|
Notícies :: ecologia |
Brutalitat TIC (tecnologies de la Informació i la Comunicació) a les fronteres.
|
|
per negreverd Correu-e: negreverd@gmail.com |
04 nov 2014
|
Aquests darrers dies ha estat molt comentada una fotografia colpidora, en ella es veu per una part el green d’un camp de golf (construït amb fons de desenvolupament sostenible de la UE!!). I, per l’altre, el mur que separa el Marroc de la “ciutat autònoma” de Melilla, com a teló de fons d’una imatge contrastada.
Per un cantó els ricatxos locals, de fora no en venen, no deu ser massa agradable jugar a la vista dels de l’altra cantó del mur. I per l’altre els paries de la terra a l’espera de poder ingressar al paradís de la ma d’obra barata.
El mur, com tants d’altres, l’Israelià a Palestina, el que separa es dues Corees... i especialment el més gran de tots, el de la frontera entre els EUA i Mèxic són bàsicament pura brutalitat física: murs, reixes i tela metàl•lica cada cop més alta, filat de punxes i/o ganivetes, cilindres de gir lliure, alguns fossars.. i patrulles, moltes patrulles... torres de vigilància amb instruments òptics i termogràfics, drons, helicòpters, avions... satèl•lits...
A més del mur físic tenim el mur “social”, rebuig als “altres”, xivatos i acusadors, burocràcies demencials, CIE’s i d’altres presons diverses. Agressions, pallisses, marginació tolerades per el poder (una eina més de divisió i diversió pels dominats i oprimits de la terra). |
|
A tot això cal afegir la brutalitat-TIC...
La brutalitat TIC gira al voltant de l’ús de les TIC per el control dels accessos als països, per evitar l’entrada del paries de la terra, en la pràctica es disfressa d’antiterrorisme, d’antimàfia, però això son sols cortines de fum... els veritables terroristes i mafiosos són ells mateixos!!.
Com en la majoria d’aplicacions tecnodominadores cal anar als EUA per trobar la font principal, encara que la UE tampoc es queden massa enrere.
A rel dels atemptats del 11S (que tans d’usos espuris han tingut) els EUA a través del Departament de Seguretat Nacional (DHS) va endegar un seguit de mesures per gestionar les entrades i sortides de les seves fronteres ampliant el US-VISITOR (United States Visitor and Immigrant Status Indicator Technology). Aquest sistema va ser modificat i adaptat el 2013, sota el nom de OBIM (http://www.dhs.gov/obim), Oficina de Gestió Biomètrica de la Identitat, també sota el DHS.
El principal contractista de l’OBIM va ser la multinacional de la consultoria Accenture. Accenture te la seva seu central a Irlanda i procedeix de la extinta Artur Andersen (la de la fallida d’EON), te aproximadament uns 250.000 treballadors i una seu a Barcelona, a prop de la zona universitària de la Diagonal.
Accenture va guanyar un contracte del ministeri de treball espanyol per posar en marxa un “pla de lluita contra la ocupació irregular i el frau a la seguretat social”, per un import de sortida de 1,36 milions, amb possibilitat de pròrrogues i d’altres modificacions contractuals. Un altra contracte força sucós guanyat per Acenture ha sigut en el “concurso del siglo” (pràcticament 2.000 milions d’euros) de la Generalitat de Catalunya, Accenture va guanyar un dels lots “aprovisionament i manteniment d’aplicacions” per un import de 47,34 milions d’euros... (va ser l’octau guanyador, per darrera de Telefònica, T-Systems, Indra, IBM, HP, Fujitsu i ITTERIA)
Doncs be la OBIM te 30.000 usuaris autoritzats de 52 agències federals, oficines de policia locals i governs estrangers (!?). El sistema creix constantment, fa un anys podia processar 75.000 consultes diàries... actualment OBIM identifica diàriament 5.000 visitants, deté uns 50 criminals en cerca i més de 75.000 “presumptes”, realitza més de 13.000 identificacions de empremtes dactilars latents, vigila a més de 6 milions de persones de la “llista de terroristes” i processa unes 400.000 coincidències d’identitat contra una base de dades de més de 160 milions d’identitats individuals. Cada comprovació d’identitat a la frontera tarda 10 segons en verificar la identitat d’una persona i determinar si el viatger està a la “llista de terroristes”.
Els senat del EUA, recentment ha aprovat un pressupost per el 2015 la OBIM de 249 milions de dòlars, 22 més que el 2014.
A la Unió Europea també disposem d’una bona base de dades, sobretot des de la implantació del visat de Schengen (que incorpora la biometria facial i des 10 dits de les mans) segurament una bona part dels 150 milions d’individus de la base de OBIM procedeixen de la de la UE.
Una bona part del esforç controlador de la UE es fa a través de la FRONTEX (http://frontex.europa.eu/ , , http://www.iuisi.es/15_boletines/15_2009/formacion_guardia_civil_fronter, www.cidob.org/es/content/download/6341/63571/file/16_gil_cast.pdf )
l’agència de gestió de fronteres exteriors, amb seu a Varsòvia. Aquesta Agència està en alça, el seu pressupost des de la seva creació el 2005 fins al 2013 a passat de 6 a 90 milions d’euros.
FRONTEX està molt penetrada per els lobbys de les empreses de seguretat (INDRA, Thales, EADS, Selex, GMW...) que al mateix desenvolupen i gestionen els sofwares i les xarxes de comunicacions dels sistemes de control, com els projectes PERSEUS (INDRA i EADS....) 43 milions d’euros, SEABILLA (INDRA, Selex, Thales...)15 milions, TALOS (TTI Norte i la israeliana IAI) 3.9 milions i OPEMAR (Thales, INDRA i Selex) per uns missers 669.000 euros.
FRONTEX, amb un pressupost de 244 milions sembla anar prenent posicions per ocupar el paper de controlador de fronteres exteriors que ara tenen els estats, especialment a través de EUROSUR (el projecte de control de les fronteres del sud). De tota manera la estructura pressupostària de la UE, fa molt difícil esbrinar si els recursos de FRONTEX són solament aquests 244 milions i que no disposa d’altres fons, a través de l’Agencia Europea de Defensa, de fons dedicats a la recerca i a l’estímul econòmic o a la seguretat interior
El control de fronteres esdevé evidentment un gran negoci, es calcula que sols el sector biomètric en el seus usos militars i de control de fronteres va generar el 2012 uns ingressos de 5.800 milions i es preveuen guanys de 15.800 milions per el 2021. En el moment en que la Xina i la Índia s’incorporin totalment a aquest mercat els beneficis poden créixer exponencialment.
El truc està en tancar les portes per que no entrin els de fora, les portes tenen un únic sentit. El pas posterior és no deixar sortir tampoc els de dintre (porta tancada). El darrer controlar-nos a tots: la gàbia dels animals domèstics.
Ni fronteres ni gàbies!!
Per un mon lliure i salvatge!!
Més info
http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/09/fronteres-civilitzacio-i-te
http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/05/lull-de-lestat-una-mirada-c |
This work is in the public domain |
Re: Brutalitat TIC (tecnologies de la Informació i la Comunicació) a les fronteres.
|
per obrer |
05 nov 2014
|
alguna frontera serà necessaria, encara que sigui per aturar als agents del capital, com a Donetsk i Lugansk, o és que aquestes dues repúbliques independents haurien de diexar entrar als agents de Kiev?... una altra cosa seria també el pas lliure per els militants del Estat Islamic... que l'anarcoprimitivisme no ens lii!! |