Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Excel·lent, però no val
11 nov 2014
La votació finalment s’ha pogut fer. Sembla que gràcies a un pacte secret entre els dos governs, en el sentit que es condemnaria, però es deixaria fer d’«aquesta» manera. Penso que ha sigut una decisió molt intel•ligent, perquè ha evitat una topada entre les dues institucions, que podia portar conseqüències greus, com ara la suspensió temporal de l’autonomia. Ara el Govern central podrà dir que «no s’ha fet», i el Govern de Catalunya podrà dir que «sí que s’ha fet», i totes dues coses són mitja veritat. Tots dos han salvat la cara.

Amb tota la improvisació del fet, s’ha colat una cosa greu: el recompte dels vots l’han fet una colla de persones que totes eren del mateix color. Per tant, no hi ha hagut un autèntic control, i els resultats comunicats els hem de creure «amb fe». Però donem-los per bons com a hipòtesi de treball.

Ha sigut una gran mobilització, excel•lent i magnífica, sobretot si considerem la fèrria oposició del Govern central. Més de 2 milions de catalans i catalanes participant. Això si es considera la versió oficial que es tractava només d’una «participació». Ara bé: si considerem que la votació «volia ser», i per a molta gent era (i de fet era), una consulta per a la independència, aleshores resulta que ha sigut molt fluixa.

Una participació inferior al 40 per 100, lluny d’un quòrum exigible del 50 per 100. I dintre d’aquesta participació hi ha hagut un resultat de 80 per 100 a 15 per 100 a favor del SÍ-SÍ. Una victòria claríssima del SÍ. Però aquesta victòria, considerant la manca de quòrum i el fet que tan sols representa un 29 per 100 del cens, és un molt mal resultat.

Una decisió tan transcendental com la independència, trencar amb Espanya, que no és elegir un Govern per 4 anys, ni tan sols votar un Estatut, sinó una ruptura d’una convivència secular, no es pot prendre amb una majoria dels votants, sinó amb una majoria qualificada de tot el cens. Posem un 60 per 100 del cens. Un 29 per 100 no pot imposar una decisió tan important a tota la resta de la població. Seria molt injust.

Aquest percentatge és relativament concordant amb el que reflectien de fa anys les enquestes: un 40 per 100, darrerament baixant. Hi ha hagut, doncs, una baixada.

En conclusió: Catalunya no pot ser independent, perquè la gran majoria del poble no ho vol.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Ni el propi Hitler hi hauria estat d'acord.

El totalitarisme com a dogma només creu en la seva veritat.
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Han caigut les màscares i, ara, cap persona no dogmàtica ni totalitària gosarà acostar-se a certs sectors allò que s'anomena l'esquerra o l'anarquia.

Y tant que ha valgut!
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Disculpa, s'ha vist que disn de els i les anarquistes hi ha diferents criteris envers aixó del procès sobiranista, Peró dins de l'inpendentisme, tant de dretes com d'esquerres, només hi ha una única posició i no s'acepta cap disidencia.

Parles de dogmàtics i totalitàris? Efectivament, el procès ens ha mostrat on son...!
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
lo que viene a partir de ahora es mas de lo mismo, los asquerosos que han ido a votar, seguiran en su paranoia de que españa les oprime, paRA ASI PODER SEGUIR ELLOS OPRIMIENDO a la mayoria de la poblacion en catalunya, recortando en estos presupuestos, mas sanidad mas recortes sociales, mas educacion, y aumentado en represion mas mossos, mas material antidisturbios, no fuera que los españolistas que pasan penalidades y tienen que ver como sus hijos crecen malnutridos, y a esos si se manifiestan mano dura, mas ayuda a los colegios de la iglesia, mas ayuda a las multinacionales, mas ayuda a la clase politica, y a hacer el paripe, que el trias ni tiene ni se entera, de los dineritos del 3% en suiza, a ver como el fernandez despues del abrazo amoroso con el mas, presidara la comision de investigacion del cap del clan, y sobre todo la llegada de una nueva orna de oportunistas encabezadas por la colau con el aval que tambien ha votado, que hay que ampliar el mercado, y ya lo del catalanismo ranzio de la cup no vende, ah! lo que viene es mas amarillismo en los sindicatos cgt y cnt, y un amarillo color entre vomito y mierda para la nueva campaña electoral, que pintara. empapelara y llenara de plasticos amarillos las calles de nuestros pueblos y ciudades, y todo los seguidores de furer artur mas, intentando intimidarnos con su violencia festiva disfrazada de pacifismo. es decir que no hay nada mas ignorante que el separatismo y que solo conduce a un camino a que nos gobierne el feixismo catalan.
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Certament, hi ha moltes formes de mostar sotmissió i totes denigrants.

La lluita conta el totalitarisme no admet claudicacions, en cas contrari estariem afirmant la veritat dels que tiranitzeu.
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Sobre el recompte de vots, val a dir que, segons els resultats que han donat, amb prou feines ha recolzat un "si" l'electorat dels partits que promovien aquesta opció. I això si no comptem l'electorat del PSC que hauria de ser el de "Si-No"

Si hem de pensar en un càlcul així, amb prou feines doncs milloraran resultats electorals.
Re: Excel·lent, però no val
12 nov 2014
Parlar de "separatisme", es feixisme.

La teva opinión la pot sostenir qualsevol del MSR
Re: Excel·lent, però no val
13 nov 2014
parlar de separatisme es dir la veritat, els feixistes sou els de color groc, vosaltres estatistes sou els feixistes.
Sindicato Sindicat