Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Indymedia no serveix
16 oct 2014
Han desallotjat Distrito VI. M'entero per catalunya radio. La busco, però la notícia no surt a Indymedia.
Aquest ja no és un mitjà de comunicació o d'informació. Només de palles mentals i convocatories, usurpant la darrera funció a altres eines molt efectives que treballen des de fa temps. Ja no serveix com a mitjà d'informació?. Feu-vos-ho mirar.
I la gent que utilitzeu Indymedia com a publicadores, també: això havia de ser un portal de notícies, i coordinació ràpida davant successos de última hora, i l'heu substituit per face i twitter, mentre aqui publiqueu palla que no va enlloc.
Podem redreçar INdymedia?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
No es per res, jo tampoc m'haguera enterat sino fos pel "whatsapp" que em van enviar ahir, ja que no surt a cap lloc, ni tan sols a la directa. Sols al twitter (cosa que no tinc, ni ganes...) Crec que la penya de distrito vi no s'ha coordinat bé a l'hora d'informar/avisar a la gent. Esperem que no passi el mateix al Banc Expropiat (segur que no)
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
Indymedia és el que nosaltres volem que sigui
I la realitat és aquesta.
Com eina serveix, som nosaltres qui no l'utilitzem adecuadament.
Si t'has enterat per altres mitjans, vol dir que els escoltes i a més, tampoc has tingut l'iniciativa d'informar per aquest mitja als que no sabíem que ha sigut desallotjad...
Gràcies per l'informació, peró també fes una reflexió a la teva actuació...
No som els altres qui tenim que informar-te. Som totes!
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
Si t'enteres d'alo, publica-ho i no et queixis.

Ës que vols q hi hagi uns 'alliberats' q treballin per a tú?


L'aposta és aquesta: totes som reporteres.
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
D'acord amb l'anterior comentari.

Tal com has publicat la 'noticia' 'Indymedia no serveix', podies publicar 'Desallotjat Distrito 6' amb la info q tinguessis, així estás aportant algo a l'altre gent, en comptes de queixar-te i intoxicar
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
i de pas explicar com va ser el desallotjament, per part dels policies.
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
Ya bueno. Vaya actitud. O sea q quien nota alguna cosa y lo dice, "intoxica". Asi asumimos las criticas. Indymedia lleva años a la deriva. Solo hace falta mirar los destacados q se cambian cada varios meses. Pero eso le està pasando a otros portales web q tambien ven menguar sus visitas y tambien su calidad.
No entran admins nuevas porq no hay canales de entrada claros y pq en realidad tampoco nos mola seguir los proyectos de otra penya -digamoslo claro- sino crear nuestras movidas desde cero.
Re: Indymedia no serveix
16 oct 2014
Indymedia servim, els que no servim som nosaltres, Indymedia les noticies a indymedia no les pengen els administradors sinó que les pengem els usuaris.
El primer comentari és la obvietat de perquè indymedia no funciona, segur que vas reenviar el wassap, però no se't va ocorrer penjar-ho ací (tampoc és culpa teva eh, sols és un fet, ara la gent ja no penja les noticies a indymedia, les difon pel twitter iau).
Però és tasca nostra i de ningú més fer que indymedia valgui la pena ser llegida.
Re: Indymedia no serveix
19 oct 2014
A les crítiques al post:
sí, és clar, indymedia és el que volem que sigui, totes dinamitzem la pàgina amb els nostres posts. I la idea "totes som reporteres" és la idea amb que va sorgir indymedia. la crítica és aquesta precisament, que això no es fa des de fa molt temps. Tenim un portal de notícies on totes som reporteres, però totes (o gairebé) ens preocupem de convocar a les mogudes però mai (o gairebé) ens ocupem de passar el report de la història. Preferim espais tipus twitter o face -amb tot el que això suposa-, abandonant iniciatives com indymedia, que molaria sentir com a pròpies. Això no és una crítica a la gent que es preocupa per mantenir el web: no vull alliberats! He conegut una mica per dins indymedia a barna i a altres parts del món i he trobat gent més o menys compromesa amb el paper de mitjà de comunicació alternatiu, reconec que no és una feina fàcil i no tinc res a dir sobre això, sinó sobre la funció que la resta d'usuaries "reporteres" estem deixant que tingui l'eina.
A aquelles que em demanen una crònica: no puc fer-la d'aquell acte en el que no he participat, i menys a partir d'una crònica de ràdio de vint segons, és obvi. ho sento. Suposo que seria més fàcil que aquells que ho han fet per watsapp o el que sigui, els costava ben poquet perdre mig minut més en penjar-ho aqui. D'això crec que es tracta i aquesta és la meva queixa.
Re: Indymedia no serveix
19 oct 2014
A veure, crec que algunes esteu negant una dura realitat: una web necessita administració. I indymedia, com han dit, va a la deriva des de fa molt de temps. En aquesta web (i en cap web) no hi pot existir una autogestió real ja que no qualsevol pot posar noticies a la columna central, per exemple. Es flagrant que no existeixin mitjans per col·laborar amb indymedia, a mi no em consten ni tan sols mitjans economics. Ja no dic ajudar a moderar, organitzar, etc. La web es penja a la que entra molta gent, es molt lamentable.

D'altra banda, acceptem la realitat: aquesta web necessita mà dura en la moderació. Que algú s'interessi en els moviments socials no es de cap manera garantia de que tingui ànims de respectar un espai i no venir a imposar la seva merda o manipular-lo a la seva conveniència. Totes coneixem persones concretes que estan destruint activament el mitjà amb les seves noticies i comentaris de merda. Cap de nosaltres podem fer rés. Si això fos el carrer, ja els hauriem fet fora a patades, però a internet això només ho pot fer un administrador. Llavors no repetim més la falàcia de que indymedia el fem entre totes perquè això és internet i per questions de seguretat han d'existir persones amb més poder que es dediquin a organitzar-ho tot.

Per acabar, qualsevol persona que hagi organitzat un projecte polític horitzontal i amb ànims d'organitzar-se entre totes sabrà que les persones que impulsen el projecte han de fer un esforç especial. Si llences la pedra i deixes que tothom faci la seva els projectes no surten bé, i no per malicia, sinó perquè s'han de proposar unes convencions per funcionar, o sino qualsevol fa el que li sembla convenint. Qui fa servir el calendari d'activitats? Qui respecte l'us dels comentaris? etc. Això són coses que requereixen esforç per part de l'administració.

En resum, l'administració porta molt de temps amb una presència massa baixa que fa evident que el mitjà va a la deriva. Si no tenen forces haurien d'haver demanat ajuda, perquè potser es sorprendien de les persones que haguessim respost, tant economicament com amb participació.

Personalment, ara ja em sembla massa tard. No tinc cap mena de fe en que indymedia remonti el vol i, suposant que ara es fes una crida, tinc millors coses a fer que col·laborar en salvar un mitjà pres per penjats de tot tipus i en el que tothom escup el pitjor que porta dins.

Una llàstima també que la gent s'estigui volcant en fastics com el whatsap o el twitter. Em sembla repugnant, però també comprensible davant de l'absència d'un mitjà de contrainformació seriós.
Re: Indymedia no serveix
19 oct 2014
Indymedia no serveix, perque la gent no l'utilitzem con seria convenient, no?

O sigui, que si el meu ornidaror no m'escalfa el menjar, el meu ordinador no serveix... Em faig la meva autocrítica peró la conclusió no és que soc un inutil que no se per a que utilitzar l'ordinador, ni com treure-l profit, sinó que el ordinador no serveix.

El "decebut" no fa cap crìtica, ho seu és una queixa... "M'he tingut d'assabentar per la ràdio i a Indymedia no és diu res..." Desprès reflexiona una mica, pero no per donar-se que fins i tot, per el que s'escolta a la ràdio, és pot crear un fil malgrat que solament digui que: "la ràdio diu que estan desallotjant Distrito VI, algù sap quelcom més? Es precissa gent de suport?". A que no sembla tan dificil?

I el altre paio, déu n'hi do, "ja és massa tard". Ell diu quan sí i quan no. Segurament ell mai arriba tard als llocs, son els llocs els que es mouen cap un altre costat i arriban tard.

El seu "rollo" sobre la "mà dura" i "dura realitat" i "manca d'autogestió" del medi, son tan "impressionants" com penosos. Una patètica manera "de fugir d'estudi".

Alguna vegada t'has interessat per la part del centre?

M'explico. Més d'una vegada, amb companys i companyes, hem demanat que fiquessin una informació al mig, i sempre hem trobat resposta. L'unica condició ha sigut que l'informació estiguessi penjada abans a la dreta. Fins i tot, quan hem enviat alguna proposta per petició d'ells i d'elles, ens la han possat sencera i a vegades millorada.

La deriva és la nostra, no la del mitja, que es només un reflexe del que no volem reconeixer i precissament aquesta negativa, és la que genera més deriva i més decadencia del mitja.

Sí, potser teniu raó, si coneixeu que la gent que porta la web esta a minims..., i fins i tot no valereu el seu treball, que em consta perque ells i elles mateixes han avisat de l'aturada tecnica... I en comptes d'oferir-nos, els llençem a la cara que no han demanat ajut..., i que no fan prou.

Si algú sap de les necessitats del mitja, tinc que preguntar-li que ha fet al respecte. S'ha ofert?

Em sembla que hi ha una adreça de correu per contactar. L'heu utilitzat? Quina ha sigut la resposta, si l'ha hagut?

A veure, sembla que dieu que tenen molt treball i a sobre afirmeu que "no existeixin mitjans per col·laborar amb indymedia. Ja no dic ajudar a moderar, organitzar, etc."

Si esteu assaventats de aquestes mancas i no heu fet res, de que us queixeu.

La deriva de la web, no és per la manca d'administradors i dic aixó perque la pàgina esta operativa per el nostre ús.

No es tracta de tenir "fe". Aquest és el problema, creure que amb la "fe" es resol tot. A més diu que, "si ara es fes una crida", tens "millors coses a fer que col·laborar en salvar un mitjà pres per penjats de tot tipus i en el que tothom escup el pitjor que porta dins", ja has dit prou.

Aquest mitja es troba a la deriva per gent "penjada" com tu, que vens aquí no ha fer crìtica, sinó a queixar-te del que no fan els demés per tu i el que tu tampoc faràs.

Gràcies per la teva "escopinada" i per deixar-nos "el pitjor que portas dins", i ja que per aquesta "deriva" justifiques "el whatsap o el twitter", ja sabem a on no anar.

Que et vagi molt bé amb "facebook", "twittwr" i els "whatsaps", campió de campions!
Re: Indymedia no serveix
20 oct 2014
O sigui que si critico serà perqué passo de tot, perquè mai m'he ofert a rés, etc. Els que critiquem som dolentots, i els que donen les gràcies acríticament els bons de la película. Em sembla una actitud molt inmadura, al mateix nivell que confondre que un projecte el fem entre totes amb creure que les persones que l'impulsen no tenen una responsabilitat especial en com van les coses.

Jo opino que ja es massa tard, a veure si no podré expresar la meva opinió. Molta gent ja no respecta aquest espai, l'interés per fer-lo creixer ha decaigut en el temps. I crec que ja hem arribat a un punt en que qui tingui ganes de fer coses es plantejarà abans fer-les pel seu compte que col·laborar amb un projecte que sembla que està deixat "de la mà de Déu".

La deriva no és nostra. Els moviments socials no fan el fàstic que sembla que fagin llegint els comentaris d'indymedia. La gent no és tan subnormal. Els indepes i els anarcos no ens tractem així al carrer. La gent no s'acusa de ser policia ni es desitja pallisses les unes a les altres. Oh, i tant que hi ha gent que és així. Però al carrer això no ho permetem, en canvi aquí si que es permet. Com puc posar jo limits a internet? Qui pot posar aquests limits? Doncs això. En aquest web hi ha uns criteris de moderació que l'administració ha demostrar que són per fer bonic i que no té la menor intenció de fer respectar. Es una prova de que el mitjà no és seriós i que aquí si val tot. Per això tens penya que escriu el primer que li passa pel cap, amb la seguretat de que ningú els farà callar.

Administrar un lloc és molt més que deixar-lo operatiu, cosa completament imprescindible, per suposat. No sóc cec, ja veig que l'administració fa coses, i fins i tot que modera. El que dic es que no n'hi ha prou. I es profundament inmadur esperar que l'ajuda et caigui del cel. L'has de demanar. Jo tinc coneixements tècnics com per sospitar perquè a vegades la web peta, i sospito que es una qüestió que es solucionaria amb més pasta per servidors. Però això qui ho sap bé no soc jo, es de sentit comú.

I jo no tinc perquè parlar del meu currículum. Només et diré que una vegada vaig escriure una noticia per parlar del tema dels comentaris i la seva moderació i moltes persones van demostrar que els hi venia molt bé poder fer un us egoista i destructiu d'ells, ja que així podien parlar de temes que aquí no tenen lloc, especialment pel que fa a política institucional. Per tant ja pots deduir que si escric ara aquí es perque al contrari que aquestes desgraciades, no m'es indiferent el devenir dels mitjans de contrainformació, i que coses com facebook, twittr i whatsap em foten fastic, i que les vull ben lluny de la lluita.
Sindicato Sindicat