Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
7 NOV: Gran Sopador de la Xarxa d'Estudis per l'Autonomia
28 oct 2014
cartellsopador.jpg
Sopador amb música, poesia i presentació de la Xarxa d'estudis.

Divendres​ 7 de Novembre del 2014 a la Kasa de la Muntanya.

Ens veiem molt aviat!

Crea un grup d'estudi o apunta't a un:
www.xarxadestudis.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 7 NOV: Gran Sopador de la Xarxa d'Estudis per l'Autonomia
31 oct 2014
Què ens trobem?

Ens adonem que el món en què vivim està basat en la dominació dels éssers humans sobre els éssers humans i la natura. Les dinàmiques del sistema capitalista-estatal generen cada cop més desigualtats i ens allunyen de la presa de decisions sobre el que ens afecta a totes. A aquesta societat li són intrínsecs i imprescindibles valors com l’individualisme, l’egoisme, la competitivitat o l’hedonisme per tal de prosperar.

En concret, l’educació, tal i com està plantejada actualment, serveix al sistema com a eina per a generar
individus capaços de perpetuar-lo a partir d’un saber elititzat, filtrat, especialitzat i manipulat. Tot i que se’ns diu que actualment comptem amb la generació més ben preparada de la història, la preparació de què se’ns parla serveix únicament per a enfortir el sistema de dominació actual i seguir sent-ne totalment dependents
Re: 7 NOV: Gran Sopador de la Xarxa d'Estudis per l'Autonomia
31 oct 2014
Què volem construir?

Amb aquest estat de les coses, pensem que és necessari un canvi profund de la societat encaminat a construir formes d’organització social horitzontals en tots els àmbits i a acabar des de l’arrel amb les estructures de jerarquia i representació. Volem recuperar el cooperar i el compartir, la sintonia entre el bé personal i el bé col·lectiu, el viure segons principis d’estima i fraternitat, el sentit de l’esforç col·lectiu i desinteressat, l’esperit crític…

Creiem que la formació ha de ser part d’aquest canvi integral i ha d’acompanyar sempre a l’activitat per la transformació social. Considerem que aquesta formació hauria d’ estar encarada a formes d’aprenentatge col·lectiu i horitzontal, que complementin l’estudi reflexiu individual. Apostem per models d’autogestió de l’aprenentatge on totes tinguem la mateixa oportunitat d’aportar al grup. Pensem que s’ha d’abordar el coneixement d’una forma holística, tenint en compte una visió ampla i global, sense caure en el reduccionisme.

Considerem que una bona manera de catalitzar aquest canvi és enllaçar les diferents iniciatives formatives per potenciar-les, per fer difusió conjunta, per arribar a més gent i per facilitar que s’empoderin. Partint dels moviments socials cerquem enfortir-los i contribuir a aclarir els seus reptes. Així, anar fent passos cap a la creació i consolidació d’unes institucions alternatives en l’àmbit de l’educació, que poguessin, a llarg termini, acabar substituint el sistema educatiu actual.
Sindicat Terrassa