Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Propostes de projectes
18 nov 2014
-
Crec que un dels errors claus de l'anarquisme a Catalunya és que partim dels mateixos projectes repetits de sempre. No dic que no valguin la pena les assamblees, les revistes/diaris, els menjadors vegans o els centres socials, però podem anar més enllà d'això amb una mica d'imaginació.

Com que sóc una persona ocupada, no puc realitzar tot el què se'm passa pel cap, però deixo aquí una sèrie de propostes de projectes per si algú no sap què fer amb la seva vida / vida del seu col·lectiu més que pintades d'(A)'s i textos criticant als indepes / xerrades sobre el 36:

- Un canal de vídeos curts explicatius de diverses temàtiques llibertàries, a l'estil de https://www.youtube.com/watch?v=8Fp6HDGmeX4 o https://www.youtube.com/watch?v=2dLqDXjc78k

- Un canal d'informació rigorós i obert, una Anarco-Directa, que parlés sobre els nostres projectes i els potenciés i no sobre debats/crítiques internes.

- Davant la quantitat de músics a la ciutat, una federació de músics llibertaris (o algo així).

- Un taller (okupat) de bricolatge i electrònica (una mica inspirat en els tallers de bicis) on puguessim arreglar els nostres aparells i construir-ne de nous. Una mica com un taller de bicis però generalitzat.

- Una Creu Negra Anarquista. JA.

- Un Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan a Barcelona i altres pobles en lluita.

Espero que la llista s'expandeixi.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Propostes de projectes
19 nov 2014
El que ens fa falta es estrategia. Pensar en el xke fem les coses, evaluar quins resultats obtenim i mantenir l'autocritica constant. No crec que solucioni res passar de fer xerrades del 36 a passar a fer del Kurdistan xk lo anterior no funciona, ens donariem un altre cop de canto (Tot i estar d'acord en la causa kurda i veure la teva propostamolt bée.)

El que ens fa falta es tenir una perspectiva amplia, a curt, mitjà i llarg termini (que no vol dir el dia de la revolució.)

També crec que hem de deixar de criticar els demes i fer els nostres projectes. Almenys, en el col·lectiu on milito, es un canvi que ens està funcionant molt. Hi ha molt dogmatisme i crític d'internet que a l'hora de la veritat no fa més que autoafirmarse. Salut
Re: Propostes de projectes
19 nov 2014
Sobre el tema dels músics llibertaris, existeix la proposta "L'Autogestionària":

http://autogestionaria.net/
Re: Propostes de projectes
19 nov 2014
Perdoneu, però quina mania de re-inventar les coses...fer tot "anarquista", en comptes de saber o aprendre a treballar en espais de confluència. Fer els moviments socials sota etiquetes i "label" anarquistes és un error estratègic.

I a més es signe de debilitat, de no saber fer nostres els espais unitaris, o de confluència que existeixen, sempre ens queixem que estan plens de indepes, comunistes, etc Ens queixem i les deixem que facin i desfasin. La manera més fàcil de que sempre siguin només d'una corrent.No sabem mantenir, ni nosaltres, ni elles espais autònoms de camarilles, partits, etc siguin aquestes anarquistes, comunistes, indepes o el que sigui.

Si seguim així, amb mirada tant curta, ja poden passar mil anys per veure rebrotar un moviment anarquista mínimament arrelat i potent.

Vinga, ja m'he desfogat jo també.
Re: Propostes de projectes
19 nov 2014
Totalment d'acord en que s'ha de saber treballar en espais de confluencia, pero no crec que sigui sempre negatiu, deixar constancia de quins colectius venim. També s'han de saber apartar les lletres a circulades quan toca, adaptant el nostre missatge a qui va dirigit.

Soc el primer que no m'agraden els temes identitaris, pero si ens treballem l'anarquisme com un moviment dinamic, antidogmatic i popular potser atreiem a més gent a cap a les practiques autogestionaries, horitzontals. Pero ara mateix encara queda molta feina x fer...
Re: Propostes de projectes
19 nov 2014
D'acord "1", tampoc passa res per crear els teus espais, però no com espai únic i "refugi" al que sentir-se segur.

Una auto-crítica que feia un home no fa gaire en un debat, parlant dels 70-80, i era que havien marxat de les associacions de veïns perquè xocaven amb els psc-psuc, i es van fer els seus ateneus, distris, etc i van fer el que volien els altres, que van fer i desfer i es van muntar una de xiringuitos clientelars, a més de desactivar associacions combatives.

Es a dir, no fem el que els nostres "enemics" espera que fem: deixar-lis lloc i espai lliure.
Re: Propostes de projectes
20 nov 2014
Tampoc em sembla estratègic fer coses amb 'label' anarquista però tampoc m'ho sembla ficar-nos únicament al sac heterogeni dels moviments socials.

Vull dir, que està guai si es surt a laDirecta (per exemple), però sabem que hi haurà coses que no hi sortiran, ja sigui per espai o per valors contraposats a la mateixa publicació i no està de més tenir una publicació seria que traspassi els nostres espais i debats interns.

D'altra banda, em sembla 'entrisme' assistir a certs espais on mai s'ha treballat amb intenció d'influenciar-los perquè canviin de color.

I, a veure, no hem de deixar de perdre el nostre discurs en el mar del populisme, hem de saber defensar-lo, i això vol dir apostar per iniciatives pròpies que, tinguin o no el 'label' anarquista, aniran orientades a una banda o altra.
Re: Propostes de projectes
20 nov 2014
Això de l'entrisme s'entén com i quan es vol. Però jo parlava de moviments socials construïts des d'abaix i per les pròpies afectades.

Aterrar en un lloc que ni et va ni et ve no te cap sentit.

Defensar les postures d'un moviments més ampli dins d'espais de confluència s'ha fet tota la vida, i sempre passa. Corrents i postures diferents es el que enriqueix un moviment, sempre que es faci des del respecte i la total autonomia.

Avui es la vaga d'estudiants a Aragó. El FEL-FES, junt amb altres organitzacions, i des d'abaix han aixecat una vaga. Han sabut crear espais de col·laboració més enllà de les sigles i les ideologies concretes. Aquest és el camí, crec jo.
Sindicato Sindicat