Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ordre de desallotjament de la Kasa de la Muntanya pel 2 d'octubre
15 jul 2003
¡¡ ATENCIÓ !!
¡¡ ORDRE DE DESALLOTJAMENT DE KASA DE LA MUNTANYA !!
DIJOUS 2 D’OCTUBRE

    El passat divendres 11 de juliol el Ministeri d’Hisenda va sol·licitar al jutjat de Primera Instància nº6 (secció 4ª) l’execució de la sentència de desallotjament dictaminada en contra de la Kasa de la Muntanya per la jutgessa Estrella Radio Barciela. Culmina, d’aquesta manera, el procés civil (per Llei Hipotecària) iniciat ara fa sis anys per l’esmentat Ministeri
L’edifici (catalogat com a patrimoni històric) que des de fa 14 anys coneixem com a Kasa de la Muntanya va ser construit per encàrrec de la família Güell l’any 1909. Davant la petició veïnal de major protecció al barri de la Salut, l’edifici va ser destinat a caserna de la Guàrdia Civil. Don Eusebio Güell, mitjançant una escriptura pública de donació, va cedir en ús aquest edifici sota les següents condicions: la cesión de esta finca es gratuita, pero con la expresa condición de que el immueble objeto de la misma sea destinado a Casa Cuartel de la Guardia Civil, y en el caso de que la Guardia Civil deje de utilizar el descrito edificio y su terreno para el expresado destino, revertirá dicha total propiedad al donante o sus herederos.
Aquesta premisa jurídico-legal, doncs, hauria d’assegurar que la casa fora retornada a la família Güell un cop la Guàrdia Civil va deixar d’utilitzar-la l’any 1983. Per contra, mitjançant un mecanisme burocràtic i, sota firma de Julia Garcia Valdecasas, en aquell moment delegada del d’Hisenda a Barcelona, la casa va passar a mans del Ministeri d’Hisenda convertint-se al·legalment en el propietari.
La Kasa de la Muntanya, al districte de Gràcia de Barcelona, es va okupar el 11 de Novembre de 1989 per un grup de joves que veien en l’okupació un altra forma de viure i de lluitar política i socialment. Des de principis com l’autogestió, l’antimilitarisme i l’antifeixisme entre d’altres es va començar un projecte que durant aquests 14 anys ha fet de la Kasa de la Muntanya un espai estimat i necessari per moltíssima gent i col·lectius tant a Catalunya i a l’Estat com a la resta d’Europa. Al llarg d’aquest temps moltes persones han viscut aquest lloc com a seu, com a nostre. Hem comprovat que es pot viure d’una altra manera, que la solidaritat, lo col·lectiu i l’autogestió no són només paper mullat ni paraules buides de realitat. Hem lluitat per les nostres causes i hem fet costat a d’altres, mantenint sempre un esperit crític i combatiu envers el sistema establert pels rics i poderosos. Hem estat espai i recolzament per moltes iniciatives socials i culturals i hem fet d’aquesta la nostra manera de fer i d’ésser politics.
També hem viscut moments difícils. L’estiu de 2001 dins d’un marc de repressió a tot l’estat i especialment a Barcelona, vam viure un assalt policial al juliol i posteriorment al setembre un fort assetjament mediàtic i policial arrel de la detenció de pressumptes membres del Comando Barcelona de ETA. Ja en aquest moment vam rebre tot el suport i la solidaritat per part de moltes organitzacions, col·lectius, gent diversa... El temps va demostrar que eren bruts intents de criminalització de la Kasa i de l’okupació com a moviment social per part del Govern del PP. El 2001 va suposar un recrudiment de les pràctiques institucionals autoritàries i feixistes caracteritzades per la persecució, l’empresonament i la repressió sistemàtica dels moviments socilas.
Ara, 2 anys més tard i sense que hi hagi cap projecte per a aquest immoble, ens volen fer fora i acabar amb 14 anys d’història, de lluita i d’il·lusions. Però mentre la kasa no estigui buida, nosaltres lluitarem fins l’últim moment per defensar aquest espai i tot el que significa. Volem aturar aquest desallotjament, i no ho podem fer sense la solidaritat, ajuda i suport de tots els moviments socials, col·lectius, grups i persones que surten al carrer per denunciar les injustícies i la repressió .
Des de la Kasa de la Muntanya fem una crida a totes les mobilitzacions i iniciatives que es duguin a terme per evitar per tots els mitjans que el 2 d’octubre hi hagi un nou desallotjament en aquesta Barcelona “de les cultures, tan idílica i tan solidària�.

ATUREM EL DESALLOTJAMENT DE LA KASA DE LA MUNTANYA!!

Kasa de la Muntanya Av. Santuari Sant Josep de la Muntanya 31-35. Barcelona 08024
Tel. 93.284.86.67 / Fax 93.213.91.76 muntanya ARROBA flashmail.com

Comentaris

Re: Ordre de desallotjament de la Kasa de la Muntanya pel 2 d'octubre
23 set 2003
ALLÀ ESTAREM EL DIA 2. NI UN DESSALLOTJAMENT MÉS!!!
Sindicato Sindicat