Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
(Tarragona) Acomiadament del delegat de la Secció Sindical de CNT a la Residència Mirador Barà
02 nov 2014
La CNT de Tarragona obre un nou conflicte sindical amb Comaden Gall, empresa propietària de la Residència de la tercera edat Mirador Barà, situada a Roda de Barà (Tarragona), després de l'acomiadament del delegat de la Secció Sindical de CNT en aquesta empresa. Cal dir que es tracta del segon acomiadament en pocs mesos d'un treballador afiliat a aquest sindicat.
Comadengall26-10-14.jpg
(Tarragona) Acomiadament del delegat de la Secció Sndical de CNT a la Residència Mirador Barà
En aquella ocasió, van acomiadar al fisioterapeuta de la residència, mitjançant un simulacre d'acomiadament disciplinari, completament injustificat i que solament responia a la pretensió de l'empresa de desfer-se, sense tan sols indemnització, d'un treballador que havia realitzat diverses reclamacions laborals, d'higiene i d'atenció i serveis amb els residents, deficiències totes elles de sobres conegudes per l'empresa, doncs han estat detectades i sancionades per la Generalitat en nombroses ocasions.

Després d'aquell acte de represàlia sindical, es va obrir conflicte laboral amb una campanya pública, paral·lela a la demanda judicial per acomiadament, que va fructificar amb el resultat que l'empresa reconeixia als pocs dies, i sense necessitat d'arribar a judici, aquell acomiadament com a improcedent i es tancava un acord favorable per al treballador.

Però de nou, Comaden Gall pretén impedir tota activitat sindical entre els treballadors de la seva empresa, i acomiada ara al delegat de la Secció Sindical de CNT. Secció Sindical que l'empresa ha estat sempre poc inclinada a reconèixer, i no ha dubtat mai a tractar de silenciar.

La repressió va començar des del mateix moment que es va constituir la secció sindical i es va reclamar una solució a diverses irregularitats, tant higièniques com de falta d'atenció als ancians allí residents, i també incompliments de diversos punts del conveni col·lectiu i dels drets dels treballadors que l'empresa viola contínuament.

Cal destacar que el treballador acomiadat està a l'espera del judici per la demanda penal que va presentar després de les greus amenaces de mort que va sofrir per part d'un dels propietaris, que no va acceptar que els empleats de la residència s'organitzessin en un sindicat.

Aquesta és la política laboral de Comaden Gall davant la llibertat sindical: censura, repressió, amenaces i finalment l'acomiadament.

En aquest cas, el conflicte sindical s'estén també a l'empresa STS Grup, doncs aquesta mercantil ha assumit recentment, mitjançant una subrogació, la gestió de la Residència Mirador Barà, i hauria de mantenir al delegat sindical en el seu lloc de treball i en les mateixes condicions laborals, igual que amb la resta de la plantilla.

Dins de la campanya oberta, paral·lela a les oportunes accions judicials, ja s'han realitzat dos actes informatius: el passat dia 26 d'octubre a les portes de la residència i per la població de Roda de Barà, i el 28 d'octubre a Reus, enfront de la seu de STS Group.

Des del sindicat CNT es manté el compromís de continuar amb les accions informatives i la campanya de denúncia de la repressió sindical a la Residència Mirador Barà fins que es readmeti al delegat sindical acomiadat i es respecti la llibertat sindical en aquesta empresa.
Comadengall_19_06_14.jpg
(Tarragona) Acomiadament del delegat de la Secció Sndical de CNT a la Residència Mirador Barà
stsgrup 28-10-14.jpg
(Tarragona) Acomiadament del delegat de la Secció Sndical de CNT a la Residència Mirador Barà
Mira també:
http://cnt-tgna.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Tarragona) Acomiadament del delegat de la Secció Sindical de CNT a la Residència Mirador Barà
02 nov 2014
cuantos círculos negros. no entenderé nunca tanta clandestinitis. y hacer fotos que dan tan mala imagen. hay maneras de hacer fotos sin que se vea bien quienes son las personas, buscad manuales por internet.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more