Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Desmentint al Diari “Ara”
13 oct 2014
manipulacion_medios.jpg
El passat 2/10/2014 aquest diari publicava un article titulat “Guerra entre la CNT catalana i espanyola pels papers de Salamanca” firmat per Silvia Marimon (http://www.ara.cat/premium/cultura/Guerra-CNT-catalana-lespanyola-papers). Desmentim que existeixi cap conflicte en l’eix nacional entre la CNT-AIT de Catalunya i Balears i la resta de la confederació.

Barcelona, de la que el diari en fa una interpretació errònia. Primer de tot perquè no existeix la CNT espanyola sinó la CNT-AIT Confederal, que agrupa tots els sindicats de la CNT-AIT d’arreu de l’estat, entre ells la CNT-AIT de Catalunya i Balears. I segon perquè quan es parla de la CNT catalana, s’està parlant d’un grup de sindicats desfederats a Catalunya l’any 1996, alguns dels quals han tornat a federar-se a la CNT-AIT, a l’actualitat aquest grup que utilitza les sigles de CNT, s’autoanomena CNT-Catalunya i disposa de 4 locals a quatre localitats a la província de Barcelona. En tot aquest temps, la CNT-AIT de Catalunya i Balears no ha denunciat a la “CNT-Catalunya” per l´’ús indegut d’unes sigles que no els hi pertanyen. Ens agradaria saber si la “CNT-Catalunya” recolza les afirmacions que ha realitzat al seu abogat, Josep Cruanyes, a l’article.

L’article afirma que la “CNT espanyola” va presentar una denúncia contra la “CNT catalana” per tal que els papers de Salamanca es quedessin allà i no tornessin a Catalunya. Això és rotundament fals, ja que la denúncia tractava sobre la titularitat dels papers de la CNT, que anys enrere es trobaven a l’Arxiu de Salamanca però que ara es troben a l’Arxiu Nacional de Catalunya, situat a Sant Cugat del Vallès. La CNT-AIT vol que els papers segueixin de moment a tal Arxiu (ja que no disposa d’un local acondicionat per aquests), i que hi puguin accedir familiars d’antics cenetistes, investigadors, historiados, etc.El diari “Ara” i la periodista Silvia Simón, només han escoltat una part, la de la “CNT Catalunya”, representada per Josep Cruanyes, sense contrastar aquesta versió amb la de la part demandant, la de la CNT-AIT catalano-balear ni tan sols consultant la sentència amb la demanda presentada.

La denúncia va ser presentada per tota la Confederació de la CNT-AIT -que agrupa els diferents sindicats de la CNT a l’estat espanyol- en contra de la resolució del Conseller de Cultura Ferran Mascarell que va desestimar el recurs de reposició que va presentar la CNT-AIT. Es van iniciar aquests tràmits, no perquè la CNT-AIT tingués ganes d’iniciar una batalla legal, sinó perquè la Conselleria de Cultura havia entregat el patrimoni de tota la Confederació Regional de Catalunya i Balears de la CNT-AIT al grup que utilitza el nom de “CNT-Catalunya”. La CNT-AIT de Catalunya i Balears ja ha enviat un escrit a la redacció del Diari “Ara” exigint una rectificació de l’article, cosa que aquesta no ha fet.

La CNT-AIT de Catalunya i Balears, és un sindicat actiu, és present a 21 localitats i té constituïdes més d’ una quarentena de seccions sindicals. La CNT-AIT ha aconseguit readmissions, que no s’apliquin ERO’S, aturar baixades de salaris i millores laborals diverses. Per desgràcia sembla ser que la major part dels mitjans de comunicació només treuen la CNT-AIT quan es tracta de parlar del passat d’aquesta organització i/o per intentar criminalitzar-la. Sembla ser que les vagues o els conflictes sindicals de la CNT-AIT no existeixen a ulls dels mitjans de comunicació, si que existeix però quan es tracta d’inventar-se un suposat conflicte en l’eix nacional dins la organització, aprofitant l’actualitat del debat nacional entorn la consulta del 9N.

No existeix cap “CNT espanyola” sinó la CNT-AIT Confederal, en cas que Catalunya s’independitzés la CNT-AIT catalano-balear s’adaptaria al nou escenari. Existeixen diferents sensiblitats dins el sindicat respecte la independència o no de Catalunya. En un nou estat català la CNT continuaria lluitant pels drets dels treballadors/es i no s’oblidaria del seu objectiu: que els treballadors siguem els que decidim sobre el nostre treball i tots els aspectes de la nostra vida, la veritable independència.

CNT-AIT Sabadell
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desmentint al Diari “Ara”
13 oct 2014
Els heu desfederat i ara vos importe si recolzan o no les declaracions d’un advocat?

Parleu “d’unes sigles que no els hi pertanyen” i a vosaltres sí, no?

Algunes coneixem la història de debò i em sembla que la desfederació va ser del tot irregular, fins i tot inorgànica amb els estatuts de CNT-AIT.

Vosaltres recolceu la desfederació injusta?

La vostra versió dels “papers”, tampoc és certa…! Esteu amagant la veritat, com tantes altres vegades. La CNT-AIT volia que els papers es quedessin a Madrid i per aquesta raó habia comprat un edifici que estava reforman. Desprès de molts diners, aquest edifici no reuneix les condicions…, peró aquesta era la vostra intenció, que els papers no arribessin a Catalunya…

Ara, pinteu la realitat com vulgeu, i demaneu explicacións a “l’altra CNT” per no tenir que asumir la vostra responsabilitat i desviar l’atenció cap a CNT-Catalunya i el diari Ara.

Vosaltres heu denunciat que sou la única CNT, peró no sou la de veritat perque heu sostingut un fet inorgànic durant 20 anys… Quan reconeixereu aquest error? Ja sabeu que malgrat que s’omplin de terra les fosses, tard o d’hora, algú comença a furgar.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
13 oct 2014
La desfederació ja s'ha reconegut que va ser inorgànica. El que voleu és un paper que digui que va ser inorgànica i amb la mala hòstia i el rencor que teniu el que passaria és que ens podríeu denunciar i tots els acords que a près la CNT en 20 anys deixar de ser vàlids,etc.

Les coses han canviat molt en 20 anys i la gent que va realitzar la desfederació no en queda ni un, en canvi de vosaltres pràcticament tots.

Els papers éren per la CNT-AIT de Catalunya-Balears i el local era per la Fundación Anselmo Lorenzo. És tenir molta mala hòstia presentar-vos com a CNT i reclamar tots els papers.

Ens pertanyen perquè nosaltres fem anarcosindicalisme i així ho estem demostrant en els últims anys. Només volem que ens deixeu seguir fer-ne, sense més punyalades per l'esquena.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
13 oct 2014
"La CNT-AIT vol que els papers segueixin de moment a tal Arxiu (ja que no disposa d’un local acondicionat per aquests),"

I aixó que significa, que quan disposin de local, se´ls enduran???

Si us plau, aclareu aixó.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
13 oct 2014
Perdoneu i no insistiré amb el tema eh, però no creieu que el becari de l'ARA de torn, que de segur que no s'entera de res, ALGÚ li ha anat a menjar la orella i explicar determinada versió?

I aquest algú, de les 2 parts, està clar que no és la CNT federal que en dieu... no cal ser molt hàbils per treure conclusions..
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
Els papers son de la CNT per tant la CNT dirà on han d' anar, ho decidirem entre els militants i afiliats de CNT.
Personalment trobo que la importància de l' arxiu ha de ser de lliure accés, facil accés i gratuït.
Ni la generalitat ni els organismes espanyols garantitzen això.
La qüestió territorial és un punt més a valorar. Cada afiliat/da haurà de plantejar-ho com cal, el problema és que físicament és molt complicat tenir-los, no se si digitalitzar-los...s' haurà de decidir quan arribi el moment...
Pel que fa a Joaquim costa (els desfederats) hauría d' aclarir si son ells o ha estat el diari elque ha manipulat la informació per portar-ho al terreny patriòtic.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
Els que us sentiu CNT Catalunya, l'únic que feu es mal a l'organització anarcosindical, sou una vergonya. Si reialment creieu en l'anarcosindicalisme, federeu-vos que ningú us ho nega i deixeu de ser els quatre gats que quedeu. Ja van donar el pas l'Hospitalet o el Prat i, ara com ara, són sindicats que fan una bona labor anarcosindical i un treball de base a la seva localitat. Vosaltres que feu? Tocar la moral en cada pas que feu, només perquè el Cojo se sent que ell és l'autèntica CNT.
La CNT és una confederació, si sou 4 locals amb 5 a cada lloc, el que podeu fer és un grup d'afinitat i deixar d'utilitzar unes sigles que no són vostras.
Visca l'anarcosindicalisme i vista la CNT-AIT!
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
"Primer de tot perquè no existeix la CNT espanyola sinó la CNT-AIT Confederal, que agrupa tots els sindicats de la CNT-AIT d’arreu de l’estat, entre ells la CNT-AIT de Catalunya i Balears."

ESPAÑOLES!!! JUUASJUASJUAS
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
El punt de partida és la merda que difón del diari Ara, que no fa cap bé a cap de les organitzacions.

Alguns del c/Joaquín Costa diuen que es miri com es miri, som la mateixa CNT. Doncs jo us dic que, si és així, afilieu-vos i cotitzeu a la CNT-AIT, que només tindrà efectes positius i a més a més podreu participar de les assemblees.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
"en cas que Catalunya s’independitzés la CNT-AIT catalano-balear s’adaptaria al nou escenari. Existeixen diferents sensiblitats dins el sindicat respecte la independència o no de Catalunya. En un nou estat català la CNT continuaria lluitant pels drets dels treballadors/es i no s’oblidaria del seu objectiu: que els treballadors siguem els que decidim sobre el nostre treball i tots els aspectes de la nostra vida, la veritable independència." HIJOS DE `PUTA!!! ESPAÑOLES!!!
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014

mort a les patries i als patriotes.
No haurieu d' estar buscant caixes de cartró per desobeïr amb el president Mas?
A seguir treballant i creixent per l' anarquisme i deixem que la dreta catalana no s' interposi.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
D'on has sortit cavernícola? Que no treballes pel prusés?? Vés a enganxar cartells de l'ANC i a construïr un país normal i deixe'ns, no tenim remei som uns anarcoespanyolots dolents.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
Primer de tot, no soc de cap de las CNT's, per tant, esteu acusant a CNT-Catalunya per les meves paraules.
Així és com solucioneu les coses...?
Així és com contrasteu vosaltres lñes informacions?

Del que he dit, res es mentida!

Els plans per les "papers" no eren els que ara plantejeu i no perqué vos eu donat conta d'el error, sinó perqué el vostre local no és adecuat...

"Els papers son de la CNT..." Aixó no és cert. Aquest papers pertanyen a la CNT de Catalunya, i no deuria de ser tota la organització qui prenés aquesta decisió.

De fet, la decisió de que es quedessin a Madrid, no la va prendre ni la CNT de Catalunya, ni tota la organització, sinó el vostre "comité Nazional", que és precisament el lloc a on teniu els "enemics a casa" i a on s'ha trait l'espirit de la CNT que defensaba la classe treballadora.

La desfederació de Barcelon no és pas l'unica... I aixó que heu reconegut la desfederació inorgánica, no és cert del tot.

Sí, és cert que els desfederats han reclamat el reconeixement per escrit, peró dir que volen que tots els acord desde llavors siguin inorganics, aixó és la vostra por, no la seva intenció.

Parleu de que ara no queda ningú a CNT-AIT, que van ser expulsats (a bona hora, quan ja vos havien fet el treball brut), peró aixó no vol dir que no teniu animadversió cap a els desfederats, sempre amb la sospita del que poden fer o el que fan... Teniu miralls, vos heu vist vosaltres? El que feu no és pas millor i molt menys més.

Heu defugit de casi ben bé totes les lluites socials.
Heu tancat les portes a molts ateneus llibertaris
Heu criminalitzat a companyes empresonats per l'estat
Heu negat suport a d'altres presxs
Vos heu cregut el malic de l'anarquisme i l'únic anarcosindicalisme
El vostre "comité nazional" ha fet i desfet sense tenir en compte la base militant
I malgrat totes les persones, anarquistes o no, que hi ha en l'organització, lluitadores, la direcció de CNT-AIT és qui fa polìtica desde l'ombra, possant en evidència les lluites dels companys i companyes que lluitan per la transformació social.

I aixó, es raó històrica, només s'ha de tenir voluntat d'anar a les hemeroteques anarquistes i voluntat de voler cambiar com s¡estan fen les coses.

De vosaltres depend..., no del diari ARA o de cap advocat..., sinó de ambas dues CNT's. Em sembla que sinó vos preneu aquesta qüestió d'una altre manera, res cambiara i res cambiara en l'organització sindical de la CNT-AIT, que dit sigui de pas, ja és prou hora de que començi a cambiar les seves actituds autoritaries...

Per cert, tinc més informació desclassificada de més actuacions de la organització confederal i de com s'ha evitat de que qüestions com aquestes, fosin de coneixement de les militantes...

Tot comença amb el reconeixement dels errors i no amb acusacions infundades per desviar l'atenció cap un altre costat.

Que tingeu una feliç anarquía!
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
1.) Es diu Comitè Confederal i no Nacional. Molt enginyós per no dir una altre cosa, això de nazional...

2.) Al text no diu que sigui la única, encara queden locals dels desfederats a Santa Coloma, Vilanova i Martorell.

3.) Si tan dolents som, com és que el Prat i Hospitalet es van tornar a federar? Per què la gent jove és qui conforma la CNT-AIT i els joves de la "CNT-Catalunya" van marxar d'allà?

4.) Per què 4 persones de "CNT Catalunya" sense consultar a la resta van decidir reclamar els papers en nom de tota la CNT.

5.) No ens creiem el melic de l'anarquisme, no sé d'on ho treus això. El comitè confederal posa en marxa els acords que prenen els diferents sindicats de la CNT en plens i plenàries, cosa que CNT-Catalunya ho decideixien 4. Però clar, això deu ser molt més anarquista... A quins presos hem negat suport? I per què? digueu també... Quins Ateneus hem tancat? I per quins motius? digues...

Actituds autoritàries és quedar-se és que 4 persones es quedin amb els papers d'una organizació que té 20 sindicats a Catalunya i sense consultar-ho a ningú. Joaquin Costa es pot federar quan ells vulguin, això si , haurien de complir els acords que pren el conjunt de la organització, participar en plens i plenàries i decidir entre tots i no un comitè de quatre.

Si, de coses també se'n poden treure moltes, com qui té una empresa immobiliària o qui fa fora treballadors d'un dia per l'altre, sense un duro.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
14 oct 2014
Tu mateix ho has dit.
No ets de CNT. I no sabem ni qui ets...
Sobre els papers res està decidit a CNT.
Paraules com nazi onal? Et separen de cap credibilitat, controla aquesta ràbia home.
A la CNT li va molt bé fins ara, lluny d' ingerències externes.
Els anarquistes NO TENIM PÀTRIA. No hi ha una CNT catalana!!!!!!! S' ho inventa l' Ara de forma interessada per la necessitat de la dreta catalana de crear eixos nazi-onals on no n' hi han. com és el cas de CNT.
Estic d' acord amb tu en una cosa, lo de reconèixer errors.
La meva àvia deia: - metges i advocats ben lluny.
Fàcil seria com diu algún company per aquí amunt un aclariment de Joaquim Costa sobre la seva Catalanitat davant la nostra espanyolitat.
Un cop fet això... Res a dir.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
15 oct 2014
Creieu que aquest és el mitjà per parlar d'aquestes coses? Al meu dia a dia politic tinc un contacte quasi nul amb sindicats, poc més de conneixer persones concretes, i les conec pel seu activisme més enllà dels sindicats (d'ambdos "bandols").

Ara bé, entro a internet i em trobo amb discusions de pati de col·legi, que generen una vergonya aliena espectacular.

Com voleu que algú s'interessi en l'anarcosindicalisme? Jo veig unes acusacions creuades tan bèsties que només que el 10% sigui veritat ja ni posaria un peu en cap dels dos sindicats, o el que sigui això.

En fi, jo faria un pensament...
Re: Desmentint al Diari “Ara”
15 oct 2014
Mestre!, ningú diu que a CNT-Catalunya facin las cosas bé, ells també haurien de reconeixer els seus errors…

La qúestió es que teniu al cap una pelìcula de “bons i dolents”, i no podeu pensar de cap altre manera. Algú vos a liat la troca amb aixó.

“Tornem-hi” diu que: “La desfederació ja s'ha reconegut que va ser inorgànica”. Aleshores, la “CNT legìtima” és la que heu desfederat i la resta, per inorganicitat, per complicitat o pasivitat, sou “usurpadores” i partícips d'aquesta injustícia.

Aquest reconeixement de “inorgànicitat” només ho feu de manera personal i particular, peró la desfederació es va portar a un “plé confederal” i es va fer pùblica. Sou vosaltres els que teniu que federar-vos als desfederats i no a l'inrevés. Heu anat contre lñes vostres estatuts i a sobre voleu quels desfederats ratifiquin, acceptin i legitimin aquesta injustícia com sinó res.

Mestre!

1- Ara és diu Comité Confederal, abans “nazional”, de la mateixa manera que abans havia una policía armada i ara és diu nazional, peró no son tan diferentes. Encara tenim memòria…

2- Mestre!, només per informar-vos: Santa Coloma, Vilanova i Martorell encara formen part de Barcelona o potser la CNT els ha “concedit” l’independència?.

3- No sou els dolents, mentiders una mica. Aquest to de “victima” és patétic. El Prat i L’Hospitalet es van federar perqué ningú els ficaba una pistola al cap. I la gent jove, abans d’estar a la CNT-AIT, eran a CNT-Catalunya i al carrer. A més, ser jove no és cap delicte, peró tampoc garantia de res. Als pederastes també s'envolten de joves i per aixó no perden la seva condició. Vull dir que l’organització no canvia, si aquest no es produeix en la seva estructura. Molts joves em anat a la CNT per aprendre i em vist el que hem viscut i per aixó també, molts joves surtim de la CNT, per el seu caire directiu i no formatiu.

4- “Els 4 de CNT-Catalunya” van reclamar els papers, perque vosaltres no ho fèieu i ja vos anaba bé que es quedessin a Salamanca, molt a prop de Madrid. I que sapiga, aquesta reclamació no es va fer en nom de “tota la CNT”, sinó com legítims representants de CNT-Catalunya.

5- Durant molt de temps vos heu cregut el melic de l’anarquisme i ara també, per aixó no voleu barrejar-vós amb “d’altres”. “La puressa anarcosindicalista”, li diuen… Per vosaltres la resta d’anarquistes, o son paral·lels, o no son anarquistes, o son insurreccionalistes i per tant “no anarquistes”, o son delinqüents i atracadors, o penjats, etc…

Heu negat suport a companys presos anarquistes perque van atracar bancs…

Històricament heu fet aixó mateix i encara no ho parleu en lloc, encara segueix el silenci…

El mateix amb molts ateneus, i no em demanis que faci memòria i digui quins, perque aixó és el compromís de les persones que pertanyen a aquesta organització i que diuen tenir conviccions anarquistes. Per què no pregunteu dins de l’organització sobre aquesta relació fraticida amb les JJ.LL., o amb dones lliures i per què la FAI no s'ha vist involucrada en tot aquest procés. Pregunteu per els ateneus que van fer fora dels locls de la CNT, o perqué grups de CNA, en comptes de rebre suport, s’han trobat el rebuig.

6- Actituts autoritaries, és que uns pocs desfederin a una gran part de l’organització a Barcelona, i a sobre els dieu que si volen, que poden afiliar-se, que poden federar-se, com si el mon de l’anarquisme començes amb vosaltres i acabes també amb vosaltres. Autoritarisme i lluita de poder, l'antítesi de l’acracia (la negació del poder).

Si, de coses s’en poden treure totes les que vulguis, peró les teves, les que dius son sempre personals. Las que aludeixo son part dels errors de l’organització, errors que em soportat tota la classe treballadora, els i les lluitadores i els i les anarquistes. I les heu refrendat amb el vostre silenci i mirant cap a una altra banda o ignorant o rebutjant el debat intern.

Front a una qüestió col·lectiva, com son els errors d’una organització, la resposta és un atac personal contra els principals “sospitosos”, una antiga estrategia autoritaria i totalitarista, peró també policial i de l’estat.

Estic raonan en veu alta per els que volen escoltar, tenen encara una mica de dignitat i volen canviar aquest fotut món, i per aixó, les organitzacions a les que pertanyem, deurien de tenir molt clar que no poden funcionar com fa el propi sistema que diem que volem destruir… Si es aixó el que de veritat volem.

PD
- Jo tampoc sé qui sou vosaltres. No estar a CNT, no vol dir no conèixer-la desde dins.
- Sobre els papers, “res està decidit” perque CNT-Catalunya s’ha anticipat, sinó tot estaria decidit.
- Paraules com “nazional”, no reste més credibilitat que dir-me que “controli la ràbia”. Desde fa anys, sembleu més bombers que anarcosindicalistes. Tampoc restan més credibilitat quan les utilitzo jo que quan les utilitzes tu.
- Aquesta és la qüestió, vosaltres “als 4 de la CNT-Catalunya”, els considereu “ingerències externes”. Ells no distorsionen més que els comités de direcció del sindicat. I aquesta és la qüestió, que preneu partit per uns en contre dels altres i vós oblideu de l’eina de l’organització i la inutilitzeu com eina perque en el fons la lluita és sempre contra l’estat, el capital, el patriarcat i totes les institucions que ens oprimeixen. I els sindicats son cada vegada més instruments de control i espais de lluites per el poder i la CNT, encara no ha trobat l’antidot.
- Alguns anarquistes no tenim patria, d’altres fins i tot fan de la Confederació “Nazió-nal” la nazió i la patria. També et podria dir que al parlar “d’eixos nazi-onals de la dreta catalana”, “no t’has separat de cap credibilitat”.
- I si estas d’acord en reconeixer els errors, ja pots començar, ningú t’atura i seria igual de fàcil com demaneu explicacions sobre la “catalanitat” de CNT-Catalunya, perque Joaquim Costa, aquest intelectual i polìtic, em sembla que fa temps que es mort.

Un cop feu pùblica una relación de tots aquest errors… Res a dir, mestres! No cal que les publiqueu al diari Ara.

Per "vergonya aliena":
Per parlar d'aquestes coses, al sindicat mai hi ha temps, mai hi ha espai. I resulta que uns penjan pùblicament una història amb veritats a mitjas (i em dona el mateix sigui la CNT que sigui) i no es pot esperar que els demés fem el que ells fan: callar i seguir perpetuant els abusos i una organització inútil per a qualsevol lluita. Si els companys i companyes de les CNT's no canvien aquestes dinàmiques, fins i tot estan més fotudes que nosaltres.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
15 oct 2014
Molta mandra.
No discutiré el meu reformisme per internet.
Al.lucinarieu de la quantitat d' impresentables que m' han dit reformista desde posicions privilegiades. (NO DIC QUE SIGUI EL CAS!!!!).
L' unic que dic que és si hi ha un eix nacional a CNT on Joaquim costa és catalanista i CNT AIT espanyola
O això s' ho inventa l' Ara.
Si s' ho inventa l' Ara és per Josep Cruanyes ? "Advocat de joaquim Costa"? O per la Silvia Marimón ?
I què té CNT Joaquim Costa a dir sobre aquest eix nacional?
Re: Desmentint al Diari “Ara”
15 oct 2014
"1- Ara és diu Comité Confederal, abans “nazional”, de la mateixa manera que abans havia una policía armada i ara és diu nazional, peró no son tan diferentes. Encara tenim memòria…"

Si, es deia nacional. I és bastant cutre que diguis nazional, és com quan alguns suposats anarquistes per indymedia van dient "nazionalistes" als independentistes.


"2- Mestre!, només per informar-vos: Santa Coloma, Vilanova i Martorell encara formen part de Barcelona o potser la CNT els ha “concedit” l’independència?"

Província de Barcelona. On té més locals doncs Joaquin Costa?

"3- No sou els dolents, mentiders una mica. Aquest to de “victima” és patétic. El Prat i L’Hospitalet es van federar perqué ningú els ficaba una pistola al cap. I la gent jove, abans d’estar a la CNT-AIT, eran a CNT-Catalunya i al carrer. A més, ser jove no és cap delicte, peró tampoc garantia de res. Als pederastes també s'envolten de joves i per aixó no perden la seva condició. Vull dir que l’organització no canvia, si aquest no es produeix en la seva estructura. Molts joves em anat a la CNT per aprendre i em vist el que hem viscut i per aixó també, molts joves surtim de la CNT, per el seu caire directiu i no formatiu"

Alguna cosa voldrà dir quan els hi ha marxat tothom i pràcticament només queden els quatre que van viure la desfederació.

"4- “Els 4 de CNT-Catalunya” van reclamar els papers, perque vosaltres no ho fèieu i ja vos anaba bé que es quedessin a Salamanca, molt a prop de Madrid. I que sapiga, aquesta reclamació no es va fer en nom de “tota la CNT”, sinó com legítims representants de CNT-Catalunya"

"5- Durant molt de temps vos heu cregut el melic de l’anarquisme i ara també, per aixó no voleu barrejar-vós amb “d’altres”. “La puressa anarcosindicalista”, li diuen… Per vosaltres la resta d’anarquistes, o son paral·lels, o no son anarquistes, o son insurreccionalistes i per tant “no anarquistes”, o son delinqüents i atracadors, o penjats, etc…"

Per mi els insurreccionalistes son anarquistes. De fet més anarquistes que alguns treballadors/es afiliats a la CNT. I ni jo, ni el sindicat on estic, així com altres, els hem criminalitzat. Que fa anys es criminalitzés desde el comitè nacional, si, ja ho sabem.


Com a legítims representants de 4 locals, vale. Això que ens anava bé, és la teva interpretació.

"5- Durant molt de temps vos heu cregut el melic de l’anarquisme i ara també, per aixó no voleu barrejar-vós amb “d’altres”. “La puressa anarcosindicalista”, li diuen… Per vosaltres la resta d’anarquistes, o son paral·lels, o no son anarquistes, o son insurreccionalistes i per tant “no anarquistes”, o son delinqüents i atracadors, o penjats, etc…"

La CNT en 100 anys ha comès molts errors. Però la CNT ha anat canviant alguns aspectes al llarg del temps. Que no ens ajuntem amb ningú? Si s'han fet i es fan actes i mobilitzacions amb i manis amb la CGT, actes amb la PAH, l'esquerra indepe, actes amb grups anarquistes,etc.

El problema dels desfederats o els que els defenseu és que us penseu que la CNT és la mateixa que la de l'any 1996.

"6- Actituts autoritaries, és que uns pocs desfederin a una gran part de l’organització a Barcelona, i a sobre els dieu que si volen, que poden afiliar-se, que poden federar-se, com si el mon de l’anarquisme començes amb vosaltres i acabes també amb vosaltres. Autoritarisme i lluita de poder, l'antítesi de l’acracia (la negació del poder)"

Tornar a federar es poden tornar a federar, com si volen muntar una altre cosa o unir-se a un grup anarquista. Això és autoritari?. Autoritari és dir "mañana no hace falta que vengas" o reclamar uns papers sense consultar a la resta d'afiliats.

"Per parlar d'aquestes coses, al sindicat mai hi ha temps, mai hi ha espai. I resulta que uns penjan pùblicament una història amb veritats a mitjas (i em dona el mateix sigui la CNT que sigui) i no es pot esperar que els demés fem el que ells fan: callar i seguir perpetuant els abusos i una organització inútil per a qualsevol lluita. Si els companys i companyes de les CNT's no canvien aquestes dinàmiques, fins i tot estan més fotudes que nosaltres"

Creu-me que de CNT Catalunya se'n ha parlat i debatut molt, encara que pensis que tot ho decideix el "comitè nazional". I no hi ha solució.

No serem una organització tan inútil quan parem abusos patronals, baixades de salaris, garantim contractes fixos, aturem ERO'S i cada vegada se'ns afilien més treballadores. Ah no, merda, que això és reformisme.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
15 oct 2014
Paio t’estas lluin:
Si de cas, soc tan cutre com tu o pot ser que quan tu dius “nazio-nal” no ets cutre.

Fixat en les teves paraules:
“Que fa anys es criminalitzés desde el comitè nacional, si, ja ho sabem”.
Bravo!, i que vau fer com organització? Es va destituir aquest “nazional” o vau callar per rentar els draps bruts a casa? Ni tan sols aixó. Et recordo que a una provincia d’andalusia, els “caps de la CNT”, van amenaçar i acusar a un company del sindicat per fer una pintada en la seu dels sindicats grocs…

No teniu memória de res, fins i tot semblas un peix:
“Això que ens anava bé, és la teva interpretació”.
Xic, també ho dius tu quan parles que sense “gerencies alienas” esteu bé.

I dius interpretació?:
“El problema dels desfederats o els que els defenseu…”
Qui defensa a qui? Las bestiessas son bestiessas las digui qui las digui i els desfederats es troben com ara, també per els seus errors i per no voler entendre les necessitats de la gent jove.

Autoritari és dir als que han patit l’injusticia, que ara tenen que tornar a patir una altre. Els que heu donat suport a l’inorganicitat heu sigut els de CNT-AIT, per activa i per pasiva i treien les excepcions, la resta no ha fet res per impedir-ho.

Sí, "mañana no hace falta que vengas" és també el que van dir els federats quan la desfederació. I torno a dir que intento no personalitzar, peró és veritat, no es just que a una persona la deixin sense feina, peró aixó no te res a veure amb el sindicat de CNT-Catalunya, perqué si estas una mica informat, el sindicat va demanar explicacions i va donar suport al company, quelcom que mai s’ha fet desde la CNT federada. I aquest error, va ser reconegut per els responsables encara que no van ser capaços de trobar una reparació per el company.

Sembla que tinguis un petit complexe amb el reformisme. Mai t’he dit que ho siguis, ni tan sols que ho sigui CNT-AIT. Tornas a anar de victima per distreure l’atenció cap un altre costat…

En quan al treball sindical, no sereu una organització inutil. Sou una organització inutil en quan a la lluita, que no és exclusivament laboral

Dius que heu parlat molt de la desfederació, peró hi han moltes altres qüestions que heu silenciat hi no s’ha pogut parlar imposant la prohibició amb la vostre autoritat.

Unes noticies més adalt, algú ha penjat un comunicat de companys i companyes d’Ovieu.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/489539/index.php
M’agradaria que ells i elles no es trobessin el buit tan gran que em vaig trobar i espero que els hi vagi molt bé.
El que dic no m’ho invento i no és una casualitat que un sindicat tan allunyat d’aquí, parli del mateix… Potser hi ha una polìtica dins de l’organització i no es tracta tan d’assamblearisme, autonomía i horizontalitat, sino d’orientació polìtica i dirigisme.

He parlat de com misteriosament han desaparegut les organitzacions germanas, encara que ara intentin tornar més timidament.

He parlat de com la FAI va estendre la seva ombra i precissament, gran part de l’oposició al suport de companys i companyes empressonades, te molt a veure amb la FAI. Es va negar el suport a companys i companyes, mentres en nóm de l'organització i d'amagat, es pactaban favors amb fiscals del estat sense cap informació als sindicats.

Que em dieu del Cas Scala, del que sempre parleu com exemple d’atac a la CNT-AIT en particular i al moviment llibertari en general… Amageu les parts fosques de l’organització, i només voleu parlar de les llums, en temps d'enlluernament decadent del capital.

Sí, es molt important recuperar la memória, peró tota per coneixer aquelles parts que no tenim que tornar a repetir i que s’estan reproduint encara dins de l’organització.

Demaneu imperativament, fins i tot amb preguntes directes i concretes propies d'una direcció d’interrogatori, que uns és posicionin sobre un escrit completament tendenciòs, però vosaltres rebutgeu donar cap explicació del vostre silenci cap a la desfederació, cap a el “nazional” quan dius que sabíeu que “fa anys es criminalitzés desde el comitè nacional”, i vull dir que no fa tans anys també… I tot aixó ho porteu amb total naturalitat.

Aquesta és la realitat, un silenci còmplice que permet que l’injusticia es perpetui any rere any… Peró aixó no és important. Les paraules que ha publicat un diari tendenciòs, amb l’intenció de plantejar l’existencia d’una confrontació inexistent a la CNT (perque aquesta no és la veritable confrontació…) Aixó és el que realment vos interessa…

Això i el patrimoni…
(peró aquesta és un altre història molt més crua… Quan hi han diners pel mitj, les conviccions i les prioritats, misteriosament és transformen i els reflexes del poder i la seva corrupció, esquitxen a tots els que i son a prop)
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
Jo i molta altre gent no estava quan hi va haver-hi aquesta criminalització, així que poc o res podíem fer...

Jo no he parlat de gerències alienes, el comentari aquest és d'un o una altre

Precisament l'escrit d'Oviedo és del sector FAIero del sindicat, els que tu crítiques. Per mi la FAI ha sigut un llast pel sindicat i una ingerència molt de temps i són els que com tu dius criminalitzaven. Com que ara no controlen el CC tot és vertical,etc,etc. Precisament les julis van desaparèixer per gent com aquesta.

T'agafes el que et va passar a tu com si la CNT hi hagi la mateixa gent i es facin algunes coses que es feien abans.

El sector desfederat podia tenir raó fa temps, ara ja no. El paper no es donarà perquè no hi ha confiança i la cosa continuarà igual. I no passa res si cadascú fes la seva, però després et trobes amb coses com el tema dels papers, la notícia de l'ARA.

Potser el que hauríeu de fer alguns insurreccionalistes és pensar si uns són tan oberts, horitzontals i tenen raó de fer el que fan; i si nosaltres som tan buròcrates, faieros, puristes, com dieu.

Jo fa poc que estic a la CNT-AIT i amb els seus errors i encerts veig que això de que les coses ho decideix un comitè confederal és fals, que hi han assemblees, plens i plenàries on poden decidir tots els afiliats i sindicats. Que tu hagis viscut una altre cosa, no ho nego, i que hi hagi gent amb ganes de poder i protagonisme tampoc.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
CNT "Catalunya": 15 afiliats (70 anys de mitjana), 4 "sindicats".

CNT-AIT: uns 800 afiliats a Catalunya, 21 sindicats, 4 nuclis confederals.

Alguna cosa heu fet malament els de la desfederada, no?
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
Escolta, tinc que agrair-te la teva sinceritat, em sembla prou coherent, peró vull dir-te que tens algunes persepcions erròneas i no et deixen veure d'un altre manera.

Primer de tot, mai he dit que sigui insurreccionalista, per tant, no te sentit parlar d'ells i molt menys dir-lis el que tenen de fer. Em sembla que aixó si és una mica autoritari..., o al menys prepotent.

Dius que la criminalització era abans i et pregunto, com és que ara no hi ha comité de suport a les preses i presos? Potser que no hi han de presos i preses anarquistes?

Quins companys presos han tingut el suport de la CNT-AIT?

No et sorprend aquest buit amb una organització que diu lluitar contra el sistema capitalista?

Desconec qui son els i les companyes de CNT-Uvieu, i te de dir que les meves simpaties cap a la FAI, estan en minims... I tens raó, la FAI sap utilitzar els discursos, per fer desprès el contrari i el meu desig és per el que diuen, no per el que faran. Potser ara és troban amb la mateixa situació que ells havian propiciat.

No m'agafo al que va passar quan hi era a la CNT. He seguit molt a prop el que ha passat desprès i passa ara.

El que estic dient, és que les paraules, sinó hi ha una reconsideració del que s'ha fet fins ara, es quedan per el camí... i aixó ho dic per la CNT-Catalunya, per la CNT-FAI, per la FAI o per qualsevol que tingui uma mica de coherència.

Estic amb tu que els desfederats han perdut gran part de la raó, malgrat que la desfederació va ser inorgànica. Peró també he vist com ha anat la qüestió dels papers, situació molt semblant a com va anar la del patrimoni i com el estat s'ha apropiat de gran part d'ell, només s'ha de comparar el patrimoni qu'ha tornat a UGT o CC.OO., i quin a la CNT (en dona el mateix que sigui històric o acumulat...)
On son els ateneus llibertaris? Per qué tenen que demanar espai a CNT, per desprès fer-los fora?

Pel company "abcd", felicitats xic!, pots estar molt content d'aixó. Res comparat amb els socis del barça..., o els consumidors del corteinglés.

Tenir molts afiliats, no significa res, aixó és l'experiència que em tret els i les militants... Tenir molts militants, no és més qu'una eina de poder..., encara que desrès la militancia sigui nula. He anat a moltes convocatòries i no pots negar l'evidència. Si t'agradan les estadistiques, estas de sort, peró res més.

Ah!, i torno a dir-te, no estic en cap de las CNT's. No soc un desfederat!
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
Llavors la desfederació implica que hi ha una CNT catalana davant una CNT-AIT Espanyola?
És una postura de CNT Catalunya o no?
En aquest cas, què en pensa CNT catalunya del proces sobiranista?
No trobo pronunciament en aquest sentit.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
És molt sencill. No soc la CNT-Catalunya. No crec que hi hagi una CNT "catalana" i una CNT "espanyola", sembla que no m'has llegit o no t'interessa el que dic, només distreuret amb informació brossa.

Si realment vols un posicionament de CNT Catalunya, el que fan les persones amb honestedad, coherents i que no volen embolicar la troca, és anar a la seu de CNT-Catalunya i parlar amb ells.

El que resulta increible és que un sindicat (CNT-Sabadell), tregui un comunicat i el possi en aquest portal, perque un diari ha publicat un article nefast i abominable, amb contingut clarament provocador per a que la CNT-AIT, parli. I la CNT-AIT, que en qüestions més importants com las que he explicat mai s'ha pronunciat, en aquesta qüestió de periodisme groc, treu un comunicat i el penja en aquesta web...

La CNT-AIT te tot el dret a rèplica, i si vols enviar un comunicat al diari, molt be. Peró fer-ho en aquest portal em sembla complicat. Peró el pitjor, son els comentaris. Al cap i a la fi, CNT-Sabadell, no parla dels desfederats, sinó intenta explicar la posició de l'organització.

Han sigut els vostres comentaris és que han lleçat tanta merda com el diari Ara, demanant explicacions, no al diari, sino a altres companys i reclamant un posicionament. Vosaltres mai vos heu posicionat...

Si vols trobar un pronunciament, ja saps... Si no tens l'adressa o el telèfon, segur que a internet la trobarás facilment
Re: Desmentint al Diari “Ara”
16 oct 2014
I com saps que CNT Sabadell ha publicat això aquesta pàgina? Increïble a mi em sembla que 4 persones vulguin quedar-se els papers de tota una organització.

Clar CNT no es pronuncia per res, ni pels presos, ui mira, veig que a Barna fan una xerrada sobre el sistema carcelari amb un pres, casualitats de la vida... Serà que no hi han sindicats com Manresa o Cornellà que han recolzat presos... Com si CNT tingués la obligació de recolzar tots els presos per no ser antianarquista o com si no hi han hagut presos que després de rebre recolzament de CNT han passat d'ella com una caca. A vegades també s'ha de vigilar, no es pot recolzar a qualsevol...

A internet de Joaquin Costa només em surt una pàgina cutre i un facebook on es van penjant notícies de Mèxic.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
18 oct 2014
No siguis payús, potser si el Jose Solis coneixes coses de CNT-AIT, s'ho pensaria abans de fer la xerrada a CNT.

Es cert que hi han sindicats que han donat suport a presxs, pero no parlo d'aixó, sinó de l'organització. CNT no te cap obligació, ni tan sols la de fer anarcosindicalisme.

Em sembla que el que és important, no és tant que qui rebre el suport doni les gràcies com lluitar per la llibertat, principalment per la nostra, la de qui estem en la mateixa lluita.

DIus que a internet no sur gaire de JC, potser no tot surt a internet. Potser que desde que es va buidar el sindicat, ja no és renova la pàgina. Potser que les seves accions no las publiquin, o potser no fan res... Peró, no fa tant, eren als carrers lluitan i em sembla que aixó és d'agrair. Per altre banda, quan ens trobaben a aquest en la lluita, la CNT-AIT, estaba desapareguda.

Tampoc es tracta de veure "quina fa més" o "quina és més bona" o "més dolenta".

Parles de "notícies de Mèxic" i em dona l'impressió com si pensesis que a Mèxic no passa res per contar. Sento dir-t'ho. No se de que parlan aquestes notícies que dius peró a Mèxic els anarquistes estan rebent una forta persecució, i un grup de companyes anarquistes presos porten més de 15 dies en vaga de fam per ser comdenats sense cap altre explicación que la seva "perillositat" per ser anarquistes. Saps molt bé que als anarquistes, si hi ha alguna qüestió que ens identifica, aquesta és la nostra manera de expressar la solidaritat i el suport mutu.

I en quant a CNT-Catalunya i CNT-AIT, em sembla que ambasdues van fer convocatòries conjuntes per lluites laborals. El que sembla invreible és que fa dos dies lluitaveu junts i avui, esteu com fa 20 anys.

Tens raó en que pot ser que la CNT-AIT de Sabadell no hagi publicat a Indymedia aquest comunicat, peró em remeteixo al nick i a la direcció web. Sigui com sigui, el que em sembla penòs, no és la publicació del comunicat, sinó els comentaris que ha suscitat amb tan menyspreu vers uns companys.

Em sembla que el que molesta és que ells s'hagin anticipat i desbaratat els silenciats plans originals que volia fer la CNT-AIT

El provocador article del ARA, sembla l'excusa ideal per ajustar contes.

Mai he escoltat a ningù de CNT-Catalunya dir que la CNT-AIT era espanyoliste, i aixó és molt facil d'aclarir, preguntant directament o parlant amb els companys que havien estat a CNT-Catalunya i ara estan a CNT-AIT.

Si el que voleu és tenir més excuses per insultar, menysprear i tot el demès, em sembla que estem perdent un temps prou important i cap paraula que es pugui dir servirá de res.

Ah!, i tornant al suport als presos... Li podeu preguntar a CNT Cornellá, quin ha sigut el paper del Comitè Nazional en el suport a presos. No fa tant, vaig llegir un document bastant flipant, que sembla que van intentar presentar a alguna plenaria, i va ser rebujat i ho van intentar un altre cop més tard... Caldria coneixer qui era en aquell moment al comitè nazional, al menys per evitar que aquesta gent agafi un càrrec i torni a pasar un altre vegada.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
18 oct 2014
Potser que desde que es va buidar el sindicat, ja no és renova la página, dius.
I ningú es pregunta per que es va buidar el sindicat?
Si han pasat, com diuen, de ser una majoria, a només 15 o 20 afiliats a tota la seva regional, alguna cosa s´està fent malament a can JC.
Re: Desmentint al Diari “Ara”
19 oct 2014
Pots buscar totes les preguntes per fer-te, peró hi han moltes més raons per buidar-se un sindicat.

Sempre que es tanca un sindicat de CNT-AIT, és perqué san fet mal les coses?
Sindicat Terrassa