Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Kobanê] Perquè la llibertat no sigui només un record!
14 oct 2014
[Breu crònica de la manifestació en suport a Kobanê]
font-kurdiscat.jpg
font-pròpia.jpg
kobani.jpeg
Per donar continuïtat i coherència a les anterior xerrades i protestes que havíem realitzatm, aquest dissabte dia 11 d’octubre diverses membres de l’assemblea hem assistit a la manifestació en solidaritat amb Kobanê, l’embrió de la revolució kurda a Síria pel confederalisme democràtic i autodeclarada autònoma el passat 26 de gener.

El crit desesperat de totes les kurdes contra l’assetjament de l’Estat Islàmic s’ha fet sentir des de Barcelona gràcies a la congregació d’unes 200 persones a una plaça de Catalunya coberta per les banderes del Kurdistan iraquià i també del sirià (Rojava) i altres mostres d’agermanament i confraternitat.

En aquesta ocasió a la veu dels organitzadors i d’alguns residents kurds a Catalunya, també s’han afegit les crítiques provinents del cantó turc. Les firmants s’han mostrat del tot crítiques amb les responsabilitats del president Erdogan i les greus implicacions estatals en el conflicte, distanciant-se del predomini independentista de la jornada.

Després de guardar un minut de silenci en record a totes les persones que Kobanê ha perdut i d’escoltar l’himne kurd, la gent allí reunida s’ha desplaçat al consultat de Turquia, ja que aquest estat ha blocat les ajudes a Kobanê i tampoc deixa entrar els kurds turcs que volen defensar aquesta regió.

La causa kurda ha estat sempre un dels focus d’interès de l’assemblea Llibertària de la UB Raval. El juny passat ja vam albergar una de les xerrades del cicle Perquè la llibertat no sigui només un desig! i enguany també hem denunciat la massacre comesa per l’ISIS amb la connivència de les principals potencials militars i fent vàries reflexions sobre el conflicte a les nostres assemblees. Per això, només la resistència de les kurdes podrà fer que la seva creixent experiència emancipadora no es quedi en el record, sinó que sigui un desig que demà esdevingui realitat.
Mira també:
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/10/13/kobane-perque-la-llibertat-no-sigui-nomes-un-record/
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/05/06/perque-la-llibertat-no-sigui-nomes-un-desig/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Kobanê] Perquè la llibertat no sigui només un record!
14 oct 2014
Me parece superfuerte que deis apoyo a levantar nuevas fronteras y que querais dividir al proletariado turco, iraquí, iraní y sirio con esa entelequia propia del nazionalismo kurdo. Eso no existe, y la clase obrera es internacionalista. Toma Manolo! además, ¿que hacían esas banderas? no recordais aquello de "ni banderas ni fronteras"


Por cierto esos kurdos son algo pueblerinos... me pregunto porque no hablan español?

#ironyoff
Re: [Kobanê] Perquè la llibertat no sigui només un record!
14 oct 2014
Postdata: al Kurdistan, i a la zona de Rojava en concret, hi ha en marxa una autèntica revolució, defensada a foc i sang per les YPG en aquests moments... però també hi ha sectors de dretes kurds a altres zones.

Barzani, el president dels kurds de l'Iraq, és un "oligarca" (ho poso entre cometes perquè parlar d'oligarquia és complicat, però bé). Negocia amb Israel i Turquia la venda de petroli (el nord de l'Iraq és el principal proveidor)... i de fet, hi ha hagut una espècie "d'unitat nacional" enfront l'agressor estranger: els kurds d'YPG, les HPG i els kurds "de l'Iran" han participat en campanyes de defensa del Kurdistan "iraquí".

Vaja, l'esquema clàssic: davant l'enemic imperialista, col·laboració tàctica entre sectors completament enfrontats per qüestions de classe, que no vol dir que en un futur no es matin entre ells (de fet si feu seguiment aquests dies, veureu que els suports de tropes mai duren massa).

Per tenir-ho en compte. Com a realitat nacional, els catalans no inventem absolutament (menys el submarí) que no s'hagi aplicat abans a tota la resta de pobles del món.
Sindicat Terrassa