Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Manifest Vaga de Totes repartit a la Merididana
22 oct 2014
Aquest matí ens han repartit aquest manifest, mentre es tallaven tots els carrils de la Meridiana. El voliem compartir, és aquest:
CAP A LA VAGA DE TOTES!! 22-O DIA DE LLUITA I D'ACCIÓ FEMINISTA

MANIFESTACIÓ AVUI A LES 19H A PL. CATALUNYA
   


    Una cadena invisible ens lliga, segons el sexe, d'ença que naixem fins que s'esgoten les nostres forces. Aquesta forma d'esclavatge que regeix el món, que crea misèries, que crea dominacions segons l'ètnia, la classe social o el gènere, que gira en torn una visió antropocèntrica que arrasa amb tot, en benefici del capitalisme salvatge, i que tracta com si fossin objectes, els cossos d'aquelles socialitzades com a dones, es diu patriarcat.
    Ser la que cuides sense escollir-ho, ser la que t'has d'encarregar de cuinar per tota la família i mantenir neta tota la llar, ser la jutjada per no entrar en els cànons estètics que s'espera de nosaltres, ser l'expulsada d'un territori per guanyar-te el pa perquè el poble del qual has fugit havia estat anteriorment colonitzat i ara està condemnat a pagar un deute als països colonitzadors, ser la que eduques a la universitat a canvi d'un sou que no et permet ni viure emancipada, ser l'única dels tres germans que et fas càrrec del pare malalt, ser l'àvia vídua que no té una pensió digna després d'haver treballat no remuneradament durant tota la seva vida, ser la que ha de competir i ha de demostrar tota l'estona que és bona en la doble jornada laboral, però tot i així, guanyes menys que el teu company de feina, que allà, realitza les mateixes tasques que tu, són tan sols alguns exemples del menyspreu i de la submissió, que per la nostra condició (la de ser dones, precàries, lesbianes, treballadores sexuals, desnonades, transsexuals, migrants, aturades, treballadores de la llar...), se'ns empresona.
    Vaga de Totes és una iniciativa autoorganitzada que sorgeix desde diferents espais feministes com a conseqüència de la gravetat amb què s'atempta contra els nostres drets, cossos, llibertats i dignitat a través de les diferents mesures polítiques, legals, socials i econòmiques que s'han anat aprovant i que ens afecten especialment a nosaltres.
      Volem trencar amb la concepció de la vaga que situa l’economia de mercat com a eix central i que considera l’home assalariat i blanc com el vaguista per excel·lència. Volem reapropiar-nos de la vaga. Volem transformar la vaga productiva en quelcom més ampli que inclogui també tots els àmbits de la vida quotidiana: vaga productiva, sí, però també vaga de cures, vaga de consumi/o vaga de transport. Un espai on cada dona, lesbiana o trans, al marge de la seva situació, trobi la seva manera d’expressar el seu malestar i la forma d’adherir-se a aquesta lluita.
    No recorrem als sindicats com a principals promotors de la vaga, ja que apostem per crear xarxes de suport i solidaritat feminista autònomes i incontrolables, sense jerarquies i amb capacitat de desbordar i col·lapsar les estructures que regeixen aquest sistema, integrant la creativitat i nivells d'intensitat/combativitat diferent per donar a cabuda una participació més àmplia i diversa. Per tant, compaginant estratègies de lluita diverses.
    Perquè no som invisibles, no ens volem mantenir lligades per sempre ni al patriarcat ni a les formes de fer política dominants.
    Us convoquem el 22 d’octubre a una jornada de lluita cap a la vaga general per primavera. Ocuparem les places i els carrers, tancarem els mercats i les botigues, aturarem el transport… aturarem el món!
@VAGADETOTES – #VAGADETOTES – #FEMCORRERLAVAGA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest Vaga de Totes repartit a la Merididana
22 oct 2014
I a més de tot això, l'Estat ens lliga a tots i totes

Hi ha Patriarcat amb Capitalisme

No hi ha Capitalisme sense Estat

No hi ha pensament revolucionari sense superar el reformisme i els discursos encara massa buits
Re: Manifest Vaga de Totes repartit a la Merididana
22 oct 2014
Jo diria més ben dit, no hi ha discurs revolucionari sense ser més crítics i incloure en els nostres anàlisis llibertaris el discurs feminista, que per no sé ben bé quines casualitats, sempre l'oblidem.

En això, hauriem d'aprendre una mica dels indepes, que sí que han inclós el feminisme en el seu discurs... ens queda molt de curro per fer...
Vaja, felicitats per la jornada de lluita!

Ens veiem als carrers!!
Re: Manifest Vaga de Totes repartit a la Merididana
22 oct 2014
Que no hi ha feminisme en les organitzacions anarcos?!?!!! si nomes parlem d'això, veganisme i antropocentrisme... temes interessants, però que colapsen qualsevol reunió x posar en comú principis fins a l'extenuació i deixa poc marge per les coses que preocupen més a la immensa majoria de la població
Re: Manifest Vaga de Totes repartit a la Merididana
22 oct 2014
Que no hi ha feminisme en les organitzacions anarcos?!?!!! si nomes parlem d'això, veganisme i antropocentrisme... temes interessants, però que colapsen qualsevol reunió x posar en comú principis fins a l'extenuació i deixa poc marge per les coses que preocupen més a la immensa majoria de la població
Sindicato Sindicat