Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Una que votarà si-si
30 oct 2014
Doncs això, perquè no he de votar o votar no-si o... Quan les campanyes han estat una merda... Quan el moviment ( o moviments) llibertari, anarquista o acrata (si es que es posa d' acord amb la nomenclatura) no han apostat per res en concret, excepte de treure 1 comunicat per grup la setmana avans... Almenys amb un si-si:

-Es pot (o no) debilitar l' estat, amb el no segur que no.

-Es dona una possilitat de debat social abarcant uns àmbits que mai hem vist (que ja està passant i no s' ha aprofitat per incidir..)

- Es pot donar aire o oportunitats a la resta de pobles que formen l' estat espanyol i que l' independentisme és de classe i un poc més coherent (si es la paraula) Euskal herria, Galicia...Entenent que si algú questiona l' estat i fa consulta per la pressió social, els altres també ho poden fer, encara que ja ho havien intentat..

- Tot canvi forçat per la societat es bò, ja que dona empoderament i força per anar a més. Si s' ha pogut fer un referèndum o proclamar la independència perquè no aturar la corrupció, desnonaments...

Podriem trobar més arguments.. Però i en contra? :

-A part d' entrar en una contradicció moral, no se'm ocurreix cap més, perquè la incidència per opcions proposades per col·lectius anarquistes es nul·la i per tant la practicitat del no-si el no votar...serveix per ben poc..

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
El moviment llibertari fa el que pot, s'està començant a organitzant i està superant temes que eren tabus. És més fàcil que el comitè d'expert tregui el seu comunicat i les línies estratègiques, però nosaltres no funcionem així. De fet es comença a donar una cohesió i una coordinació ara.

Gràcies.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
jo ni anire a votar, em xucla el parrus tant espanya com catalunya
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
la cnt llama a la movilizacion general el 9n en todo el estado

"La anarcosindical es internacionalista, ve el mundo como un todo por encima de diferencias raciales, idiomáticas, culturales etc. En este sentido se opone a la opresión que ejercen los estados sobre los pueblos. Estamos en contra de que el Estado español oprima al pueblo vasco, a favor de que los pueblos vascos, catalanes, palestinos, saharauis, tibetanos, kurdos... sean dueños de sus destinos, se asienten en territorios más o menos delimitados, que participen de la riqueza de la sociedad en general, que se federen como quieran, que se independicen de los estados, pero igualmente nos opondríamos a la creación de un estado vasco, palestino, saharaui, kurdo... con su policía, ejército, moneda, gobierno, y aparato represivo."

http://www.cnt.es/noticias/bakunin-nacionalismo-estado-y-religi%C3%B3n

"nuestra postura es contraria a la delimitación de los territorios en función de los dictados de la burguesía y de la fuerza demostrada mediante la guerra."
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
¿En dónde la CNT llama a la movilización el 9N?

¿Algún link..., o son fantasías nazionalistas?

"oh yes", pues claro que tenemos que recuperar nuestra capacidad para poder decidir, pero no me parece que la manera de hacerlo, sea participando en ese tipo de consultas.

En las circunstancias que nos encontramos, hacer aquí público que vas a votar, es como un acto de fe y decir que vas a ir a misa ese domingo. No te voy a decir que "dios no existe", eso es una obviedad para quienes mantienen el sentido crítico y no se dejan engañar por papas, curas y obispos..., pero sí que me parece que tu decisión individual de creer en dios o de votar una opción, no es más que un acto particular que conduce a los lugares que intentamos superar. No establece ninguna manera diferente de comunicarse, de compartir, de relacionarse, sino que reproduce la misma forma y contenido del sistema que ya tenemos. Simplemente se propone que en vez del gobierno de los azules, sea el gobierno de los amarillos. Y quien reviste esta propuesta de socialismo, autodeterminación, feminismo, anticapitalismo..., está haciendo el trabajo sucio de los sustentadores del estado y sus opresiones: engañar una vez más al pueblo.

La memoria es fundamental para no repetir los mismos "horrores": Llibertat, amnistía i estatut d'autonomía". Hace años luchamos por ello, nos convencieron de que era la oportunidad y el momento... Luego, ni hubo "llibertat", ni hubo "amnistía", ni "estatut d'autonomía". Ahora nos queréis meter en el mismo callejón una vez más, repitiendo el engaño de que esta es la oportunidad para romper con España y ser Catalunya.

Si de eso se trata, ¿por qué no lo hacemos de verdad?

Y ya que rompemos con España, ¿por qué no también con Europa y su comunidad europea?

A la mayoría se os ha escuchado decir más de una vez que os sentís europexs... Menuda farsa.

Europa es tan invento como España...
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
El fet de votar no implica la creació d'un nou estat, que consti que és una pseudo-consulta no-vinculant. Si els hi ha costat tant fer aquesta paròdia de referèndum, ja no et dic la declaració d'independència en sí. No siguem tan alarmistes.

D'altra banda, l'escenari post-declaració és purament especulatiu: tan pot ser una debilitació de l'estat com pot ser un reforç i això no es sol tenir en compte i pot ser molt perillós. Primer perquè el moviment llibertari no es mou en termes de política parlamentaria, pel que això, poc canviarà al nou estat (potser creix la CUP, potser creix CiU/ERC, potser ens quedem igual). Per tant ens quedaria analitzar la força al carrer, l'autoorganització als barris. Com està la cosa? Doncs bastant malament, doncs l'única organització massiva existent hi és per aquest únic event (ANC) i no una organització amb un programa estricte i potent (com podria haver sigut un Front Popular o un Sindicat Únic).

D'altra banda, en un possibe estat català, qui no ens assegura que la societat no es decanti per un nacionalisme exarberant, superant les barreres socials i passant al bàndol que no volem ni nombrar? Qui diu que els moviments socials no s'apaivagarien davant la falsa esperança del nou estat català? I qui ens assegura que l'unionisme espanyol no seguiria present a l'opinió pública?

A mi em dona la sensació que es fa un anàlisi molt poc minuciós sobre com funciona un estat i quin és el seu poder (doncs no recau en la quantitat de territori que conté o quantitat de polítics, sinó en les seves lleis, justícia, cossos policials, etc), així de en quins termes es mou l'opinió pública i la societat, en general. Els casos proposats, tant el bo (debilitació), com el dolent (reforçament) son especulacions, així com el possible rumb que pugui seguir la societat.

L'únic que ens podria assegurar un debilitament de l'estat seria la creació d'estructures d'autoorganització popular i es podria aprofitar el 9N per fer campanya en aquest sentit però els anarcos estem dividits en dos camps, a part d'arribar tardíssim:

1. el discurs a favor o en contra del 9N i,
2. la nostra pròpia organització interna.

votar el 9N, en si mateix, com a objectiu llibertari, en la cojuntura actual, no és ni estratègic ni contradictori, és purament sentimental. Quan tinguem estructures, quan tinguem organització, quan siguem referència, llavors parlem d'estratègia.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Perdona vik però fa temps que el moviment llibertari s'organitza. Que hi hagi nous espais no vol dir res, sempre n'hi ha hagut uns o altres, i els que n'hi ha ara no son tant diferents dels que hi havia abans. La diferència és en tot cas que ara som força més gent i que els plantejaments son mes madurs. Personalment crec que no cal disculpar-se constantment, com si haguessim de complir els estandars de l'esquerra per poder legitimar-nos com a acotr polític. Perosnalment una estructura com la de l'EI, o la CNT, no la vull, des del tot el respecte per qui en forma part.

I per a la xapes del primer missatge, dir-te que des del moviment llibertari en general s'ha optat per no fer cap campanya sobre la votación, pels motius que siguin. Com a molt alguns companys han cridat a votar No-Si. Potser haguessis preferit la clàssica campanya abstencionismo tipas "VOTA, IDIOTA"? Si aquest cop no s'ha fet serà per alguna cosa, i crec que basan-te en les teces pròpies posiciona n'hauries de fer una lectura prou positiva.

No entenc aquest complexe que demostres, si vols votar SI-SI en aquest..."procés participatiu", endavant, ningu ho està criticant. EL que s'esta remarcant des de tots els textos públics llibertaris (Grup de Reflexió per l'Autonomia, rit, ALL Bages, ALLS, Elissa) és que el que de veritat importa no és la consulta en si sinó els projectes socials i polítics que estàn en joc.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Como la mayoría de gente que leemos indymedia y no comentamos para que no nos salten al cuello el ejército de trols "no-nacionalistas" que no quieren que se hable de lo obvio: la independencia de cataluña puede llevar al impago de la deuda en cataluña y al colapso del instrumento de dominación clasista que es españa y traerle muchos problemas a la ue. Soy anarquista pero esto lo tengo clarísimo. Intento no ser dogmático. saludos
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
saludos compañero, me parece perfecto que votes lo que te salga de ahñi. No comparto tu análisis que vincula consulta e independencia, ni tampoco la que vincula independencia e impago. Pero lo dicho, me parece perfecto. saludos.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Votar no tiene sentido, cuando lo que haces es elegir tus amos. Esta vez no estas eligiendo amos, estas desmontando el tabu de la unidad de españa. Me parece imprescindible votar, nunca podria tener mas sentido desde un punto de vista ácrata/antiautoritario.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
qui conforma el moviment llibertari? quan es reuneixen els seus components?
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014

perquè:
1r estem a favor de la democràcia participativa, i per tant dels referèndums. (més encara si aquests són impulsats per una iniciativa de masses, independentment de la seva legitimitat i grau de manipulació per altres poders)
2a estem en contra del govern del PP i de la prohibició del referèndum.
3ª estem en contra de CiU i el seu govern.
4t estem en contra dels nacionalismes, dels estats-nació i de les fronteres.
5è denunciem el procés desmobilitzador dut a terme a catalunya pels nacionalistes d'un i altre signe, així com la cortina de fum desplegada pel govern català.
6è i vot nul i no en blanc perquè aquest últim és molt fàcilment manipulable (només n'hi ha prou amb posar la X on els interessi).

vot nul, el vot de la protesta, el vot com a protesta!!
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Un altre que votarà si-si

Perquè canviar de paradigma és bo per a qualsevol opció revolucionària
Perquè, en tot cas, no es pot anar a pitjor, només quedar-nos igual
Perquè l'autoorganització i la democràcia participativa només és factible en conjunts d'individus reduïts
Perquè cada col.lectivitat té dret a desenvolupar-se a la seva manera
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Em reafirmo en lo que he dit a dalt i us aconsello que penseu més enllà dels principis anarco-nihilistes i d'un anàlisi simplista del què és el 9N (qui segueixi pensant tan sols en la votació en si, que s'ho faci mirar).
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Arguments d'en Guifré:

1. Canviar de paradigma no sempre és bo, l'Alemanya Nazi no ho era i la Transició tampoc ho ha sigut. Pinochet no va ser bo pels revolucionaris xiles i tampoc ho ha sigut cap guerra Mundial.
2. Es pot anar a pitjor si s'adorm als moviments socials a base de nacionalisme ranci a lo TV3 i no en base revolucionaria de classe (que actualment no exhibeix una gran potència, siguem humils).
3. L'autoorganització i democràcia directa (que no participativa) funcionen en entorns grans i petits i l'historia ens ho demostra amb exemples. Això si, s'ha de començar en petit i creixer (de baix cap a dalt).
4. Si cada col·lectivitat té dret a desenvolupar-se, perquè un estat que engloba un conjunt de col·lectivitats (fàbriques, barris, pobles, minories) i els fa anar a la seva manera? Aquest argument et va a la contra.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Arguments d'en Guifré:

1. Canviar de paradigma no sempre és bo, l'Alemanya Nazi no ho era i la Transició tampoc ho ha sigut. Pinochet no va ser bo pels revolucionaris xiles i tampoc ho ha sigut cap guerra Mundial.
2. Es pot anar a pitjor si s'adorm als moviments socials a base de nacionalisme ranci a lo TV3 i no en base revolucionaria de classe (que actualment no exhibeix una gran potència, siguem humils).
3. L'autoorganització i democràcia directa (que no participativa) funcionen en entorns grans i petits i l'historia ens ho demostra amb exemples. Això si, s'ha de començar en petit i creixer (de baix cap a dalt).
4. Si cada col·lectivitat té dret a desenvolupar-se, perquè un estat que engloba un conjunt de col·lectivitats (fàbriques, barris, pobles, minories) i els fa anar a la seva manera? Aquest argument et va a la contra.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Arguments d'en Guifré:

1. Canviar de paradigma no sempre és bo, l'Alemanya Nazi no ho era i la Transició tampoc ho ha sigut. Pinochet no va ser bo pels revolucionaris xiles i tampoc ho ha sigut cap guerra Mundial.
2. Es pot anar a pitjor si s'adorm als moviments socials a base de nacionalisme ranci a lo TV3 i no en base revolucionaria de classe (que actualment no exhibeix una gran potència, siguem humils).
3. L'autoorganització i democràcia directa (que no participativa) funcionen en entorns grans i petits i l'historia ens ho demostra amb exemples. Això si, s'ha de començar en petit i creixer (de baix cap a dalt).
4. Si cada col·lectivitat té dret a desenvolupar-se, perquè un estat que engloba un conjunt de col·lectivitats (fàbriques, barris, pobles, minories) i els fa anar a la seva manera? Aquest argument et va a la contra.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Yo tambien votare sisi porque es lo que va a votar Xavier Trias y ese tipo tan majo no puede estar equivocado.
Votare sisi porque, como la ANC, quiero salir del euro, la condena de la deuda y jubilarme a los 60.
Votare sisi porque ni la Tv3 ni el vilaweb pueden equivocarse.
Y, que ostias!, votare sisi para que se escuche mi voz y saberme protagonista del devenir de mi amado pais...

Por cierto, el 10N no llegueis tarde a vuestro curro de mierda....el que lo tenga.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
Yo el 9N votaré y el 10N no llegaré tarde a mi curro. Yo el 9N NO votaré y no llegaré tarde a mi curro.

El resultado es el mismo porque no existen estructuras de autoorganización.
Re: Una que votarà si-si
30 oct 2014
9-N,DESOBEDIÈNCIA ,SÍ+SÍ !!!!

Visca la terra,mort als estats(TOTS)!!!
INDEPENDÈNCIA TOTAL ,ANARQUIA SENSE LIMITS!!.
SALUT!!!.
Colera camping CNT