Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Arrel d’una sèrie de debats interns al voltant del context social català actual, algunes assemblees llibertàries del moviment estudiantil hem arribat a unes conclusions. Si bé aquestes són mínimes i assumim que encara ens falta aprofundir més en el posicionament i en l’anàlisi de la situació, llençem aquest primer comunicat per deixar clara la nostra postura.
Nosaltres no secundarem els dies d’aturada acadèmica denominada «Vaga 9N» convocat des de la plataforma «Estudiants 9N» (formada per SEPC, EnLluita, AEP, AJEC, SUMEM i FNEC). Els motius que ens porten a no sumar-nos a aquesta mobilització parteixen de les pràctiques polítiques emprades a l’hora de convocar-la i del rerefons polític que implica.

En primer lloc, entenem que la vaga és una eina de lluita pròpia de la classe treballadora. Des del plantejament de la plataforma «Estudiants 9N» la vaga es posa al servei de les classes dominants de Catalunya, representades no només per algunes de les organitzacions estudiantils ja esmentades, sinó també per estructures de poder de l’entorn de la elit i del Govern de la Generalitat (ANC, OMNIUM, TV3), titellaires del teatre del procés independentista.

D’altra banda, no entenem com des d’organitzacions autoanomenades revolucionàries i assembleàries es pot arribar a pactar amb organitzacions amb tendències ideològiques clarament de dretes. Així mateix, com a anarquistes no secundarem una mobilització que té com a principal motiu forçar un referèndum, ja que no entenem que una consulta plantejada per les institucions del poder sigui una eina útil per a l’alliberament dels pobles.

En segon lloc, ens posicionem a favor de l’exercici d’autodeterminació des de la desobediència al poder i com a praxis real d’autoorganització dels pobles, no obstant això, ens posicionem en contra de la concepció de l’autodeterminació com a un dret atorgat des del paternalisme de l’Estat. Apostem per la independència i l’emancipació col·lectiva i individual de les oprimides, però no creiem que la creació d’un nou Estat sigui garantia de llibertat. Som conscients que gran part de les bases de les organitzacions convocants pretenen introduir un discurs social dins del moviment independentista, però pensem que en un procés en el que estan implicats els poders fàctics és impossible encabir un discurs social que apel·li a la transformació des del punt de vista anticapitalista i feminista.Per tots aquests motius volem fer una crida a les bases de les organitzacions convocants, a tota la comunitat universitària i, per extensió, a tota la societat a la desobediència més enllà del 9N i del nacionalisme. La independència i l’emancipació s’assoleixen lluitant dia a dia contra els que ens oprimeixen.

Sempre que els pobles surtin al carrer per la llibertat, allà hi serem nosaltres.Assemblea Llibertària Escola Industrial, Assemblea Anarquista UPF i Assemblea Llibertària UB-Raval.

https://twitter.con/AssLlibUBRaval
Mira també:
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2014/10/02/comunicat-dassemblees-llibertaries-estudiantils-davant-el-contex
http://anarquistesupf.wordpress.com/assemblees/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
És tant trist el posicionament, que ni tan sols ha pogut recollir el suport de totes (o la majoria) d'assemblees llibertàries d'estudiants que hi ha... com és que no firma el conjunt Federació d'Estudiants anarquistes?¿ UAB? Diagonal? Mundet? etc. hay alguien ahí?


PS: Em fa certa gràcia la tendència de "no, si jo sempre havia corregut davant els grisos" 2.0. Ara tothom és independentista es veu... aquestes 3 assemblees, ens expliquen que elles també "aposten per la independència" i tal. Sí, sí,...
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Vergonya, vergonya, vergonya. I ara correu a dir sóc un indepe fent-me passat per llibertari. Com a anarquista us dic: vergonya.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Vergonya, vergonya, vergonya. I ara correu a dir sóc un indepe fent-me passat per llibertari. Com a anarquista us dice: vergonya.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Com sempre, els anarquistes fent el seu paperet. Per no donar suport a "la classe dominant" catalana fan el joc total a la classe dominant espanyola. Si han de triar, evidentment trien la burgesia ultrareaccionària espanyola abans que la burgesia liberal catalana. Equiparar el 9n a "nacionalisme" és repugnant, quan del que es tracta és de posar en entredit la sobirania d'un tros de terra.
Tan febles i minoritaris com infantils i vanidosos, així són els anarcopollas. La seva incidència seria tan minsa que prefereixen, un cop més, dir que tot és una merda i no mesurar el seu poder.
Mai han suposat problemes per al burgès, són uns desorganitzats i uns flipats acientífics, utòpics i ionquis de merda.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Molt bé companys i companyes!
m'alegra sentir aquestes escaients reflexions i clars posicionaments. Ens estan enganyant massivament amb tota aquesta parafernàlia i és bó assenyalar que una altra independència és possible, la independència de tota forma d'Estat. Per si no ho coneixeu us deixo l'enllaç d'una campanya interessant: www.no-sí;.cat
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Si espanya queda intacta un cop passi la crisi i el context torna a ser una bassa d'oli amb només quatre freaks cridant consignes, haurà estat en part gràcies als anarquistes, com sempre. El seu ideal romàntic de militància marginal està per sobre de qualsevol avenç social. Gràcies
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Més enllà del nivelazo dels arguments, bàsicament s'insisteix en una mentida.

Es parla de que teniu "una altra forma d'entendre la independència", però QUÈ és fa a la pràctica per assolir-la? vull dir, quan hi ha una vaga general hi ha gent que no participa amb els piquets grans sinó que fa altres coses, PERÒ LES FA... ARA DIGUEU, QUE CARAI ESTÀ FENT L'ANARQUISME, ARA I AQUÍ, PER AQUESTA ALTRA INDEPENDÈNCIA DE LA QUE PARLEU?


