Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Anonymous contra el KKK
18 nov 2014
L'acció hacker contra l'organització racista és una resposta a les amenaces del KKK a les manifestants de Ferguson, als EUA.
“Hem pres control de @KuKluxKlanUSA. Us vam avisar que contraatacaríem. Caputxes fora”. Amb aquesta frase lapidant va tuitejar el grup de hackers d'Anonymous des del compte de Twitter del Ku Klux Klan (KKK) dotze hores després de les amenaces que de l'organització supremacista blanca i ultradretana va propagar per Twitter a les ciutadanes de Ferguson. El KKK va amenaçar per Twitter en usar “força letal” contra les persones que es manifesten reclamant justícia per Michael Brown, un jove afroamericà de 18 anys, assassinat per l'agent Darren Wilson, ara que la sentència del tribunal és imminent. Ja durant l'estiu Ferguson i l'Estat de Missouri van ser escenari de multitudinàries protestes contra l'assassinat, la repressió i la brutalitat i militarització policial.

Durant aquelles protestes d'agost, el KKK va manifestar-se “contra la criminalitat dels negres” i va engegar a més, una campanya de donacions econòmiques per Wilson i la seva defensa. També va repartir fulletons per tot Missouri en els quals demanava al veïnat de Ferguson “armar-se i defensar-se contra els terroristes” que protestaven en solidaritat amb Brown.

Així, durant tot el 17 de novembre, Anoymous, en possessió dels webs del KKK i de tres comptes de Twitter del KKK, va estar tuitejant emprant l'etiqueta #OpKKK, noms, fotos i dades dels membres del KKK i va realitzar un atac DDoS als servidors de l'organització racista nord-americana. De l'outing del KKK perpetrat per Anonymous, que va afirmar “lluitar contra el racisme i pel dret a protestar”, van quedar al descobert diversos membres de la secció del KKK a la ciutat de St. Louis, com el seu líder Frank Ancona, que van participar repartint fulletons durant aquells dies i en les manifestacions a favor de Wilson. També van revelar que entre els membres del KKK de Ferguson hi ha un agent de la policia i diverses persones que treballen en institucions educatives. Les accions d'Anonymous seguiran els pròxims dies. "Ni oblidem, ni perdonem", van afirmar les hackers en un vídeo de YouTube.

Ciberatac a la Lliga Nord italiana

Addicionalment, Anonymous també va atacar la pàgina web del partit populista ultradretà i identitari italià Lliga Nord. L'outing al partit, a través de la difusió de dades i de converses privades de membres de la Lliga Nord i del seu líder Matteo Salvini, va mostrar "la ideologia racista, xenòfoba i intolerant" de la formació, una ideologia, afirma Anonymous, que "ha impulsat atacs racistes a campaments de la comunitat romaní a Bolonya". La revelació assenyala també les estretes relacions de la Lliga Nord amb l'organització neofeixista CasaPound i l'assetjament del partit a l'exministra italiana d'origen congolès, la socialdemòcrata Cécile Kyenge.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa