Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Deu anys de La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura
21 nov 2014
La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT) celebra el seu desè aniversari celebrant unes Jornades al Col·legi d'Advocats de Barcelona els dies 21 i 22 de novembre
La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT) creada el 2004, és una plataforma integrada per organitzacions que lluiten contra la tortura i els maltractaments, així com per la defensa dels Drets Humans. El seu objectiu principal és vetllar per l'aplicació i el seguiment dels mecanismes internacionals de prevenció de la tortura a l'Estat espanyol fins a la seva total eradicació.

En el marc del seu desè aniversari, la CPDT celebrarà unes Jornades al Col·legi d'Advocats de Barcelona els dies 21 i 22 de novembre que s'estructuraran d'acord amb tres blocs; la realitat de la tortura i els maltractaments a l'Estat espanyol, la repressió de la dissidència i els instruments de mecanismes de la prevenció i la denúncia de la tortura.

Amb caràcter previ a les Jornades, en què participaran integrants d'un gran nombre d'entitats de Drets Humans de tot l'Estat, tindrà lloc una roda de premsa al mateix lloc en què es presentaran les principals dades recollides durant aquesta dècada de treball. Així mateix, es presentaran davant l'opinió pública un seguit de conclusions que seran elevades davant de diferents organismes internacionals que miren amb preocupació la situació de l'Estat espanyol en matèria de drets humans.

També es presentaran les principals conclusions de l'informe “Incomunicació i Tortura al País Basc. Anàlisi estructurat sobre la base del Protocol d'Istanbul”, elaborat per metges, psicòlegs i psiquiatres en el qual han analitzat 45 casos de tortura a què aplicat aquest Protocol, instrument avalat per l'ONU que mesura, precisament, la consistència i veracitat de les testimonis.

A la roda de premsa hi intervindran:

Jorge del Cura, portaveu de la Coordinadora per la Prevenció i Denúncia de la Tortura.

Andrés García Berrio, portaveu de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura.

Ohiana Barris, coautora de l'Informe “Incomunicació i Tortura al País Basc”.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat