Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
[Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
10 nov 2014
Novetat Editorial, : "Per canviar-ho tot, per una independència que mereixi tal nom". De Josep Gardenyes i Consell Editorial Laberints.
pct_foto.jpg
La qestió de l aindependència no desapareixerà en cap futur pròxim.
En general, les llibertàries hem estat molt callades sobre l'assumpte. Tot i el nostre rebuig a participar als processos polítics o fomentar nacionalismes i altres mecanismes per recuperar el conflicte social, veiem necessari parlar sobre els problemes de fons i difondre crítiques realment anticapitalistes i antiestatistes sobre els nacionalismes, de la recuperació democràtica i de la participació de tota mena de partit polític als moviments socials.
Si no tenim cap projectualitat anarquista respecte als problemes econòmics, culturals i d'autodeterminació— problemes pels quals l'independentisme ven solucions fàcils— perdrem la capacitat d'incidir als conflictes actuals i en facilitarem la recuperació.

Per proporcionar una eïna per tal debat, us comuniquem la publicació d'un nou llibre, crític amb l'esquerra independentista i el proces sobiranista: "Per canviar-ho tot: cap a una independència que mereixi tal nom".
Esperem que s'utilitzi el llibre per facilitar l'organització de debats públics als centres socials i a les places, als pobles i barris sobre l'independentisme.
Si voleu exemplars del llibre per distribuir o debatir, poseu-vos en contacte.

Salut,
Josep Gardenyes i consell editorial laberints?
chester_floyd ARROBA riseup.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
El e-mail de contacte correcte és chesterfloyd ARROBA riseup.ne
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
Enèssim exemple més del síndrome d'acomplexment absolut i del patetisme d'alguns llibertaris. Us adoneu que TOT el que feu és una esmena a quelcom ja existeix? que sí la ratlla per la diada (a la V), que si aquesta publicació (a la campanya de difusió de l'EI), que si el manifest del NO-SI per la consulta...

Algun dia us atrevireu a fer algo propi o continuareu vivint sempre de la còpia? de veritat mai havia vist cap espai polític amb tanta capacitat per generar ridícul. I mira que a Cat. tenim frikis de totes les tendències, però lo d'alguns llibertaris és de jutjat de guàrdia.
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
Cap col·lectiu llibertari ha fet res més? xD Quin ridícul feu els que dieu xorrades com aquesta.
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
"quin ridícul", tens molta imaginació. D'entrada m'encanta com en una frase "tot el que feu és una esmena a quelcom ja existeix" et ventiles tota la feina del moviment llibertari al marge del procés independentista. Feina que és obvi que no conneixes.

Després, òbviament el procés independentista no és una qüestió llibertària, perquè va sobre una lluita per formar un nou estat. En conseqüència dubtosament podem fer-hi una feina innovadora. Senzillament, l'únic que tenim que fer-hi es respondre a coses ja existents (en la mesura en la que considerem que falten a la veritat) o aprofitar la situació per donar la nostra visió sobre temes que han surtit a la palestra, explicant perquè no volem estats i perquè pensem que fer servir el terme "independència" és enganyós.

Si no ho entens es senzillament perqué no vols o perqué ets un fanàtic, dels que fan el ridícul, és clar.
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
Algú que fa alguna cosa més que lo més mainstream i transversal, és d'agrair.
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
11 nov 2014
Utilitzar el títol de la campanya de l'EI em sembla bastant lamentable, peña...
Re: [Novetat Editorial] Per canviar-ho tot
12 nov 2014
Per esmena l'independentisme apuntant-se al carro del feminisme, de l'okupació i (qui sap, perquè les botifarrades encara us agraden massa) de l'alliberament animal.

O obrint una ràdio lliure, 30 anys després que s'engeguessin moltes altres, i pensant-se que heu descobert la sopa d'all.

Va home va, aneu a cagar!
Sindicato Sindicat