Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Més d'un centenar de persones donen suport al jove denunciat per manifestar-se contra una recollida d'aliments racista
22 nov 2014
El 15 de juliol diversos col·lectius antiracistes de Manresa van convocar una concentració al mercat del barri de la Font dels Capellans per denunciar la recollida d'aliments només per a persones de nacionalitat espanyola.


Més d'un centenar de persones s'han concentrat avui al matí a les portes dels jutjats de Manresa per donar suport al jove denunciat pel partit Plataforma Per Catalunya (PxC) arran una concentració contra la recollida d'aliments racista. El judici s'ha celebrat al jutjat d'instrucció número 3 de Manresa arran la denúncia per manifestació il·legal i coaccions que va presentar el passat mes de juliol el secretari general de PxC, Roberto Hernando, i un dels regidors del partit xenòfob a Manresa, Albert Pericas, contra un jove participant de diversos col·lectius socials i antifeixistes de la ciutat.

Cal recordar que el 15 de juliol diversos col·lectius antiracistes de Manresa van convocar una concentració al mercat del barri de la Font dels Capellans per denunciar la recollida d'aliments només per a persones de nacionalitat espanyola que pretenia fer PxC. Tot i que la concentració va ser pacífica, tot havent-hi insults per ambdues parts, cossos policials van marcar una barrera de distància entre les persones manifestants i els membres de PxC presents en aquell acte –entre ells un dels regidors de Manresa, Albert Pericas, el Secretari General del partit, Roberto Hernando, el regidor de la formació de Vilanova del Camí, el Secretari del partit per l’Anoia, Sergio Balcells Martínez; i el seu homòleg calafí Miguel Marcé. Aquest fet ha estat contradit avui al judici, ja que la part denunciada ha declarat que l'acusat havia increpat "a un pam i mig" de distància els membres de PxC. A més, la defensa també ha subratllat que "en cap cas va haver-hi aproximació física" de les manifestants cap als membres de PxC tal com ho demostra el fet de marxar a peu, sense l'acompanyament d'efectius de Mossos d'Esquadra. El judici de faltes ha quedat vist per sentència.

“No alimentis el racisme”

Després de la imputació per coaccions al jove manresà, es va difondre un comunicat i campanya “No alimentis el racisme” (#NoAlimentisElRacisme) en suport a l'encausat per haver participat en la manifestació contra l’acapte d’aliments racista de PxC a Manresa i convocar la concentració del 21 de novembre davant dels Jutjats. El comunicat esposava que la denúncia "és calumniosa i injuriosa, i només pretén atemorir a les persones que, sense cap mena de por, mostren el rebuig a les polítiques i discursos racistes i xenòfobs". A més, explicitava l’errònia estratègia racista de PxC en barrejar "la falta d’accés a serveis i recursos amb els orígens culturals de les persones; utilitzant la pobresa per a justificar la discriminació i dibuixant el veïnat divers com a culpable de la crisi i de la precarietat". El manifest acabava amb una instància cap a les institucions municipals per tal que no donessin cap tipus de permís administratiu ni cap cobertura als actes "de caràcter racista i feixista". Actualment el manifest porta prop d'un miler d'adhesions.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat