Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
Al voltant de la convocatòria de Vaga de 48h de la Plataforma Estudiants 9N pels dies 7 i 8 d’octubre volem proposar aquest debat, acompanyat del documental CC13 per poder parlar entre totes de quines són les opcions ara mateix dins del context català i cap a quines volem tirar.
colom.jpg
fontseré.jpg
Parlem de quina Autodeterminació Volem!

Al voltant de la convocatòria de Vaga de 48h de la Plataforma Estudiants 9N pels dies 7 i 8 d’octubre (que com a assemblea ja vam decidir no secundar: http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/10/02/comunicat/), des de l’Assemblea Llibertària volem proposar aquest debat, acompanyat del documental CC13 per poder parlar entre totes de quines són les opcions ara mateix dins del context català i cap a quines volem tirar. Creiem que aquest debat pot aportar coses molt positives dins d’aquesta jornada de lluita plena d’activitats. L’espai pretén sent un lloc de debat obert per compartir visions i trobar punts en comú.

#file_1#


--> Des de l'Assemblea Llibertària del Raval, i com hem expressat amb el comunicat conjunt amb altres assemblees llibertàries, tenim una postura crítica davant la vaga convocada pels dies 7 i 8 d'Octubre.

Els nostres motius són clars i ja estan explicats al comunicat. En primer lloc, entenem que la vaga és una eina de lluita pròpia de la classe treballadora i que la convocatòria per aquests dies dista molt de la noció de "vaga". En segon lloc, ens posicionem a favor de l’exercici d’autodeterminació des de la desobediència al poder i com a praxis real d’autoorganització dels pobles, no obstant això, ens posicionem en contra de la concepció de l’autodeterminació com a un dret atorgat des del paternalisme de l’Estat.

No obstant, seguim lluitant i prenent partit en el context català que estem vivint. Per aquest motiu, us citem a totes i tots a participar de les nostres activitats i per tant us convidem aquest dimarts dia 7 d'Octubre al passi del documental "CC13" i al debat posterior.

Nosaltres apostem per la independència i l’emancipació col·lectiva i individual de les oprimides però no creiem que la creació d’un nou Estat sigui garantia de llibertat. Vine a parlar de l'autodeterminació que volem!

DIMARTS 7 A LES 16:30h, quedem al porxo del campus UB-Raval!


#file_2#

Lloc: Porxo UB-Raval (C/Montalegre nº6, L1/L2 Universitat)

Hora: 16:30h, Dia: 7 Oct.

Tipus: Docufòrum



https://www.facebook.con/events/289461434577182/



Salut i lluita!
Mira també:
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/10/04/docuforumdebat-cap-a-quina-independencia-anem/
https://www.facebook.con/events/289461434577182/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
XDDD Mare meva, em punxen i no em treuen sang


Més enllà de que la convocatòria exprés dóna tota la sensació de ser feta després de llegir determinades coses a indymedia (cosa que ja diu molt de la serietat i l'assemblearisme d'aquesta assemblea), que per "analitzar la realitat catalana" i la "independència que volem" es posi un documental uns penjats on entrevisten (o almenys són els que seleccionen que surten) a alguns participants per preguntar-lis que en pensen de Colom, amb la voluntat implícita de dir "els catalans independentistes en són malvats imperialistes".

A veure com ho expliquem per a que fins i tot el penjat de l'assemblea llibertària que mana ho pugui entendre:


Imaginem dia de vaga general. Els ultradretans, camuflats, es desplacen a les portes de la SEAT un parell de persones preguntant "que en pensen de les ajudes als immigrants" els obrers de la SEAT, seleccionen unes quantes, i ens ofereixen com a resum que una majoria dels treballadors en vaga demanen "primero ayuda a los nacionales" (total, si algú ha dit alguna altra cosa, com qui EDITA el vídeo és algú, tampoc cal que ho posi...)

Ara digueu: algú creu que aquest seria un exercici mínimament vàlid per entendre el context de vaga general? o seria només l'exercici de ultradretans per desprestigiar la vaga i oferir una determinada imatge d'un exercici molt ampli?


Que vull dir amb això? molt senzill: que voler descriure/analitzar el moviment social més gran i amb diferència que hi ha hagut a Catalunya en els darrers anys, que mobilitza centenars de milers de persones (fins a 2 milions) a partir de entrevistar a una vintena preguntant-lis "que en pensen de Colom" explica molt bé el nivell de desconnexió total i absoluta de bona part de l'anarquisme militant amb la realitat. No sé si us doneu compte però és un exercici que us situa en el ridícul extrem (més encara si aquest mètode el validen suposats universitaris...).


Per últim, algú creu que l'as. llibertària hagués fet això, a correcuita, si no hi hagués hagut la vaga d'estudiants?

És a dir, la vaga serveix perquè gent obertament hostil a l'independentisme es vegi FORÇADA a simular que no ho és tant, que en el fons "sempre ha defensat la independència i tal".

Això nois/es és tant com assumir una derrota davant la convocatòria de vaga.



PS: Més curosos/es amb el que dieu... perquè si un motiu per no donar suport és que això "dista molt de la noció de vaga" clàssica, haurieu de no convocar igualment a la vaga de totes del 22-O, que també dista de les vagues "clàssiques" de la "classe obrera industrial", i que precisament vol desmarcar-se d'aquestes, donant veu a les invisibilitzades, a les precàries, a les dones que fan feina a casa, etc. Però clar, aquesta no importa tant que "disti de la noció clàssica"... no té res a veure amb la independència :P
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
Tot i que discrepo de certes coses amb el comunicat (l'anterior comentari té tota la raó amb lo de la vaga)tot el suport a les companyes.

Jo crec que, com tot, l'actual proces es criticable. Un Estat Català no asegura res. Que hi ha una part de l'independentisme que es diametralment oposat als nostres interesos.

L'anarquisme està en un proces de debat i de reformulació interna que no crec que la gent pugui analitzar amb nomes una mirada externa.

Així que endevant!
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
El documental aquest que passeu és tendenciós i sulfura un cert "anticatalanisme". És clar que hi ha caspa, reaccionaris, ignorants a Catalunya. Què esperàveu?? Qui assegura que un procés per a la independència sigui crític amb la colonització, el poder, el nacionalisme? NINGÚ. Ara bé...d'aqui a voler fer creure (com intenta fer el documental) que 20 persones, en aquest cas molt ben escollides, són representants de les aspiracions de molta gent és passar-se de taca d'oli i pixar fora de test. Si hem de criticar i cagar-nos en el NACIONALISME CATALÀ, o d'on sigui ja el criticarem. No fan falta més universitaris cosmopolites que ens il·luminin sobre les misèries que hi ha a Catalunya i que intentin fer reduccionismes tendenciosos.
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
vaya colla de subnormals tots aquests que critiquen abans de que es faci, que creuen saber el que es pretén amb la projecció d'aquest vídeo, que diuen com és l'assemblea a partir de dos posts, que fàcil i de cobards i irresponsables es critica a la xarxa on no se us pot veure.
El que es pretén es donar una mirada crítica, posar un vídeo i després ja començar a debatre si el vídeo és bo o no, si el nacionalisme porta a un lloc o un altre.
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
soc el penjat de la vaga indefinida.

Quina llàstima que m'hagueu de pintar com a líder per desprestigiar un projecte polític que es creuen desenes de persones al moviment estudiantil, denota que no teniu arguments per a defensar la vostra gran traició a la Trobada Catalana d'Estudiants. Serà que vosaltres necessiteu líders/lideresses a qui seguir, potser perque la vostra organització no fomenta gaire la iniciativa pròpia i l'autonomia, sinó la jerarquia, l'obediència resignada i el rentat de cervell dels vostres militants.

Bé, us deixo amb el vostre complex d'inferioritat, a veure si comenceu a donar arguments per defensar la vaga patriòtica enlloc de rajar del que fem nosaltres. Encara no trobo masses propostes per part vostre de debat obert, més enllà d'executar les decisions preses en un despatx pel secretariat del SEPC i altres "sindicats revolucionaris". El mecanisme és el mateix, us presenteu a cada facultat dient que fareu una "assemblea oberta" d'estudinats9n i allà veniu amb unes propostes tancades que recolzen per igual tots els militants dels sindicats corresponents (quina sorpresa!) i als nous els encomaneu les tasques cutres de fer pancartes, difusió i neteja. D'això se n'hi diu jerarquia, no se com goseu dir-ni assemblea.

Si voleu que en parlem, us espero al debat o a la pròxima assemblea, a veure si us atreviu a venir i donar la cara, a més de fer comentaris anònims :)

Ai no, que preferiu prendre les decisions sense que hi hagi ningú mirant, quan ni ha començat el curs i d'esquenes als nuclis dels vostres propis sindicats xD


Prou de sindicats grocs i cúpules buròcrates. Per un moviment estudiantil de bases i combatiu!
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
Quina pena pensar que a algú, i menys a tot un col·lectiu, li pot importar el que la púrria d'indymedia va comentant...

per si no has entès com es fan les coses, no crec que ningú posi un docu per creure's tot el que diu - potser això és el que feu entre els teus-. És òbvi que aquest curt té l'intenció d'obrir debat, fent d'advocat del diable, i plantejant temes que sembla que aquests "sagrats i beneïts" 2 milions de persones estan ignorant absolutament amb la dèria del nacionalisme al cap.

I sobre lu de la vaga de totes, amb el teu comentari has deixat ben clar que no has entès el concepte. Tu creus que el fet de que la meitat de la població abandoni les seves tàsques -tant remunerades com no- no desestabilitza i evidencia un sistema socioeconòmic injust i jerarquitzat?
La vaga clàssica, a part de ser obrera i industrial, tenia un lligam directament amb l'economia. Igual que serà la Vaga de totes. El que passa que aquesta vegada canvien els agents i ja no són los obreritos, ara és la meitat femenina de la població. Ara explica'm: quin és el trencament, desestabilització i denuncia que pot produïr una vaga que ve promocionada des de les pròpies institucions de la Universitat? (pregunta-li al Deganat de la facultat de geografia i història quin ha estat el seu paper en tot això...)

I dit això, només em queda dir-te que desenganxis els dits del teclat i que paris de repartir escombraries per la xarxa. Faràs un favor a tothom.
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
La cuestión es que la huelga es un instrumento de la clase trabajadora que utiliza contra quien le oprime. La vaga de totes cumple con ese requisito. En cambio esta huelga es una mancillación porque se alia con el enemigo. No es muy dificil de entender aunque veo que algunos le cuesta...
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
07 oct 2014
Hola! tu sabràs el que fas nanu, jo no sóc estudiant des de fa molts anys, però el teu cas és sonat per ambients prou més adults (el teu paper a la PUDUP, etc.) que els universitaris d'ara. Però què amb el perfil de persona que corres et permetis alliçonar a algú del que és l'assemblearisme... en fi.


"la púrria que xapi la boca", no veus que tot això fa pena? mira que hi ha projectes llibertaris que, des de la diferència, sembla que tenen trellat, que poden crèixer i ser quelcom amb cara i ulls... però els escrits patètics d'il·luminats que van de liders acaben portant a la destrucció. I ho fan perquè són els més perillosos: lo fotut del cas és que realment ells es creuen que són "uns més", que no fan cap paper autoritari ni avanguardista. No en són conscients, com l'amic penjat de dalt.


Respecte al que dius de la vaga de totes: jo entenc que continues obstinat amb la visió economicista de que "la vaga té sentit perquè desastabilitza el sistema econòmic". No crec que haguem de ser ni tu ni jo el que ho haguem de dir, és un debat de les dones, subjecte de decisió. En tot cas, no comparteixo que hagis de subordinar la lluita feminista a la qüestió de la "injustícia del sistema econòmic". El patriarcat és anterior al capitalisme, pot sobreviure sense aquest, i de fet ha estat una realitat en tots els sistemes socialistes i també als intents de revolucions llibertàries. Sense excepció. Pel que diuen les companyes, més que parar totalment l'economia (no hi ha força per fer-ho) es pretén fer visibles les invisibles com a primer objectiu. No encaixa per res en el teu marc conceptual clàssic, ni tan sols canviant obreritos per dones com dius.
Re: [Docufòrum/Debat] Cap a quina independència anem?
08 oct 2014
Com és que estàs obstinat en criticar algo que no coneixes? que potser hi assisteixes o hi has assistit mai, en aquesta assemblea? No veig cap escrit autoritari, avanguardista, de lider o de patètic il·luminat. Només veig un col·lectiu de gent que treballa reflexivament i li ve de gust penjar a indymedia el que en surt de la conclusió. No entenc perquè t'obstines en atacar-ho per activa i per passiva.

I sobre la vaga de totes, et faig notar que sóc una dona i, com a subjecte de decisió, tindré la visió sobre aquesta vaga que la meva experiència i les meves reflexions em portin a tenir. Ningú subordina i coharta la lluita feminista a la lluita contra el sistema econòmic, però ja que t'agradava parlar de la "vaga clàssica", m'he hagut de posar al teu nivell de debat per rebatre't. Sé perfectament perquè faré jo una vaga de dones i quin sentit tindrà.
Em sap greu existeixin persones que es vegin legitimades per alliçonar a l'altra penya sobre el sentit de les coses. I t'ho dic tant per la vaga de totes com per la merda que has deixat anar.
Au.
Sindicato Sindicat