traient-li les connotacions de dret burgés que molts li atribuïu, i que probablement té doncs al llarg de la història ha estat el poder sobretot qui ha fet servir aquest terme per defensar l'exposició de posicions des d'una postura privilegiada, no treu que hàgim de recuperar des dels àmbits anti-autoritaris aquesta paraula, així com la paraula “democràcia” ha estat tergiversada pel poder i tantes altres. Si ens traiem les ulleres dels perjudicis històrics i tractem de mirar netament la qüestió, sincerament m'estranya que qualsevol persona que s'auto-proclami llibertaria pugui estar en contra la llibertat d'expressió. Concretament, en una qüestió com la que ens ocupa, de la invitació d'en Félix Rodrigo, en què no hi ha un poder jeràrquic ni de dominació que està pretenent imposar un missatge, sinó que som els vostres iguals, des de l'hortizontalitat i l'autonomia, qui pensem que aquesta persona pot aportar idees interessants i positives.

Amb el que està passant ens estem trobant amb dues qüestions a afrontar. Per una banda, en l'àmbit concret, des de l'hortizontalitat i l'autonomia, i per tant sense privilegis, hi ha algunes persones dins els “moviments socials” que pensen que en Félix té idees masclistes, homòfobes, feixistes, racistes, etc. Hi ha altres persones, companyes i companyes, que ara per ara no pensen el mateix. Així que no hi ha acord respecte la figura d'en Félix doncs és un personatge polèmic. Si no hi ha acord respecte si les seves idees són sexistes, homòfobes etc. o no, hi ha de poder haver un debat net, tranquil, argumentat, honest i cara a cara sobre les idees, amb llibertat d'expressió en què tothom pugui dir el que pensa. Per altra banda, tenim la qüestió de fons d'extrapolar la qüestió de la llibertat d'expressió en un àmbit més general: qui pot parlar i qui no? En quins espais? Qui ho decideix? Si no hi ha acord en una assemblea sobre invitar o no algú a parlar, què passa? Hi ha llibertat per què cada grup/persona llegeixi els llibres que vulgui, vagi a les xerrades que vulgui i convidi a parlar a qui vulgui?

Per això, com a membre del GRA i de la Plataforma pel No-Sí, crec que en els propers temps les persones que ens sentim interpel·lades per aquesta qüestió, ja sigui des de la problemàtica concreta de la llibertat d'expressió d'en Fèlix Rodrigo com de la problemàtica general de la llibertat d'expressió de qualsevol persona, hauríem de fer almenys dues trobades-debats. Una, de caire general, per assentar les bases del que pensem que hauria de definir la llibertat d'expressió des d'una posició anti-autoritaria; l'altra, de caire concret, sobre el pensament i les idees de Felix Rodrigo, si s'escau.

En breu espero poder plantejar aquests debats amb l'ajuda d'altres companys.

Gràcies
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Companys/es,

benvingut sigui el debat sobre aquesta qüestió de la llibertat d'expressió. Sembla a ser que és un tema que porta cua -en el sentit que s'ha debatut al llarg del temps i dels segles entre els moviments “alternatius” de la societat- i per tant és un tema que crec fonamental que estigui sorgint a la llum ara i aquí, de nou. És una oportunitat. Per això crec que no és bó que ningú de nosaltres parli amb indignació i agressivitat, creient defensar la veritat única i ja “sabuda per tots” en aquest tema, per què crec que no és així, no tothom haurà arribat al mateix punt a hores d'ara en aquesta reflexió i necessitem un clima tranquil i obert per poder reflexionar-hi i parlar-ne.

“Llibertat d'expressió”, així, en sec, traient-li les connotacions de dret burgés que molts li atribuïu, i que probablement té doncs al llarg de la història ha estat el poder sobretot qui ha fet servir aquest terme per defensar l'exposició de posicions des d'una postura privilegiada, no treu que hàgim de recuperar des dels àmbits anti-autoritaris aquesta paraula, així com la paraula “democràcia” ha estat tergiversada pel poder i tantes altres. Si ens traiem les ulleres dels perjudicis històrics i tractem de mirar netament la qüestió, sincerament m'estranya que qualsevol persona que s'auto-proclami llibertaria pugui estar en contra la llibertat d'expressió. Concretament, en una qüestió com la que ens ocupa, de la invitació d'en Félix Rodrigo, en què no hi ha un poder jeràrquic ni de dominació que està pretenent imposar un missatge, sinó que som els vostres iguals, des de l'hortizontalitat i l'autonomia, qui pensem que aquesta persona pot aportar idees interessants i positives.

Amb el que està passant ens estem trobant amb dues qüestions a afrontar. Per una banda, en l'àmbit concret, des de l'hortizontalitat i l'autonomia, i per tant sense privilegis, hi ha algunes persones dins els “moviments socials” que pensen que en Félix té idees masclistes, homòfobes, feixistes, racistes, etc. Hi ha altres persones, companyes i companyes, que ara per ara no pensen el mateix. Així que no hi ha acord respecte la figura d'en Félix doncs és un personatge polèmic. Si no hi ha acord respecte si les seves idees són sexistes, homòfobes etc. o no, hi ha de poder haver un debat net, tranquil, argumentat, honest i cara a cara sobre les idees, amb llibertat d'expressió en què tothom pugui dir el que pensa. Per altra banda, tenim la qüestió de fons d'extrapolar la qüestió de la llibertat d'expressió en un àmbit més general: qui pot parlar i qui no? En quins espais? Qui ho decideix? Si no hi ha acord en una assemblea sobre invitar o no algú a parlar, què passa? Hi ha llibertat per què cada grup/persona llegeixi els llibres que vulgui, vagi a les xerrades que vulgui i convidi a parlar a qui vulgui?

Per això, com a membre del GRA i de la Plataforma pel No-Sí, crec que en els propers temps les persones que ens sentim interpel·lades per aquesta qüestió, ja sigui des de la problemàtica concreta de la llibertat d'expressió d'en Fèlix Rodrigo com de la problemàtica general de la llibertat d'expressió de qualsevol persona, hauríem de fer almenys dues trobades-debats. Una, de caire general, per assentar les bases del que pensem que hauria de definir la llibertat d'expressió des d'una posició anti-autoritaria; l'altra, de caire concret, sobre el pensament i les idees de Felix Rodrigo, si s'escau.

En breu espero poder plantejar aquests debats amb l'ajuda d'altres companys.

Gràcies
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
GRA i No-Si, per mi heu perdut el respecte que us tenia, almenys en lo que escau als que heu escrit. Pensava millor de vosaltres però em sento deçabut.

Reconec no haver-me llegit massa del FRM però dubto que companyes properes, molt properes d'Aldarull llencin als 4 vents que aquest home té idees masclistes sense fer-ne una lectura prèvia, tot treient del seu establiment els seus textos. D'altra banda, a part de tot això, què justifica que expressi les seves idees a grups feixistes?

És que l'historia no ens ha ensenyat que les bones paraules, bones accions i bones actituds no acaben amb el feiximse? És que a cas, no sabem a què ens enfrontem? Quan dieu això, que hi havia gent que discutia amb ells com el Rudolf Rocker, oblideu a tota la gent que aquesta 'ideologia', per no dir-ne una barbaritat, ha matat. Les bones accions, les bones paraules i les bones actituds no ens tornaran a Carlos Palomino, a Guillem Agulló o a Clement Meric, ni a 40 anys de dictadura franquista sota aquest règim.

Esteu altament equivocats si creieu que es pot fer un anàlisi d'aquesta ideologia com si fós una més, com qui canvia cromos. Espero que el GRA reflexioneu sobre això i veieu que el feixisme, de l'únic que enten és de violència (en tots els àmbits) i que per enfrontar-s'hi s'ha de fer discurs en contra, està clar, però se li ha de plantar cara amb molt més que això.

I si us plau, prou de trasgiversar les paraules, la censura és tan de demòcrates com dictadores, feixistes, socialistes o capitalistes.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Para los tres comentarios que nos atacan a nosotras, las feministas(y sospecho que son de la misma persona, de Laila, que obvia que una compañera del grupo no quiere que vaya...pero bueno, vosotrxs sabréis, pero os habéis retatado posicionandos al lado de FRM invitándolo...) por defendernos de un misógino como FRM, en lugar de, vetarle a él y demás basura machista que tira balones fuera y se escuda bajo el "libertad de expresión"....entonces inviten a Anglada, o solo hay libertad de expresión para los misóginos-curas-carlistas?

soy de Madrid, pero estoy difundiendo mucho el tema, para que no se invite a éste repugnante reacionario a nuestros espacios feministas, que se invite a un machista al Aurea Social por parte de la plataforma no-si, y que la Coperativa Integral Catalana: y que todos ellos no digan nada al respecto es VERGONZOSO.

Apoyo a las feministas de barna y odio contra los machirulos!
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Una cosa és que Aldarull, o cualsevol altre llibreria-local, decideixi no distribuir llibres de FRM. Això és LEGITIM, malgrat que em sembla una decisió molt EQUIVOCADA i fortament influida per intimidacions i amenaces, mals entesos i tergiversacions, que no tenen res a veure amb la llibertat, el pensament lúcid i el debat net.

L'altre cosa, molt diferent, és que es facin amenaces a la legitima llibertat de reunió de companys/es que estan en molts col·lectius com ara la CIC, el GRA, Can Tonal, Aurea Social, etc. etc. Els qui pretenen boicotejar l'acte de divendres estan caient molt baix, i em sap molt greu per a ells. No estan boicotejant a FRM i la seva obra, sinó que estan negant la llibertat de reunió de molta gent que té interès en poder parlar tranaquilament de la qüestió nacional i l'allibertemnt desl pobles, amb la presència i les aportacions d'en Félix.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
"Si no creemos en la libertad de expresión para las personas que despreciamos, no creemos en ella en absoluto." - Chomsky.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
els defensors de FRM sou patétics.....


el que no es legitim es que es convide a parlar a nazis, o a masclistes com FRM

A FOTRE EL CAMP FRM!
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Libertad de expresión sí, pero lejos de espacios FEMINISTAS y anarquistas....parece que el Aurea Social no es un espacio donde las mujeres, negros, mariconas locas que vamos al día del orgullo gay podamos estar agusto sin escuchar a GENTE COMO FRM que nos ataca con su discurso reacionario de cura carlista.

ah y Chomsky es un amigo del estado ;)
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014

“La gran transformación a la que llamo revolución integral no puede hacerse sin que la mujer desempeñe una función de primera importancia en ese proceso". FRM


FEMINISME
8 de marzo de 2012: La mujer trabajadora contra el capitalismo y elEstado feminista
http://esfuerzoyservicio.blogspot.com.es/2012/03/8-de-marzo-de-2012-la-m
Finalmente diré que, a pesar de las críticas que se vierten aquí al feminismo, vería con agrado que al menos una fracción evolucionase hacia posiciones revolucionarias, no androfóbicas, hostiles al Estado y anticapitalistas, asentadas en la idea de mujer integral que se hace cargo, en el pensamiento y en la acción, del todo finito de la condición y existencia humana. Con él cooperaría con gusto.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014

Sí masclista, segur, per això sovint diu coses com:

"La participación de las mujeres, haciéndose cargo de tareas de la mayor responsabilidad y dificultad, en la pugna por la verdad y en los combates por la libertad, es imprescindible para alcanzar resultados concluyentes. Hombres y mujeres deben estar unidos, amarse y respetarse en pie de igualdad, compartiendo las tareas de la transformación integral del orden constituido, sin sexismo de uno u otro tipo."

http://www.felixrodrigomora.org/felix-rodrigo-mora
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
ES MACHISTA POR ESTO ;)


Antifeminismo y misogínia
Una selección de párrafos de su texto «Feminismo policiaco, feminismo fascis
-
ta», el cual sin necesidad de comentarios grafica bastante, además de la ignoran
-
cia, su misoginia, y antifeminismo, definiendo a partir de su paranoia surrealista
lo que sería el «feminismo» y su papel fundamental para la reestructuración del
sistema capitalista.
«Mujeres (policías) que atacan a mujeres (huelguistas) el 29-M: así se
realiza la famosa “solidaridad femenina”.»
«Un dato bien sabroso es que en “España” la biblia del feminismo neo-
machista y feminicida por excelencia, “El segundo sexo” de Simone de
Beauvoir fue editado dos veces bajo el franquismo por grupos de muje
-
res adscritos a la Sección Femenina, porque veían en tan repulsivo libri
-
to, que es además un canto exaltado al capitalismo, la confirmación de
sus ideas. En esos despeñaderos anduvieron varias de las que luego se
presentaron como feministas [...].»
«Según el feminismo, la misma policía que ha sembrado el miedo en las
calles para salvaguardar al capitalismo el 29-M y ha reprimido a muje
-
res huelguistas y manifestantes, es la que “protege” a las féminas de los
hombres (los textos citados son tan extremistas en su androfobia que ni
siquiera diferencian entre hombres maltratadores, una ínfima minoría,
ni el 0,0001%, y hombres en general). Es más, anima a las mujeres a coo
-
perar con la policía, a hacerse uña y carne con ella, a aplaudirla y jalearla
como su “protectora”.»
«Su meta es un Estado policial perfecto, con cárceles repletas y campos
de concentración a rebosar, en los cuales los varones, esos seres perver
-
sos que viven, todos ellos, para explotar, maltratar, violar y asesinar a
las mujeres, reciban su merecido. No las detiene la fácil observación de
que todo Estado policial, se monte con el pretexto que se monte, es un
Estado fascista. Los y las feministas, al exigir a gritos la implantación del
Estado policial, manifiestan ser eso, nazis de nuevo tipo.»
«La cosmovisión feminista es extremismo derechista actualizado.»
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
La ver­dad es que como mujeres y como fem­i­nistas esta­mos tan, tan, tan har­tas de tener que dar expli­ca­ciones de nue­stros actos que cuando nos las exi­gen nos sale un “zas! en toda la boca”… Es cierto, es nue­stro primer impulso al estar cabreadas. Pero el otro día no lo estábamos, estábamos reunidas, comiendo preparando nues­tras jor­nadas que duran todo el año y si me apuras, toda la vida.

Estábamos en uno, de los que todas con­sid­er­amos nue­stros espa­cios comiendo, cuando apare­ció el denom­i­nado filó­sofo Félix Rodrigo Mora y se sentó en una de las mesas acom­pañado de per­sonas cer­canas a nues­tras luchas. Lo cierto es que los nervios y la duda nos revolvieron el estó­mago recién ali­men­tado. “¡Oh! ¡No, no puede ser ver­dad!” Com­pro­bamos las imá­genes y efec­ti­va­mente era él. La voz de alerta que cor­rió como la pólvora en estos días estaba ahora en “nues­tra” casa… ¿Qué hace­mos? ¿Le dec­i­mos algo?… No quer­e­mos com­pro­m­e­ter al espa­cio ni al resto de las per­sonas que habían venido a comer aje­nas a todo esto. Pero tam­poco podemos seguir ahí cómo si nada estu­viera pasando. En un inter­cam­bio rápido con las mujeres tra­ba­jado­ras del espa­cio se decidió que no queríamos ali­men­ta­rle, no queríamos “servirle”, ni que nos “hon­rara” con su presencia.

Sólo de pen­sar que en nue­stro espa­cio se repro­du­jeran argu­men­tos antifem­i­nistas a los que nos viene acos­tum­brando Félix Rodrigo Mora: que iden­ti­fica el fem­i­nismo con el estado, “el estado poli­cial fem­i­nista”, que nos acusa a las fem­i­nistas de atacar la het­ero­sex­u­al­i­dad y demo­nizar la mater­nidad, que todas recibi­mos sub­ven­ciones tanto estatales como de la fun­dación Rock­e­feller, a la vez defend­emos el man­i­fiesto (según él, fascista) Scum, que desde que existe la ley de vio­len­cia de género hay más mujeres asesinadas, defen­di­endo una supuesta rev­olu­ción inte­gral de las per­sonas, que pone la ver­dadera esen­cia femenina de las mujeres con la mater­nidad en el cen­tro… y así una joy­ica tras otra que nos recon­come, decidi­mos lev­an­tarnos pací­fi­ca­mente y expli­carle que estaba en un espa­cio fem­i­nista y que quién quiera escucharle e invi­tarle allá con sus errores o acier­tos, pero en nue­stros espa­cios no es bien recibido.

Suponemos que no es de agrado de nadie que le inviten a salir o le echen de un espa­cio público y que la situación en sí es vio­lenta para ambas partes, en cuanto se piden expli­ca­ciones y argu­men­tos tales como si hemos leído sus libros, o sus ensayos (que algu­nas si lo hemos hecho) y la con­testación por su parte es la de insul­tarnos llamán­donos “nazis, vio­len­tas”, que esta­mos man­te­niendo el fem­i­nismo insti­tu­cional, que somos las cul­pa­bles de sostener el het­eropa­tri­ar­cado… y dán­donos una tar­jeta invitán­donos ¡¡¡a debatir sobre el tema!!!. ¿Qué tema? ¿Su antifem­i­nismo? ¿Qué somos nazis y vio­len­tas?… con una pre­sentación así esper­amos que se entienda que no quer­e­mos debatir con él ni quer­e­mos ali­men­tar su ego. Con sus insul­tos nos dio más que argu­men­tos sufi­cientes para echarlo del espacio.

No quer­e­mos demo­nizar ni a las per­sonas, colec­tivos o enti­dades que dan o han dado cobijo a Félix Rodrigo Mora y sus argu­men­tos, enten­demos los pro­ce­sos indi­vid­uales y gru­pales de cada una. El nue­stro como fem­i­nistas es el de no dejar ninguna agre­sión sin respuesta y nues­tra respuesta es desmon­tar el tinglado que tiene mon­tado y que, segu­ra­mente encima le está dando de comer y via­jar gratis por todo el estado.

Febrero Fem­i­nista
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
Felix Rodrigo Mora colabora habitualmente con Frank G. Rubio, otro reaccionario disfrazado de antisistema,colaborador por cierto de Lorenzo Abadia.Rodrigo mora en su blog http://esfuerzoyservicio.blogspot.com/2012/01/denuncias-falsas-en-espana una noticia sobre "las denuncias falsa de las mujeres
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
23 nov 2014
http://esfuerzoyservicio.blogspot.com.es/2012/01/denuncias-falsas-en-esp


errata, el enlace se ve en ese de arriba.

Es un machista de libro!
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
24 nov 2014
Aviso, no soy anarquista, pero creo que algunas dais en la clave.

La questión es que hay un grueso de gente que se cree que, por el hecho de autodenominarte anarquista, ya eres indemne a otras opresiones. Es decir, el independentista, tiene que demostrar que no simpatiza con la burguesía. El comunista, tiene que demostrar que no es autoritario. A la feminista, se le exige que de pruebas que su feminismo es de clase y no interclasista. Etc.

Ahora bien, al que se hace decir anarquista se le presupone libre de cometer qualquier otra opresión por vosotro/as mismo/as.

Y sí, un anarquista puede ser o desarrollar una conducta machista, puede ser españolista/imperialista, puede ser racista, etc. igual que pueden tener conductas de opresión en otros terrenos los independentistas, las feministas, los comunistas, etc.Ese para mi es el primer paso: el reconocimiento de que no hay planteamiento que de por sí, solo con que la persona se reconozca en ese pensamiento, sea de liberación integral.


Si se puede entender eso, se habrá avanzado mucho. Mientras tanto, se seguirá topando con el muro mental de "pero como va ser tal o qual machista o españolista, o homófobo, si es libertario, que un dia lo vi en la mani del 1 de mayo" y tal.
Re: Llibertat d'expressió o privilegi?
25 nov 2014
Desde la Administración de Alasbarricadas.org y ante la deriva hacia posiciones derechistas cada vez más evidentes de Félix Rodrigo Mora y sus seguidores, con posturas racistas, homófobas, sexistas, integristas y otras de similar tenor, hemos decidido no permitir la propaganda de sus ideas en nuestra página, ya que chocan frontalmente con nuestro proyecto comunicativo, que está al servicio del desarrollo de una sociedad libertaria, sin racismo, homofobia, sexismo o integrismo.

Nuestra página ha sido y seguirá siendo un espacio de debate amplio no sólo en el seno del anarquismo, sino de todas las corrientes emancipadoras siempre que haya respeto y que se compartan unos mínimos valores humanos. En el caso de este señor y de sus seguidores esto no es así y se utiliza ALB como plataforma para la expresión de la reacción más cruda.

ALB no es altavoz de ese tipo de posturas, que ya cuentan en el estado español con un poderoso conglomerado comunicativo, en radio, prensa y televisión.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more