Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detenen un militant d’Arran Mataró acusat de robar la bandera espanyola de la seu de la Policia local
22 oct 2014
Des d'Alerta Solidària denuncien irregularitats en el procés de detenció del mataroní, que també fou detingut durant el desallotjament d'El Teler
foraeldrapespanyol.gif


En Joan, un militant d’Arran Mataró, ha estat detingut aquesta tarda per la Policia local de Mataró (Maresme). Segons informen les advocades d’Alerta Solidària, hauria estat acusat per un delicte de robatori vinculat amb la desaparició de la bandera espanyola que lluïa a la comissaria de la Policia local. Des del nucli mataroní l’organització juvenil de l’esquerra independentista considera que la detenció “emmarcada dins d’una estratègia de repressió de les accions polítiques del jovent independentista de Mataró, està molt lligada al desallotjament del CPI El Teler , quan en Joan també va ser detingut”.

A dos quarts de nou del vespre el sotsinspector de la Policia local de Mataró, Juan Manuel Garcia Moyano, ha informat a les militants d’Arran Mataró que esperaven a la porta que en Joan passaria la nit a comissaria i demà a les nou del matí passaria a disposició judicial. Aquesta informació ha estat corroborada des d’Alerta Solidària, organització de la qual forma part l’advocada que pels volts de les nou del vespre ha entrat a comissaria per assistir a l'acte de presa de declaració de l’acusat.

A la vegada, des del col·lectiu antirepressiu denuncien que els sotsinspector Garcia Moyano va actuar de manera indeguda quan, arran del desallotjament d’El Teler la setmana passada, es va negar a aplicar la Directiva Europea 2012/13/UN segons la qual la persona detinguda té dret a entrevistar-se amb l’advocada abans de la declaració i a tenir accés als materials de l’expedient”. Segons explica Eva Pous, membre d’Alerta Solidaria, Garcia Moyano els va dir que la llei d’enjudiciament criminal espanyola no ho contemplava i que “ho podíem denunciar al Tribunal Constitucional, a Estrasburg [Tribunal Europeu de Drets Humans] o on volguéssim”. Pous relata que van intentar posar una queixa, però que els van dir que “no tenien cap model de queixa, malgrat tot vam aconseguir que ho incloguessin a l’atestat”. Segons asseguren fonts d’Alerta Solidària, aquesta irregularitat s’hauria produït avui de nou.
Mira també:
https://directa.cat/actualitat/detenen-un-militant-darran-mataro-acusat-de-robar-bandera-espanyola-de-seu-de-policia
http://alerta.cat/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa