Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
10 nov 2014
197 sufragis aposten per condemnar Pujol a treballar al Telepizza, entre altres mesures
vallcarca._mayu_ruiz.jpg
Una majoria absoluta de les vallcarquines que han participat en la consulta celebrada avui al centre social okupat Old School ha manifestat que “vol veure els tancs entrant per la Diagonal”; és més, reivindica que continguin cervesa. Aquest era el doble sí d'una de les dotze preguntes que l'Assemblea Llibertària Heura Negra ha preparat per a la jornada. Desenes de persones s'han acostat, al migdia i primera hora de la tarda, a practicar el dret a decidir sobre qüestions ben diverses, de la sort de l'expresident Pujol fins al destí de la comissaria dels Mossos de Penitents: si les institucions reconeixen la “voluntat popular”, la instal·lació serà “reconvertida en un camp de patates –agroecològiques”. Molta gent arribava a l'Old amb cara d'haver votat, també d'altra ha considerat la cita de Vallcarca com l'única consulta que valia la pena. En tot cas, les “antisistema” extraparlamentàries han donat la nota d'ironia en un dia tan memorable.

Impressions a la porta del col·legi

La Directa s'escarxofa al sofà del costat de la mesa electoral, agafa la llibreta i comença a recollir algunes impressions de les votants: “Otro Sí-Sí, estoy que lo peto”, es congratula Paquita. “Aquests anarcoindepes de l'Heura Negra...”, matisa tot seguit, abans d'agredir aquest corresponsal amb una de les paperetes. Diverses personalitats s'han acostat a donar suport a la consulta. Pepet Cigró, estrella radiofònica i famós en general, es declara “molt emocionat. Fa 300 anys que esperava aquest referèndum. Volem que es dissolgui l'estat com una pastilla efervescent”. Xerrem amb un dels encarregats de taula. Directa: Com s'està desenvolupant la jornada, dues hores després de l'obertura de les urnes? “S'està votant amb total normalitat, pacíficament i democràtica”. A l'organització es lamenten que, amb les presses, va quedar una butlleta sense imprimir, que registrem aquí: “Està a favor de la violència? (Sí/No) En cas afirmatiu, està d'acord en el fet que sigui gratuïta i de qualitat?”.

Comitiva electoral

Havent dinat, l'Assemblea desplaça les urnes cap a La Riera, la més mítica de les tavernes vallcarquines. La comitiva electoral, encapçalada per dues conegudes activistes de cinc i sis anys que –sospitem– l'Audiència Nacional investiga per apologia del terrorisme, recorre els escassos cinc metres que separen l'Old School del bar-restaurant. S'aparten quintos i olivetes per tal d'instal·lar les urnes sobre una taula; en una altra s'hi enfila Pepet Cigró, que comença a declamar càntics inversemblants: sorprenentment, el públic del local respon a cor; sap les lletres. Tot i que Vallcarca és un barri de muntanya, les fans de Cigró són l'enveja de la coral més marinera de l'Empordà. Els textos, que l'autor duu en un feix de paperots, parlen de Pujol, l'atur, Podemos i “xarrupar polles de poni”. “La coca t'ha fet ser el que no eres!”, li canta la parròquia de La Riera al nostre heroi. “Per què no fem un grup armat i lluitem contra l'estat? Si no hi ha partit dimarts, podríem fer un atemptat”, desafina, en resposta, Pepet Cigró. “A mi més igual ser de Ciutadans que de pueblerins”, conclou l'artista, que també desmenteix les qui l'acusen de ser un cocaïnòman: “A mi no tenir farlopa no em fa por –uoh uoh. Els mossos, en canvi, sí que me'n fan”. Pega, pega, Puig! (una vintena de persones entonen la tornada del següent tema). Cigró acaba la seva performance esgargamellant-se des d'una posició perillosament precària, al capdamunt d'una escala de mà.

Les desobedients del bloc infantil roben les ulleres del cronista, fet que dificulta la transcripció de l'arenga del poeta. Com a tota explicació, etziben a La Directa: “Caca”. Sota l'estreta supervisió de periodistes i observadores interbarrials, les organitzadores de l'únic multireferèndum celebrat avui als Països Catalans comencen l'escrutini. “A veure, hem de reconèixer que dotze opcions són més democràtiques que dues”, reconeix un dels companys més escèptics amb el procés sobiranista i la línia de l'Assemblea local. Comencen a filtrar-se impressions prèvies: “tot indica que, en pocs minuts, Vallcarca declararà unilateralment la independència i, probablement, el comunisme llibertari també”.

Sorpreses amb el 100% escrutat

El primer portaveu declara, amb tota la pompa oficial que demana l'ocasió, el resultat final sobre la primera pregunta.“Interpretant els anhels del nostre poble lliure de Vallcarca, declarem la reconversió de la comissaria dels Mossos en un camp de patates agroecològiques” –ovació. L'opció del Sí-Sí triomfa per àmplia majoria en bona part de les consultes: Carmen de Mairena és nomenada presidenta d'honor vitalícia de la Generalitat, la voluntat que l'Estat espanyol abandoni la UE i reconegui d'una vegada que l'Àfrica comença als Pirineus rep un suport gairebé unànime. Algú decideix pronunciar una pregunta espontània: Algú fuma? Sí-Sí.

Finalment, l'organització s'emporta una decepció realment dura. L'electorat ha tombat l'esperada proclamació de la independència de Vallcarca. Els sufragis nuls, referits a la sobirania de l'Hospi i Santako, així com un important sector de votants que han apostat pel No i, de fet, s'han reconegut obertament com a “feixistes i opressores de Gràcia”, han tirat enrere la voluntat del poble vallcarquí. Tot i així, des d'Heura Negra reconeixen la derrota i es queden amb una valoració positiva de la jornada: “Ha estat una festa de la democràcia: sense totes, no hauria estat possible”. Per acabar, no hem cremat una foto del rei.

Resultats oficials

Vol que Jordi Pujol pagui els seus crims contra el poble català currant al Telepizza?
En cas afirmatiu, vol que hi treballi fins a la fi dels seus dies?
SíSí – 94,75% SíNo – 5,25%

Vol que el títol de Molt Honorable President sigui atorgat de forma vitalícia a Carmen de Mairena?
En cas afirmatiu, n'està segur/a?
SíSí – 42,85% SíNo – 42,85% No – 14,28%

Vol que a Catalunya es dissolgui l'Estat?
En cas afirmatiu, vol que els seus responsables siguin jutjats pel poble?
Sí Sí – 77,78% SíNo 22,22%
Mira també:
https://directa.cat/actualitat/llibertaries-de-vallcarca-voten-tot-mes-0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
10 nov 2014
Yo pensaba que era difícil superar tanta tontería, pero queda demostrado que no tenéis limites. Hala a seguir con la postura de ti@s guays y la buena vida.
Re: Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
10 nov 2014
pota aqui y vota idiota jajaja la nariz y la cabeza estropeada por la anfeta no da para mas
Re: Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
11 nov 2014
Lamentable, un cop més
Re: Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
13 nov 2014
Que mones...
Re: Les llibertàries de Vallcarca ho voten tot i més.
13 nov 2014
la directa al quite de les notícies anarquistes!!!!!
Sindicat Terrassa