Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
SUPER3 o com difondre la “ideologia” smart entre la canalla.
28 oct 2014
Fa unes setmanes la Vanguardia del diumenge portava encartat un conte sobre la girafa Ona i la Barcelona Smart City, un conte a tot color de 12 pàgines, ben enquadernats, de paper gruixut i de bona qualitat. La producció és de l’Ajuntament de Barcelona, però a la contraportada surten els “pagans”, que són totes les empreses concessionàries dels serveis ambientals de la ciutat, FCC, Urbaser, CESPA i CLD.
No és que siguem malpensats, però aquestes empreses és de suposar que han dedicat a això els fons que tenen dedicats, per contracte, a difusió sobre la recollida selectiva i, dona la casualitat, que en el pastis econòmic de la Smart City, els majors beneficiaris, darrera de les grans empreses TIC i de Telecomunicacions són precisament aquestes empreses. Els estem fent publicitat a costa del pressupost de recollida d’escombraries, de la neteja, del verd urbà?...
Estavem jugant a modificar aquest infame conte, sense massa pressa, quan hem sabut que se’n repartiran molts milers entre la canalla que assisteixi a la “Festa dels Supers” de l’espai de televisió infantil “Super3”, l’hem acabat d’una manera una mica matusera, el podeu baixar a El conte de la Smart Ona.
No és ja el dubtós contingut de molts dels espais del Super3, especialment els dibuixos animats (per exemple les masclistes “espies de veritat” i Doraemon) i la publicitat que els acompanya, que es dedica a perpetuar els papers del patriarcat (malgrat totes les autoregulacions del sector), és ja la difusió de tot el que suposa la smart city: control social, precarietat, aïllament i destrucció de la individualitat.
Això deixant a part els estands muntats a la “festa dels Supers” per part de la Guardia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra.
L’Ajuntament de Barcelona no en te prou amb el Smart Parc de la Palmera a Sant Martí (http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/07/els-smart-parcs-amenacen-al )que va ser anunciat a bombo i plateret, però que encara no ha estat construït, no en te prou amb ser la “capital mundial del mòbil” i ser la seu del Congrés Internacional Smart Cityque sinó que ara es pretén alliçonar als nens a partir del lleure, i de la sinistre “caixa tonta” (tonta??). Hi ha també tenebrosos projectes sobre la Smart City per la ESO i el batxillerat.
Vistes les coses ens hem afanyat i hem fet una paròdia del conte, potser algú el podrà passar al veïnet, germà, nebot o fill... es una mica pobre, però l’original tampoc és massa brillant...
Podeu obtenir més informació sobre les smart city a:
http://www.negreverd.blogspot.com.es/2013/11/smart-city-smart-merda.html
http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/01/la-nocivitat-difusa.html

http://www.negreverd.blogspot.com.es/2014/02/alguns-punts-per-rebutjar-l
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SUPER3 o com difondre la “ideologia” smart entre la canalla.
28 oct 2014
M'ha entristit molt veure com el meu personatge, la Ona, una jirafa que transmet valors positius, bona onda i tendresa ha estat manipulada convertint-la en un monstre. Sembla mentida com amb un retolador fi i una barra de goma d'enganxar es pot tergiversar una obra. Això sense parlar de que s'han trepitjat els drets d'una obra artística que no era seva...
Mal exemple doneu, especialment als joves!!
Sindicat Terrassa