Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Petit resum d'aquests tres anys del Banc Expropiat de Gràcia
05 nov 2014

El 15 DE NOVEMBRE manifestació en suport al Casal Popular Tres Lliris i el Banc Expropiat

CONSTRUÏM EL BARRI QUE VOLEM! 12h pça Revolució

El desallotjament del Banc Expropiat es podrà produir en qualsevol moment de la 2ª quinzena de novembre.

Acaben de ser tres anys des d'aquell 22 d'octubre del 2011 quan es va ocupar el Banc Expropiat de Gràcia. Juntes hem donat forma a les nostres idees, hem creat projectes, hem crescut, ens hem acollit les unes a les altres. Hem qüestionat la nostra manera de viure, hem teixit llaços d'unió entre persones que no ens coneixíem. El Banc Expropiat s'ha posat a disposició de totes aquelles persones que lluiten des de l'autonomia el suport mutu i l'anticapitalisme.

Al maig del 2103 va arribar la demanda civil per part de la propietat; de Catalunya Caixa.

Des d'aquell moment va començar la campanya contra l'entitat bancària amb un únic objectiu final “que Catalunya Caixa retiri la denúncia”. Van ser moltíssimes les persones que anònimament van demostrar el seu amor pel Banc Expropiat. Les accions solidàries organitzades de manera autònoma es van fer sentir arreu de la ciutat i més enllà fent que la solidaritat sigui alguna cosa més que una simple paraula.

L'1 de juliol 2013 va arribar la notícia: Catalunya Caixa havia demanat la suspensió temporal del procés judicial. Com era obvi Catalunya Caixa va tornar a intentar recuperar la seva propietat i pocs mesos després va tornar a la carrega amb el procés que per segon cop va ser suspès.

Al gener del 2013, durant la manifestació en suport al Banc Expropiat, es va ocupar una altra oficina de Catalunya Caixa a Gràcia: el Casal Popular Tres Lliris, local gestionat pel joves del barri que ara també es troba amenaçat i pot ser desallotjat en qualsevol moment.

Finalment a l'abril d'aquest any, Catalunya Caixa en va tenir prou i va vendre el local del Banc Expropiat a Manuel Bravo Solano i a la seva empresa Antartic Vintage, especuladora del sector immobiliari.

El judici es va celebrar el 2 de juliol del 2014 i com era d'esperar-se es va dictar sentència de desallotjament.

Ens poden desallotjar en qualsevol moment durant la segona quinzena de novembre.

Nosaltres no pensem marxar.

Sabem que és possible aturar el desallotjament però soles no podem fer-ho, per això fem una crida a la resistència, una resistència on tothom hi tingui cabuda que és com hem volgut anar construint el Banc en aquests anys.

Si t'estimes el Banc Expropiat anima't a defensar-ho!

MÉS INFO: WEB BANC EXPROPIAT::TWITTER

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat