Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Entrevista :: corrupció i poder
Carlos Taibo: "Quienes piensen que iniciativas aberrantemente cortoplacistas como Podemos o Ganemos son novedosas se están equivocando"
19 oct 2014
.
"Hay una tradición municipalista muy fuerte en todo el mundo libertario desde el siglo XIX, que concibe la descentralización y la articulación de la sociedad desde abajo, desde la autoorganización y la autogestión. Me temo que eso tiene muy poco que ver con una propuesta que en esencia lo que plantea es un ejercicio de toma del poder, de toma de las instituciones desde la lógica del parlamentarismo que promueve la democracia liberal. Son dos proyectos completamente distintos, por mucho que la palabra municipalismo se cruce en uno y en otro y pueda generar la ilusión óptica de que se caracterizan por plantear en esencia lo mismo. No es así."

Entrevista completa:

http://www.miciudadreal.es/2014/10/12/carlos-taibo-quienes-piensen-que-i/
Mira també:
http://www.miciudadreal.es/2014/10/12/carlos-taibo-quienes-piensen-que-iniciativas-aberrantemente-cortoplacistas-como-podemos-o

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carlos Taibo: "Quienes piensen que iniciativas aberrantemente cortoplacistas como Podemos o Ganemos son novedosas se están equivocando"
19 oct 2014
A veure, jo ni de Podemos ni de Ganemos ni de invents regeneracionistes espanyols, res de res, jo estic clarament per la independència.


Ara, dic el mateix que es diu sempre i que es de sentit comú: dir-li a la gent "ets tonta, t'estàs equivocant" no serveix de res. El que serveix és demostrar que TENS ALTERNATIVA i que aquesta és millor, més eficient, més útil, més justa, etc. que la que proposa l'altre.


Epa, i repeteixo, que els bombin als Pablemos i Cia, no era cap defensa d'ells, sinó evidenciar que sempre es repeteix el mateix error.
Re: Carlos Taibo: "Quienes piensen que iniciativas aberrantemente cortoplacistas como Podemos o Ganemos son novedosas se están equivocando"
19 oct 2014
"El que serveix és demostrar que TENS ALTERNATIVA i que aquesta és millor, més eficient, més útil, més justa, etc. que la que proposa l'altre."

Val tu dius que tens la "tita" més llarga, perque fins ara és el que s'ha fet, res de demostracions...

Tu dius que tens alternativa millor, pero aquesta es la teva alternativa, no la que hem construit entre totes.

No som nosaltres els que diem a les demes que "son tontes i que s'equivoquen", potser aquesta és la teva actitut, doncs tens una "alternativa millor que les altres" i que és dir "que tens la millor alternativa", peró no hi ha res més.

El que diem nosaltres a la gent, no que és "tonta", sinó que no hi ha alternativa que no sigui una construcció col·lectiva i desde abaix
Re: Carlos Taibo: "Quienes piensen que iniciativas aberrantemente cortoplacistas como Podemos o Ganemos son novedosas se están equivocando"
19 oct 2014
Si no ho vols entendre no passa res. A mi ni Podemos ni el món llibertari em van, ja ho he dit abans. Només opinava que l'actitud de dir-li constantment a la gent el que no ha de fer per sobre que el que proposes realment més enllà de frases buides com ara "autoorganitza't des de baix", "construcció col·lectiva" "recupera la teva vida" i coses de l'estil no serveix per atreure sectors fora dels ja convençuts que són una extrema minoria, però bé, tampoc em discutiré per aquest tema. Si tu creus que estàs en l'estratègia correcta, endavant, tampoc ve d'aquí.
Sindicat Terrassa