Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Salvador Puig Antich: abans oblidat que recuperat
06 nov 2014
No content amb la versió descafeïnada de la pel·lícula, en el vídeo anomenat “el 9-N votaré per tu”, en Manel Huerga ens ofereix un nou miratge del què va ser en Salvador, del què representava la seva lluita.
Una imatge ja no només esbiaixada, presentant-lo com l’activista utòpic i innocent de la seva pel·lícula, sinó obertament manipulada tot afirmant que el vot per la independència és un vot (per la memòria d’en) i per en Puig Antich.

És impossible saber com seria el Salvador si els botxins no li haguessin segat la vida. Per tan ens guiarem per les idees que defensava quan ens abandonà. Dubtem molt que la seva fos una aposta per aguantar paperets en defensa d’una independència interclassista com la defensada per l’ANC. Apostava per les idees trencadores, revolucionàries, allunyades de les ortodòxies reformistes, dels vots, de les institucions.

Potser és cert que en Salvador fou un activista. Però un activista al què avui en dia s’equipararia sense cap mena de dubte amb el terrorisme. Si continués amb la mateixa pràctica i caigués en mans de l’estat, potser no seria assassinat mitjançant el garrot vil, però seria jutjat sota la llei anti-terrorista i condemnat a una cadena perpètua encoberta. Per què fóu membre del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación), grup d’agitació armada que donava importància per igual a l’edició de textos com a les accions armades pròpiament dites.

És per això que ens fa mal quan el veiem enmig d’un vídeo acompanyat d’alguns dels polítics responsables de la misèria de moltes. I se’ns escapa un somriure a l’imaginar-lo entre les vaguistes que varen cremar l’Starbouks o que calaren foc a una de les patrulles policials. Entre les caputxes de Can Vies. Ens agrada pensar que estaria el nostre costat, fent els possibles per tirar endavant un nou projecte editorial, organitzant una xerrada, okupant un centre social.

Com a hereus ideològics d’en Salvador, reivindiquem la seva figura sense idealitzacions ni martiris: la seva ens sembla una lluita coherent que amb tota la humilitat del món pretenem continuar. I seguirem denunciant els intents de les democràcies burgeses de reapropiar-se no només de la seva imatge, sinó de la de qualsevol company caigut. Deixeu en Salvador en pau. Deixeu els maquis en pau. Abans els volem oblidats que recuperats.

Per aquelles que estiguin interessades en saber més del MIL recomenem l’enllaç següent:
http://www.mil-gac.info/spip.php?page=sommaire_es
Mira també:
http://www.bllibertari.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvador Puig Antich: abans oblidat que recuperat
07 nov 2014
Molt bon comunicat.
Sindicato Sindicat