Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
Fragment del "Manifest per a la Independència sense Estat" (www.No-Si.Cat)
papereta-nosi.png

Si el referèndum del 9N s'arriba a realitzar, els partidaris del No-Sí tenim diverses possibilitats d'acció:

Abstenció activa com a forma d'impugnar el referèndum. L'abstenció activa ha estat històricament una forma d'impugnació dels fraus “democràtics” i una manera d'expressar la voluntat conscient de no-cooperació amb les pernicioses estructures de poder vigents. Com el seu nom indica, aquesta opció implica que ens abstenim d'anar a votar i al mateix temps realitzem alguna acció política, individual o col·lectivament, relacionada amb l'afer de la votació o amb el propi procediment implicat. Així doncs, si optem per abstenir-nos activament, durant la jornada del 9N i els dies del voltant serà escaient dur a terme algunes accions polítiques que poden tenir moltíssima més transcendència positiva i efectivitat emancipadora que qualsevol forma de vot; heus aquí alguns suggeriments: convocar una trobada d'investigació i reflexió col·lectiva sobre aquests afers amb els nostres amics, companys i/o familiars; difondre aquest manifest i altres textos relacionats en paper i/o digitalment; crear un grup d'estudi per aprendre col·lectivament sobre formes sociopolítiques alternatives a l'Estat; fer una donació a alguna organització o iniciativa que estigui operant a favor de la via revolucionària per a l'emancipació dels pobles; etc. Naturalment, totes aquestes accions no només resulten escaients en el marc de l'abstenció activa, sinó que també poden ser realitzades, i és desitjable que així sigui, per part de persones que escullen adoptar alguna de les altres opcions que figuren a continuació.

Vot No-Sí encara que no sigui validat. Podem escriure clarament un No-Sí a la papereta, encara que sigui considerat vot nul. Aquesta és una manera de participar en el referèndum, mostrant d'aquesta manera la nostra implicació política en els afers de Catalunya, però expressant que no combreguem amb cap de les opcions donades. Es tracta de votar en consonància amb allò que considerem idoni encara que el sistema oligàrquic establert ens digui que aquesta opció no té cabuda.

Vot Sí-Sí com a mal menor. També ens podem decantar per votar Sí-Sí però amb una actitud i una consciència radicalment diferent d'aquella que promouen les elits catalanes independentistes i els mitjans periodístics al seu servei. Es tracta de votar Sí-Sí per expressar que, dins de les opcions que les elits han deixat al nostre abast en aquest referèndum, totes elles negatives, considerem que la constitució d'un Estat català pot ser menys negativa que el manteniment de Catalunya dins dels auspicis de l'Estat espanyol. Votar Sí-Sí com a mal menor implica que en realitat advoquem pel No-Sí i, per tant, és aquesta l'opció que volem defensar públicament sempre que puguem, és aquesta la via política a la que volem consagrar la nostra energia política; no ens fa cap il·lusió un Estat català i no pensem que cap Estat mereixi un recolzament entusiasta per part del poble, però tanmateix, donades les circumstàncies, votem de forma possibilista per evitar el mal major que ens sembla el manteniment del statu quo de l'Estat espanyol.

Si la prohibició de dur a terme el referèndum per part de l'Estat espanyol dona lloc a que aquest sigui realitzat auto-organitzadament mitjançant la desobediència, emplacem a tots els grups locals que posin les urnes a incloure per ells mateixos l'opció del No-Sí entre les paperetes i a donar-li la visibilitat deguda. Així mateix, suggerim que, en la mesura del possible, les urnes esdevinguin un punt de trobada i de deliberació política en el qual es consideri la construcció progressiva d'Assemblees Populars com a forma d'exercir, de forma genuïna, plena i efectiva, el dret a decidir sobre tot allò que ens concerneix.

Llegir més: http://www.no-si.cat/
Mira també:
http://www.no-si.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
Caram caram, només falta que reclameu les opcions del NO i el SÍ-NO sota alguna altra anàlisi de pa sucat amb oli i ja teniu la victòria absoluta de la campanya.

Realment li podieu haver dit plataforma "tot i què". Votarem NO-SÍ, tot i què ens podríem abstenir, tot i què podríem votar SÍ-SÍ, etc
Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
L'anàlisi és encertat perquè mostra que, en realitat, en última instància, el que VOTEM en aquest referndum no té cap importància transcendent i real, el que té importància és allò que PENSEM, allò que FEM cotidianament. Aquest referendum és essencialment un SHOW amb funcions propagandístiques (és una forma ideada pel poder per adoctrinar a la massa en la seva ideologia i conduir-la cap als seus interessos) i no pas funcions ELECTIVES/DEMOCRÀTIQUES, com ens volen fer creure.
Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
Tenir una oportunitat d'avançar cap esclafar el feixisme que es basa amb la unitat de la patria i desaprofitarla amb niñatades del no-si (que com a propganda esta bé però facticament no fa res) es ser molt curt de mires. HI ha algo mes antifeixista que fer un paset contra la unitat d'eJpanya?

Pots votar que no i contentar al rajoy, pots no votar i contentar al rajoy, pots votar nul i contentar al rajoy, pots votar que si i contentar al Mas.

Entre contentar al rajoy i contentar al Mas, els llibertaris haurien de preferir contentar al mas, ja que contentant el rajoy tot queda igual, contentant al mas implica avançar cap al trencament de la unitat territorial sobre la que es sosté el feixisme.

En aquesta situaicó no es pot no contentar ningú. A qui contentaras? A qui traicionaras?
Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
Votar vol dir esclafar el feixisme? Joder, és el pitjor anàlisi sobre el 9N que he sentit mai. El feixisme no és algo innherentment espanyol, tenim feixistes catalans, perquè no té a veure amb les pàtries, sinó amb la misèria i el capitalisme. I això, company 'antifa' ens ho treiem de sobre amb una pseudo-consulta-participativa-no-vinculant, sinó amb autoorganització als barris i l'acció directa. PUM!
Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
Res de revolucionari, res de desobediència, més d' Artur Mas que de puig Antich...
No us feu passar pel que no sou, torneu a les CUP o a CIU.
Re: Acció (9N, no-si)
06 nov 2014
That is the question...
Això és cosa teva.... Deixa als que sí fem alguna cosa a banda de contentar a 4 pijos indepes o espanyols...
L' any té moooolts més dies, ho veuras clarament el 10, 11,12.... Quan no passarà res... Si vé la independència i seguirem explotats per qualsevol fill de puta català o espanyol... I no passarà res...
Trencar el vidre d' un banc, fer un piquet a una vaga per impedir que treballi un esquirol, repartir octavetes i difondre la idea anarquista, ajudar a treballadors, amenaçar explotadors... T' animes?
Us esperem a partirdel dia 11. Si és que esteu al nostre bàndol, es clar, si no ja ens

Visca l' anarquia!
Visca l' acció directa!
Sindicato Sindicat