Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: globalització neoliberal : mitjans i manipulació
La desobediència, una eina de llibertat
12 oct 2014
Quan la premsa burgesa fa eco de termes de lluita social, mai no és a favor dels oprimits sinó dels opressors que tenim a casa.
«Si les persones no haguéssim desobeït les lleis, l'esclavatge i el feudalisme serien encara realitats ben vives. La desobediència és l'instrument que les classes i els pobles oprimits hem tingut a la mà.

Les lleis només tenen legitimitat quan serveixen a la voluntat popular. Quan aquestes lleis serveixen per a imposar a una majoria els dictats d'una minoria, és el nostre deure desobeïr-les.» (campanya Desobeïm als PPCC, amb eco de TV3)

http://www.traficantes.net/libros/en-legitima-desobediencia

https://www.youtube.com/watch?v=FVXhv4c_6VA
Mira també:
https://www.divxclasico.com/foro/viewtopic.php?f=1038&t=49282
http://www.nimutsnialagabia.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La desobediència, una eina de llibertat
12 oct 2014
Campanya desobediencia?? vols dir el "15M imaginari" de l´ei, amb 30 tius/es dormint al ras? o al la vaga sense incidencia a "la uni"????
Re: La desobediència, una eina de llibertat
12 oct 2014
M'encanta perquè et passes la vida dient "els 30 que van dormir a pl Catalunya al ras"... on eren les desenes de milers d'anarquistes a la mani antifa d'avui? perquè de les 400-500 persones que estàvem, i entre que hi havia gent de l'EI, comunistes, etc. a tot estirar hi hauria uns 200 anarquistes, a la única convocatòria antifexista pel 12-O. A Barna i l'àrea metropolitana viuen 4 milions... que som doncs 500 persones ?

Abandona la teva obsessió amb l'EI que el teu espai si que fa pena de veritat, que ni sap on va
Re: La desobediència, una eina de llibertat
12 oct 2014
Que ambdós moviments están sota mínims, aixó no ho nega ningú. Bueno, si, un tal "x" o Armand, que, escoltant-lo, sembla que a l´ei siguin milions de militants, que la cos sigui lab, i la cup, bildu. Tot aixó, dit amb una prepotencia realment repugnant.
Per aixó, un bany de realitat de tant en quant no li va malament. I si l´ei convoca una campanya de desobediencia "a bombo i platillo", per, ni mes ni menys, intentar aconseguir almenys la meitat dels seus objectius polítics, i resulta que es un fracás (com he dit, 30 tius/es dormint al ras), no va malament recordar-li.
Re: La desobediència, una eina de llibertat
12 oct 2014
Doncs com anarquista em trec el barret davant la minoria coherent i digna que va dur a la pràctica el discurs de la desobediència. Són aquests/es "30 tios/es" que tu dius, els que em generen confiança, al contrari que tot aquesta (gran) quantitat de gent que ha estat parlant del procés com si ens trobessim davant d'un moment insurreccional imminent i a l'hora de la veritat no s'han distingit en la seva actitud de les base sociovergents i la seva eterna confiança i espera en les institucions.

Respecte i a seguir lluitant, ens veiem als carrers.
Re: La desobediència, una eina de llibertat
13 oct 2014
Si, tens raó, molt coherents. Però 30, no milions, com fa creure el porquet manipulador.
Re: La desobediència, una eina de llibertat
13 oct 2014
Si ho diu aquest tiu per la tele, no seran quadre gats...

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/488345/index.php
Sindicat Terrassa