Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
3r Aniversari del Banc Expropiat
23 oct 2014
Ruta històrica llibertària per Gràcia.
Pel 3r aniversari del Banc Expropiat, Ruta Llibertària per Gràcia.

Gràcia no sempre ha estat un museu un escenari on es representa a diari el teatre de l'estat del benestar. Hi ha hagut èpoques en que era un barri conegut per l'efervescència de les idees llibertàries entre les seves veïnes, un lloc d'aixopluc per aquelles que fugien per haver fet la trabeta a l'estat. Moltes lluites esclataren, la gent sentia, escridassava, escrivia, que volien i podien canviar el món!

Creiem que és important rescatar de l'oblit una petita mostra d'aquesta part de la història ja que pot ser una font d'aprenentatge i força per nodrir el nostre esperit de lluita.

Us esperem el DISSABTE 25 D'OCTUBRE a les 10 del matí a PL. REVOLUCIÓ. Farem un breu viatge al passat passejant pels carrers del barri recordant així alguns fets que han tingut una forta trascendència al barri de Gràcia.

El recorregut s'iniciarà a Pl.Revolució, on anirem cap al C/Mozart (antic C/Aurora) on van confluir varis anarquistes a finals del s.XIX. Pujarem cap a la Pl. De la Vila, on va tenir lloc La Revolta de les Quintes (1870). Passarem pel C/del Canó i la Plaça del Sol. Continuarem pel C/Terol (antic c/Argüelles) on va tenir la seu el centre anarquista Ateneu Obrer (1891). Continuarem pel mateix carrer per a conèixer la que va ser la Cooperativa de Teixidors a mà el 1850 (on avui es troba el Teatre Neu). Pujarem pel C/Torrijos fins arribar a la Pl. De la Virreina, on durant la Setmana Tràgica de 1909 va ser cremada l'Església de Sant Joan. Sequirem pel c/Encarnació on va tenir la seu entre els anys 1936-1937 una de les escoles del projecte del C.E.N.U. Tot seguit anirem cap al C/Escorial per a conèixer l'assalt del M.I.L. (1973) i baixarem cap a Pl.Joanic on antigament hi havia els Jardins infantils de Can COmte (1936). Després anirem en direcció al Passeig de Sant Joan on va tenir lloc la col.lectivització de la fàbrica Elizalde (1936). Per anar acabant passarem pel C/Perill on va haver-hi l'Ateneu Llibertari de Gràcia al 1976-2002. Al C/Santa Tecla serà la última parada abans d'anar de nou cap a Pl.Revolució on podrem compartir varis documents i fotos per aprofundir en alguns dels fets mencionats durant la ruta.

Us esperem a totes a Pl.Revolució a les 10h i si arribeu amb retràs no dubteu en afegir-vos a la ruta en qualsevol moment.

Ens veiem aviat.
Salut!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa