Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
[Mos Maiorum] Ofeguem ofensiva racista.
14 oct 2014
OPERACIÓ POLICIAL CONTRA LXS
MIGRADXS SENSE PAPERS AL RAVAL
unnamed.jpg
altAjpqdzEyBUp0Jqyfdm38Jc57JpX884bO0We1Ftp2wDzE.jpg
unnamedd.jpg
Des de l'Assemblea Llibertària de la UB-Raval iniciem aquesta campanya de difusió i conscienciació, emmarant-nos en un dels nostres objectius d'ençà que vam néixer, que és una implicació real a la lluita del barri i una resposta a les problemàtiques que veiem en ell. No pretenem concebre la Universitat com un agent aïllat, sinó crear una xarxa de lluites que ens encamini cap a una solució de l'estat de les coses més global i més plausible. També hem considerat que, com a llibertàries, un dels nostres objectius ha de ser ofegar l'ofensiva feixista, racista i xenòfoba, per tant no ens podíem quedar de braços plegats davant de tots aquests fets. Per això durant aquesta setmana coincidint amb aquesta macrooperació estarem repartint octavetes pel barri i per la Universitat informant del que està passant i com actuar al respecte -estant atentes a possibles esdeveniments-, a part de fer difusió mitjançant pancartes i en la nostra parada de difusió de cada dimarts.


OPERACIÓ POLICIAL CONTRA LXS
MIGRADXS SENSE PAPERS AL RAVAL

Des de l'Assemblea Llibertària UB-Raval volem comunicar amb urgència a totes les estudiants l'existència d'una operació policial anomenada MOS MAIORUM, expressió llatina que significa el costum dels ancestres. Aquesta envairà els carrers del Raval en els propers dies, amb terribles conseqüències per a moltes de les persones migrades del barri.

MOS MAIORUM és una macro-batuda policial organitzada per la Unió Europea i el FRONTEX (Agència de la UE encarregada de millorar el control i la vigilància de les fronteres exteriors dels Estats membres) que pretén allargar-se del 13 al 26 d'octubre de manera coordinada a diferents països europeus. Es tracta d’una pràctica implementada voluntàriament per l’Estat Espanyol, demostrant un cop més la seva cara institucional més racista, classista i repressiva. Durant aquestes dues setmanes 18.000 agents de la policia perseguiran, identificaran i detindran massivament persones sense papers per tal d'entrevistar-les i obtenir-ne informació de les xarxes que trafiquen amb persones. Certament, aquesta és una justificació per crear pressió, por i inseguretat.

Aquesta neteja racial i ètnica ens remet a un discurs gens nou. Aquest desplegament del tot filofeixista s’encarregarà de coartar la llibertat i autonomia de les detingudes: enviades al “Centre d’Internament d’Estrangers” (CIES) de la Zona Franca, un espai on les preses (oficialment no reconegudes com a tal) malviuen sota la tortura i l'agressió de la policia, o bé directament són deportades fora del país gràcies a la complicitat de companyies aèries internacionals.

Així, augmentaran els controls d’identificació en trens, estacions de bus, aeroports, autopistes i fronteres segons uns perfils fenotípics molt concrets, procediment obertament il·legal.

Des de l’Assemblea Llibertària de la UB-Raval fem una crida d’emergència i ràbia davant el feixisme descarat que promou el poder i que no serà anomenat en els mass media, còmplices de totes les decisions del poder.

Repetim un cop més que cap persona és il·legal, denunciem la discriminació pel color de pell o trets ètnics i l’abús de poder. Defensem la lliure circulació de les persones pels territoris.

Si et trobes amb una redada, pots seguir aquesta recomanació:

- Avisa tanta gent del teu voltant com et sigui possible.

- Si pots, recorda tots els detalls que puguis (matrícula, vehicles policials, plaques, número de persones identificades...).

- Si en tens la possibilitat, intenta comunicar-te amb la gent identificada (noms i telèfons de familiars i amigues, si volen donar-t’ho).

Estigues atenta als possibles abusos i violència policial.

- Si t'és possible intenta trencar el cordó policial (si sou més d'una millor!) protesta i fes visible el que està passant.

. Si no saps què fer amb la informació, posa’t en contacte amb l’Assemblea Llibertària UB-Raval.

La solidaritat activa i espontània pot ser una arma molt eficaç!
Mira també:
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/10/14/mos-maiorum-ofeguem-ofensiva-racista/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa