Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
27 oct 2014
Emmarcada en la Jornada de Lluita arreu dels Països Catalans, impulsada per la Coordinadora Obrera Sindical, al Barcelonès hi haurà per aquest divendres 31 d'octubre les següents convocatòries:

11h CONCENTRACIÓ
Tres Xemeneies (Paral·lel, 49) - Barcelona

18h CONCENTRACIÓ - MANIFESTACIÓ
Davant la seu de CiU (carrer Còrsega, 331 - 333) - Barcelona

http://issuu.com/fotlifoc/docs/dossier_nacional_jornada_31o_2014/4?e=148
cartell-nacional-jornada-31O-2014.png
31 d'octubre: Jornada de lluita als Països Catalans.

La Coordinadora Obrera Sindical, sindicat per l'alliberament nacional, de classe i gènere dels Països Catalans, davant l'ofensiva recentralitzadora dels estats espanyol i francès, i tenint en compte el procés sobiranista engegat a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), una part del nostre país, convoquem, amb el suport de l'Esquerra Independentista, una jornada de lluita pel pròxim 31 d'octubre per donar una resposta, en clau laboral i sindical, a la prohibició de la consulta del 9 de novembre per part del TC, a les maniobres de les elits polítiques i econòmiques i al nou escenari obert a la Comunitat Autònoma de Catalunya.


Creiem que l'organització i la mobilització de la classe treballadora és la manera perquè aquesta assumeixi el lideratge per fer confluir els processos d'alliberament nacional amb la defensa dels nostres interessos de classe, atès que és la classe treballadora la que ha de liderar el procés de ruptura amb els estats espanyol i francès i la construcció del model social i econòmic dels Països Catalans. De la mateixa manera, des de la COS concebem el procés d'independència respecte dels estats espanyol i francès també des d'una ruptura i abandonament de les institucions que estableixen l'actual model de governança i gestió del capitalisme, com és la Unió Europea i la seva estructura econòmica i, per tant, sortint de l'euro i negant el pagament del deute.

Creiem que amb la mobilització i la desobediència de la classe treballadora és possible fer front al procés de recentralització i avançar en el procés d'autodeterminació de la CAC i de la resta dels Països Catalans. La resposta de la classe treballadora a la conjuntura política actual a través d'exercir una desobediència massiva (en clau nacional) a la prohibició del referèndum del 9N, i la participació directa dels treballadors i de les treballadores a la crida a les urnes, ha de constituir-se com un precedent de mobilitzacions no vist fins ara, precedent que veiem com una oportunitat per normalitzar la institució de la desobediència, una eina necessària i útil per canviar les regles del joc establertes, per teixir, en un futur, un necessari escenari de ruptura amb el model productiu i de relacions laborals que ens imposa el capitalisme.

Malgrat que no ha sigut possible convèncer a altres organitzacions sindicals per convocar conjuntament a la Jornada de Lluita del pròxim 31 d'octubre, la Coordinadora Obrera Sindical, amb el suport de l'Esquerra Independentista, creiem que la classe treballadora catalana ha de plantar cara al TC i ha de mostrar el seu rebuig al govern espanyol i a la desconfiança que genera l'actual govern de la CAC. Per això diem que anar a votar el 9-N és una qüestió de classe, perquè, entre altres coses, creiem que la classe treballadora catalana ha de liderar el procés per exigir un marc laboral català basat en els principis del socialisme i del feminisme, a través de l'organització i la mobilització sindical.

Creiem que el sindicalisme d'alliberament de gènere, de classe i nacional ha de seguir incidint en la necessitat de seguir dotant a la conjuntura política actual del marc territorial dels Països Catalans i de la més que necessària confluència amb el nostre procés d'emancipació de classe. Concebem la jornada de lluita del pròxim 31 d'octubre com una primera passa per animar a altres organitzacions sindicals a treballar conjuntament per a la convocatòria d'una vaga general revolucionària en l'àmbit nacional i, per començar a fer-ho possible, us convoquem a tots i a totes a la concentració/manifestació que tindrà lloc el pròxim 31 d'octubre a les 18:00 de la tarda a la seu de Convergència i Unió de Barcelona.

Perquè la lluita de classes és l'única via cap a la independència.

SI als Països Catalans, SI a la classe treballadora.
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php/item/2502-votar-es-queestio-de-classe-per-un-marc-laboral-socialista-feminista-i-catala
http://issuu.com/fotlifoc/docs/dossier_nacional_jornada_31o_2014/4?e=1487096/9886164

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
28 oct 2014
Quin tipus de socialisme defenseu? teniu un enllaç on us posicioneu clarament sobre aquest particular?
Re: 31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
28 oct 2014
ep! no t'hi escarrassis, que aquests son com els d'Arran. Utilitzen el mot "socialisme", però és de cartó-pedra, buit de contingut. Es per ser els més molons del barri. Ni es defineixen amb claredat, ni se'ls espera. Almenys, com pots veure en aquest cartell, els de la COS opten per posar-hi un puny alçat en comptes d'una falç i un martell com els d'Arran. Han suavitzat encara més la imatge, perquè el discurs, ni uns ni els altres el desenvolupen, no fos cas que perdin claca.
Re: 31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
28 oct 2014
Uau! Un altre jornada de lluita a l'eixample i al barri de Gracia!!
Capitalistes tremoleu! Ja son aki l'avanguarda revolucionaria de casa nostra.
Re: 31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
28 oct 2014
Sin solucion a la crisis economica del capital no hay garantias de consolidacion del proceso del reg imen pujolista hacia la entronizacion del nausabundo neoliberalismo. Esto parece ser el signo que preside todas las negociaciones del goverm reaccionari de mas, con el soporte de los partidos de izquierda traidores a la clase obrera. De ahi que los firmantes de la aprobacion de la ley de consultas, hayan cedido en planteamientos politicos para permitir las medidas recortadoras que estabilicen al neoliberalismo, a costa del sacrificio de la clase trabajadora. La amenaza de una posible involucion politica es jugada por los partidos politicos de izquierda y sus correas de transmision los sindicatos amarillos, en orden de justificar la involucion de ellos mismos han experimentado en sus propios planteamientos electoralistas, para justificar el 9 de noviembre.

En este marco general, se pretende presentar la consulta del 9 nov., como un paso mas en el avance hacia la democraCIA y como una garantia de la conquista de unas libertades y una mejora de calidad de vida para el pueblo trabajador. Pero la realidad es que el tamdem ciu-erc con el apoyo de psc.icv y cup, limita las libertades civicas hasta extremos inaguantables escudandose en su legitimidad parlamentaria, para introducir la idea de que los derechos laborales y la justicia social depende del formalismo electoralista, negando la autoorganizacion de la clase obrera. Una vez mas, estamos ante una libertad concedida desde el poder ostentado desde el pujolismo, en una operación que viene de largo, y cuyo alcance ahora se empieza a vislumbrar y cuya finalidad no es otra que instaurar los mecanismos de control sobre la clase obrera necesarios para una consolidacion de la continuidad del regimen pujolista como soporte del neoliberalismo mas reaccionario, el nuevo traje del capitalismo democratico en catalunya.

Ante esta agresion contra la capacidad autogestora que vivimos con el no nos representan, aturem el parlament, los escraches a politicos y las luchas contra la ley oimnubus y que en barcelona se materializo en la manifestacion de la huelga del 29m., quienes practicamos la autogestion en nuestras vidas y en defensa de nuestros principios libertarios, solo podemos responder con el boicot a una ley de consultas cuyo signo ultimo es marcadamente antiobrero, y solo viene a instaurar en nuestros jovenes, la uniformidad, el culto a la bandera y el sometimiento a la patria burguesa y reaccionaria.

Nuestro boicot no supone una actitud negativa o destructiva bien al contrario, se asienta sobre la confianza en la capacidad de debate y de decision del unico organo de defensa de los intereses obreros la asamblea libertaria.

Los libertarios en catalunya no podemos traicionarnos a nosotros mismos, en nuestros planteamientos de clase participando en una vasta operación potenciada por la generalitat para salvaguardar los intereses del capital al que sirve. En su estrategia gobal, el frente que ha aprobado la ley de consultas, entendemos que el parlamentarismo liderado por el tamdem autoritario ciu-erc, esta por el referemdum del 9 nov., porque en ella se juega la eficacia para dotar de una salida legal y sin pena ni culpa, al expolio por parte del regimen pujolista y su casta corrupta y ladrona.

De la misma forma que las ultimas elecciones en catalunya, representaron la confirmacion de unos espacios politicos ya definidos de antemano, el 9 de noviembre amenaza con representar la consolidacion de una manipulacion antiobrera que reduzca la dinamica del movimiento obrero a una mera practica de reindivicacion patriotera. Ante todo esto, solo cabe la denuncia del intento de castrar la capacidad autogestora de la clase obrera y su planteamiento de asamblea libertaria, como espacio de decision que señale el que, el como y el cuando de nuestros intereses de clase, y la necesidad de la organización libertaria de trabajadores como unico medio de romper el yugo de la patria-estado con el que nos oprime el capital, solo habia que oir los gruñidos del politico que no es corrupto y que se hizo multimillonario trabajando honestamente al servicio de la patria amada catalunya.
Re: 31-O Jornada de lluita | "Votar és qüestió de classe. Per un marc laboral socialista, feminista i català"
31 oct 2014
Sempre he tingut curiositat sobre quin model de socialisme defensa l'esquerra independentista, tipus ¿URSS? ¿XINA?

Em dona la sensació que en aquest terreny estan igual que l'esquerra aberzale, primer independencia i després ja veurem

http://borrokagaraia.wordpress.com/2014/07/01/socialismo-o-koldo-saratxa/
Sindicat Terrassa