Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
L'Audiència condemna a dos anys de presó dos joves acusats d'agredir un neonazi el 12-O
09 nov 2014
La sentència de la secció desena considera que Rubén i Sergi van cometre un delicte de lesions amb agreujant de fer-ho per raons ideològiques. El neonazi serà indemnitzat amb 14.161 euros
JESÚS RODRÍGUEZ 07/11/2014

Els magistrats Santiago Vidal, Montserrat Comas d'Argemir i Isabel Cámara han sentenciat una pena de dos anys de presó per Sergi i Rubén, dos nois acusats d'agredir el neonazi Alejandro Fernández quan sortia de la sala de festes The Other Place del barri de Poblenou la nit del 12 d'octubre de 2012. Al llarg de disset pàgines de raonaments jurídics conclouen que tots dos van agredir el neonazi amb un instrument perillós, i li van causar lesions. A més, i a petició de la Fiscalia contra els Delictes d'Odi i Discriminació han incorporat a la pena l'agreujant d'haver actuat per raons ideològiques. No només això, sinó que obliguen a tots dos condemnats a indemnitzar a Alejandro Fernández amb 14.161 euros.

Malgrat això els jutges reconeixen que el testimoni dels policies no va poder determinar que els objectes llançats per Sergi fossin els que van impactar el cap del jove neonazi. La identificació del jove com a autor de l'agressió la va fer el mateix Alejandro Fernández en una roda de reconeixement, setmanes després dels fets. En relació a les proves videogràfiques a la sentència textualment hi diuen “efectivamente hay una persona con la vestimenta y semejanza del acusado interviniendo de forma activa en el momento de la agresión, aunque no podemos afirmar que sea él”. Com que es tracta d'una pena de dos anys de presó cap dels dos haurà d'ingressar a centre penitenciari, ja que no tenen antecedents.

https://directa.cat/actualitat/laudiencia-condemna-dos-anys-de-preso-dos

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat