Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Accio al consulat de França
30 oct 2014
PER REMI NI OBLIT NI PERDON
IMG_1317.JPG
REMI FRAISSE, DE 21 ANYS, MORT PER LA POLICIA FRANCESA
NI OBLIT NI PERDÓ
ACCIÓ AQUEST DIMECRES AL CONSULAT DE FRANÇA DE BARCELONA

Remi ha estat mort aquest cap de setmana per l'explosió d'un arma anomenada “no letal” disparada per la policia francesa, quan participava en la mobilització contra el pantà de Testet al sur de França.

De nou, l'Estat francès vol “reestructurar el territori” tot i l'oposició de la població que des de fa mesos lluita contra la construcció d'un pantà i la destrucció d'una vall.

De nou, s'ha organitzat una gran mobilització amb l'esperança de fer parar les obres.

I de nou, la policia ha emprat bales de goma, granades lacrimògenes, granades atordidores, en fi, totes aquestes armes destinades “únicament” a dispersar els manifestants, a risc de malferir-los.

Però aquesta vegada, en explotar a l'alçada del cap, la granada ha matat una persona.
El govern s'ha esforçat a silenciar la informació, de mirar cap a una altra banda, de pontificar a través dels mitjans dòcils: tots els testimoni coincideixen que no es tracta d'un “cos trobat sense vida al bosc” la nit posterior a la mani, que hauria “mort en circumstàncies encara no aclarides”, sinó que es tracta d'un manifestant que, juntament a moltes desenes d'altres persones, va participar la nit posterior a la concentració en una acció d'oposició contra la presència dels polis al lloc. Un manifestant que mitja desena de persones van veure desplomar-se al mateix moment d'una sèrie de trets de la policia i que els polis van anar a buscar de seguida davant els ulls dels presents, al mateix temps que intensificaven els seus atacs.
S'ha mort de cop. Ho van saber casi de seguida. I van continuar utilitzant les mateixes granades durant les dues hores següents a l'enfrontament.
I avui ens diuen que no hi ha res segur, que les investigacions estan obertes, que cal conservar la calma i deixar que la policia (la científica, aquesta vegada) faci la seva feina.

El que sí és segur que Remi és mort a conseqüència dels trets de granades durant una càrrega policial. Volen ofegar la veritat, ja que ella les ofegaria a ells.
Les concentracions es multipliquen per tota França.
Varies concentracions s'han convocat aquesta setmana davant dels consulats de França en Italia.
L'acció d'aquest dimecres nomes era un principi- totes les formes de suport esten benvingudes.

Las armes de la policia no tenen frontera: la nostra solidaritat tampoc.



REMI FRAISSE, DE 21 AÑOS, MUERTO POR LA POLICIA FRANCESA
NI OLVIDO, NI PERDÓN
ACCIÓN ESTE MIERCOLES DELANTE DEL CONSULADO DE FRANCÍA DE BARCELONA


Remi ha sido matado este fin de semana por la explosión de un arma llamada “no letal” disparada por la policía francesa, cuando participó en la movilización contra el pantano de Testet (la ZAD de Testet) en el sur de Francia.

Otra vez, el Estado francés quiere “reestructurar el territorio” a pesar de la oposición de la población que desde hace meses lucha contra la construcción de un pantano y la destrucción de un valle.

Otra vez, se ha organizado una gran movilización con la esperanza de hacer parar las obras.

Otra vez, la policía ha empleado balas de goma, granadas lacrimógenas, granadas aturdidoras, en fin, todas estas armas destinadas “únicamente” a dispersar a los manifestantes, con el riesgo de malherirlos.

Sólo que esta vez, al explotar a la altura de la cabeza, la granada ha matado a una persona.
El gobierno intentó en vano silenciar la información, mirar hacia otro lado, pontificar a través de los medios dóciles: todos los testimonios coinciden en que no se trata de un “cuerpo encontrado sin vida en el bosque” la noche posterior a la mani, que habría “muerto en circunstancias todavía no aclaradas”, sino que se trata de un manifestante que, junto a muchas decenas de otras personas, participó la noche siguiente a la concentración en una acción de oposición contra la presencia de los polis en el lugar. Un manifestante que media docena de personas vieron desplomarse en el momento de una serie de disparos de la policía y que los polis fueron a buscar en seguida delante los ojos de los presentes, al mismo tiempo que intensificaban sus ataques.
Se ha muerto de golpe. Lo supieron casi en seguida. Y siguieron utilizando las mismas granadas, durante las dos siguientes horas de enfrentamiento.
Y hoy nos dicen que no hay nada seguro, que las investigaciones están abiertas, que hay que mantener la calma y dejar que la policía (la científica, esta vez) haga su trabajo.

Lo que sí es seguro es que Remi está muerto, a consecuencia de los tiros de granadas durante una carga policial. Quieren ahogar la verdad, puesto que ella les ahogaría a ellos.
Las concentraciones se multiplican por toda Francia.
Concentraciones han sido convocadas delante de varios consulados de Francia en Italia esta semana.
La acción de este miercoles solo ha sido un principio- todas las formas de apoyar la lucha están bienvenidas.

Las armas de la policía no tienen frontera: nuestra solidaridad tampoco.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accio al consulat de França
30 oct 2014
Comunicat per l’assassinat de Rémi Fraisse
By Ateneu Anarquista 28 octubre 2014

El camp francés viu des de fa uns anys un gran atac del capitalisme salvatge i la zona de Tarn no és una excepció. Des d’aleshores, els activistes han de defensar el territori de les empreses que volen extraure gas per mitjà de facturació hidràulica, que els cultius no es convertisquen a transgenics i la ZAD -zone à deféndre- de Testet.

En els aiguamolls de Testet el govern francés vol construir una presa que ocupa 1.500 metres de llarg per 230 d’ample que podria acumular 1.500.000m3, dels quals el 30% serà destinada a tractaments de dilució de contaminació i el 70% restant s’utilitzaria per a regar 390 hectàrees de camps d’agricultura intensiva, propietat de grans productors. Construir aquesta presa costaria 8.400.000 euros que eixirien de les arques públiques, mentre que els beneficiaris de la mateixa serien grans empreses particulars.

El 15 d’agost d’enguany es va llançar una crida per a ocupar la zona amenaçada. Molts activistes es van desplaçar fins al lloc on van acampar per a mostrar resistència al començament de les obres. El dia 1 de setembre un gran desplegament policial, les màquines i els treballadors de l’empresa SEBSO, es van presentar en la zona. Fins al dia 18 d’aqueix mateix mes es van desenvolupar moltes estratègies per part dels activistes per a paralitzar les obres. Aquests esforços van servir per a dificultar el començament de l’obres, malgrat la repressió de la policia.

El passat 25 d’octubre, es va fer una altra crida per a defensar la zona, perquè les màquines no seguiren desboscant la zona, de nou nous activistes es van sumar als que ja estaven mostrant resistència des d’agost. Durant la vesprada del dia 25, la policia va carregar amb gran violència per a treure als activistes que s’havien reunit durant una jornada reivindicativa marcada pel seu to festiu. A la nit es van repetir les càrregues i es va trobar el cos sense vida de Rémi.

La policia utilitzà gas lacrimogen i granades aturdidores contra els activistes que van formar una cadena humana enfront de la policia. Encara que les càrregues policials es van suavitzar durant la vesprada, a les 2 de la matinada, els agent de la Companyia Republicana de Seguretat, l’equivalent a la UIP espanyola, van començar a carregar de nou contra els ecologistes, aquesta vegada amb “utilització massiva de gasos i trets incontrolats de projectils”. Durant aquesta càrrega, testimonis afirmen haver vist caure a terra a un dels activistes. Per la seua banda, els gendarmes afirmen que el jove va patir una crisi cardíaca i que van trobar el cos del mort durant la matinada. En canvi el fiscal a càrrec de l’autòpsia ha declarat que les ferides que presenta el cos de Rémi Fraisse en l’esquena haurien estat provocades per una forta explosió. Açò coincideix amb la versió d’algunes activistes.

Des de l’Ateneu Anarquista de Castelló, condemnem aquesta mort a les mans de la policia, estem fartes de la repressió i de les víctimes a les seves mans. No anem a entrar a valorar els mitjans utilitzats pels activistes ni les formes per a defensar el territori de l’atac capitalista, no anem a entrar en el joc del govern francés, que pretén desviar l’atenció d’aquesta forma. Aquest no és un cas aïllat, ja són moltes les persones que han mort en el món per aquests merdes uniformats.

La mort de Rémi no va a obstaculitzar les lluites en defensa del territori, només va a enfortir la nostra determinació i la nostra ràbia.

NI OUBLI NI PARDON!!
Sindicato Sindicat