Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La COS, 2a força a Emergia (5 delegats/des)
22 oct 2014
137 vots de suport demostren que és l’hora del canvi. Des de la COS valorem amb satisfacció els resultats de les Eleccions Sindicals, celebrades a Emergia el passat 13 d’octubre.

Tres mesos després de la nostra creació com a secció sindical i presentant-nos per primera vegada a les eleccions, obtenim aquesta resposta per a poder portar a terme les accions i propostes que hem anat realitzant.
cose.jpg
Hem obtingut 5 delegades sindicals, que junt amb la resta de membres de la secció, estem defensant els drets dels treballadors i treballadores, tenint clar que només units ho podem fer possible.

No podem deixar de comentar, però, que durant la campanya electoral hem viscut situacions de joc brut, enfrontaments, oportunismes, irregularitats…i ho hem vist amb els nostres ulls, però, com heu pogut veure no hem entrat en cap moment en aquest joc. Com sempre diem, creiem en una altra manera de fer sindicalisme.

No és cap casualitat que siguem la força sindical més votada a Terrassa, parlant i escoltant als companys i companyes hem vist que volien un canvi i aquest s’ha demostrat a les urnes. Som conscients que hem recollit la indignació i disconformitat de moltes i molts amb el sindicalisme tradicional, alhora que hem aportat esperança i il·lusió amb la creació d'una alternativa de veritat.

Malgrat la victòria electoral a Terrassa, a Barcelona ens queda molta feina per fer. Per exemple, ens preocupa molt la poca participació en aquesta plataforma (poc més del 50%), des de la COS treballarem decididament per a canviar aquesta situació.

Com heu pogut veure, la COS som un sindicat assembleari, les nostres reunions estan obertes a totes les treballadores d’Emergia. I és en aquest espai democràtic i participatiu, on estem debatin les accions i decisions que hem de prendre en les setmanes vinents; entre ells la constitució del nou Comitè d’Empresa el mes vinent de novembre, un procés que, com tot el que fem, us anirem informant.

També dir-vos que pròximament començaran els punts de trobada entre Enllaços Sindicals de la COS i els Treballadors, com ‘La COS respon', Consulta de Nomines… entre altres coses que estem treballant.

Per últim, i no menys important, agrair-vos de nou el vostre suport i la vostra confiança. Lluitem juntes!

Secció Sindical de la COS Emergia
@cosemergia facebook.con/cosemergia
Mira també:
http://facebook.con/cosemergia
http://sindicatcos.cat/index.php/item/2500-l-hora-del-canvi-a-emergia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La COS, 2a força a Emergia (5 delegats/des)
22 oct 2014
"No és cap casualitat que siguem la força sindical més votada a Terrassa, parlant i escoltant als companys i companyes hem vist que volien un canvi i aquest s’ha demostrat a les urnes. Som conscients que hem recollit la indignació i disconformitat de moltes i molts amb el sindicalisme tradicional, alhora que hem aportat esperança i il·lusió amb la creació d'una alternativa de veritat"

Quina alternativa de veritat sou si feu el mateix que altres sindicats com la CGT, és a dir, més combatius que CCOO i UGT però dels comitès d'empresa? Comitès d'empresa on una majoria dels seus delegats, negocia i decideix per totes les treballadores.
Re: La COS, 2a força a Emergia (5 delegats/des)
23 oct 2014
Cansa haver-te d'explicar sempre el mateix, així que no ho faré. Només et diré que si tu veus que són el mateix SAT, UGT, LAB, CIG, CGT, CCOO, COS, ... s'expliquen moltes coses de com està el pati a l'anarquisme. Amb anàlisis de la profunditat de "tots els sindicats són igual", "tots els partits són igual", i succedanis, no calen enemics que us desmontin, ho feu vosaltres mateixos.

En tot cas, la pregunta que t'hauries de fer en aquests casos és al revés: perquè les treballadores, podent triar el model que tant bé funciona i tal de la CNT, decideix triar altres opcions sindicals que són tant dolentes (i mira que en el cas de la COS no és precisament un sindicat gran)? perquè d'un temps ençà la COS ha crescut força i hi ha previsió que creixi molt més. Temps al temps sinó.
Re: La COS, 2a força a Emergia (5 delegats/des)
23 oct 2014
No dic que sigui el mateix que UGT i CoCos. En tot cas és la mateixa alternativa que CGT, però independentista no?? Perquè el discurs és el mateix.

Sempre és més fàcil fer una llista d'uns quants i que et votin que no pas participar en una secció sindical, que a més de participar s'ha de cotitzar al sindicat. Felicitats pel creixement, altres també creixem, però preferim anunciar les victòries sindicals aconseguides que ser la segona força o la primera o la tercera.
Re: La COS, 2a força a Emergia (5 delegats/des)
24 oct 2014
Compartint el comentari anterior, apunto una resposta

"si tu veus que són el mateix SAT, UGT, LAB, CIG, CGT, CCOO, COS, ... s'expliquen moltes coses de com està el pati a l'anarquisme."

Home, si parlem en termes de política sindical, moltes vegades sí que són el mateix (per exemple signen acomiadaments, accepten rebaixes salarials sense explotar totes les opcions de defensa, signen convenis col.lectius degradats i amb poc increment del control sindical, etc).

M'agradarà veure el que fareu en aquests casos, per exemple davant d'un acomiadament col.lectiu de mitja plantilla.

La CNT sí sabem què defensa i què fa, vosaltres de moment heu de demostrar coses.
Sindicato Sindicat