Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
20 anys del carril bici pirata
15 jul 2003
Avui fa 20 anys de la inauguració del carril bici 'pirata'
Avui, 15 de juliol del 2003, es commemora que fa 20 anys un grup de persones varen procedir a la inauguració del primer carril-bici de la ciutat de Barcelona, degut a que l’Ajuntament democràtic que hi havia aleshores no tenia cap interès en crear les bases per fer possible que la ciutadania podés emprar la bicicleta com un mitjà de desplaçament segur per la ciutat.

Era el 15 de juliol de 1983, quan un grup de més d’un centenar de persones de totes les edats, defensores de la bicicleta com a mitjà de transport, es varen aplegar a la cantonada Passeig de Gràcia – Provença i varen procedir a pintar sobre l’asfalt el símbol universal dels carrils bici. Tot seguit procediren a inaugurar el primer carril bici, batejat com carril bici pirata, doncs es feia al marge de l’Ajuntament, donat que els polítics del moment (socialistes i comunistes) consideraven la bicicleta com un mitja de lleure i no pas un mitjà de transport.

L’acció va ser promoguda pel Col·lectiu Gràcia Verda i per persones que després s’agruparen en l’associació Amics de la Bici, en el marc de la Campanya La Bici al Carrer i el seu lema era: Carril Bici Ara mateix!.

Els Verds – Alternativa Verda ret homenatge a totes les persones que varen participar en aquell esdeveniment. Avui, 20 anys després, milers de persones es desplacen habitualment en bicicleta per la ciutat. Avui, la ciutat de Barcelona té desenes de km de carrils bici. Tot i que resta molt per fer, mai no s’hagués arribat a la situació actual sense la pressió realitzada per aquelles persones que sortint, cada divendres al cap tard pels carrers de Barcelona, exercien el dret democràtic a l’ús de la via pública per part de la bicicleta, davant el monopoli radical exercit pels vehicles motoritzats.

Per a més informació: http://www.verds-alternativaverda.org/sec1.asp?id_link=155&id_up=106
Sindicato Sindicat