Perquè sinó passa com els 25 grupets comunistes i troskistes, que sobre el paper, sempre han parlat de dret a l'autodeterminació o d'alliberament de la dona.

Això sí, aquí és queda, en paper mullat. No ha estat fins que els habitants de les nacions oprimides o les dones s'auto-organitzen que aquestes lluites avancen... amb els anarquistes igual. En comptes de dir quina independència no voleu, podeu començar a DEMOSTRAR AMB FETS quina independència voleu. I si el problema és espanyolisme camuflat, digueu-ho obertament i tampoc passa res... però hipocresies no.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Dice uno en alasbarricadas una cosa que comparto:


Francamente... me ha decepcionado bastante que las asambleas libertarias del Raval, la UPF y la Escola Industrial no secunden la huelga. Especialmente teniendo en cuenta que los anarquistas nos apuntamos a todas las huelgas generales, convocadas por CCOO y UGT con fines reformistas, o a las anteriores huelgas estudiantiles, convocadas por el SEPC, que no es que sean los adalides del anarquismo precisamente. Se empieza diciendo que no se secunda la convocatoria y se termina el comunicado con "siempre que los pueblos salgan a la calle por la libertad, allí estaremos nosotros". Pues sorpresa, está pasando y nos estamos desmarcando.

Vaya, que no digo yo que haya que salir a hacer la V con la estelada cuando convocan la ANC, ERC y CiU, pero una huelga estudiantil de 48 horas convocada por personas con las que nos vemos obligados a trabajar día a día en las universidades, aliados imprescindibles en la movilización estudiantil catalana, reivindicando el derecho a decidir... ¿que nosotros queremos más? Por supuesto. Pero sin estar ahí va a ser imposible radicalizar el movimiento, hacernos oír. Quedándonos en casa, fingiendo que la cosa no va con nosotros... en fin. Yo no lo veo claro. Creo que hay un error de percepción al no darse cuenta de que estamos en el punto de inflexión donde veremos finalmente si la movilización popular es capaz de desbordar al cauce institucional que hasta ahora ha guiado al proceso, dirigido por CiU y ERC. Y nosotros pretendemos borrarnos...
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Una cosa que no entenc:

"D’altra banda, no entenem com des d’organitzacions autoanomenades revolucionàries i assembleàries es pot arribar a pactar amb organitzacions amb tendències ideològiques clarament de dretes."

Què no heu vist els processos de canvis al llarg de l'historia???? què no hem aprés que NO hi ha condicions i aliats perfectes, i que tot s'ha de veure com estratègies o passes que ens poden portar a escenaris millors, o pitjors què ens acostin als nostres objectius!!??

Prefereixo fer trontollar l'estat de les coses, es a dir, l'estat espanyol tal i com el coneixem ara, que esperar no se ben be què.

Què esperarem a què tot sigui perfecte per poder tensionar i portar els canvis capa on volem? llavors ens mantendrem al marge i la política ens la faran ells!!!

Cansada de esperar a tot lo perfecte. Ho tinc clar, vaig amb els que plantegen tirar milles, i estivar la corda a les institucions i el "seu paseillo" per un procés que mai han volgut de veritat.

Jo us ho fareu.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Enhorabona companyes!
Contra l'estat i els reformistes, ara i sempre, visca la Anarquia
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
La qüestió és clara: anant a classe com a bons minyons quan una part dels estudiants fa contra algo que sembla bastant coherent també per a qualsevol anticapitalista (imposició estatal, apelar a la desobediència), que creieu: que reforça o debilita el mov. estudiantil llibertari?

Que només hagin signat 3 assembles, reforça o debilita?


En resum, no m'extranya que hi hagi gent que, essent llibertària, li faci vergonya i no s'organitzi en certs espais de post-adolescents amb samarretes d'A circular però sense entendre bé que és l'anarquisme realment.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Crec que hi ha més anarquistes que aquests d'aquestes assemblees que no comparteixen aquest comunicat. Hi ha llibertaris a la acampada de plaça catalunya.

Deixem que aquest facin el que vulguin. Els anarquistes que anem en altre direcció ens hem d'agrupar i formar les nostres assemblees.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Mirad, aquí hablan de vuestra esquirolada y no precisamente bien:

http://www.alasbarricadas.org/forums/viewtopic.php?f=25&t=58276&start=30
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Felicidades compas!, vuestra porstura me parece independiente y lógica. No podemos decir lo mismo de la EI, siempre en la lógica del conbtexto, siempre tendiéndole la mano al amo.
Un fuerte saludo
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Muy bien estos son mis chicos! No hagáis caso si os confunden con las juventudes del pp, estáis en lo correcto! El régimen totalitario catalibán está planeando destruir la unidad de la burg..., digo del proletariado español.
Además, si echamos el ejército, la pn y la gc de cataluña... que gracia tiene enfrentarnos solo a los mossos? Necesitamos un enemigo a la altura de la fuerza sin igual del anarquismo catalán.
VIVA elproletariadode ESPAÑA!
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Si apoiem que som uns hipòcrites, que si no apoiem som uns espanyols. A mi em sembla de puta mare que es posicionin i almenys han triat una opció, colectivament i faràn el què creguin (si Respuesta Estudiantil fa una vaga i no la recolzem som esquirols?). Molts llibertaris no fotreu ni el huevo per res, més que rajar del què fan els altres (i amb 0 arguments) perquè no son coherents o el què sigui, però els estudiants SEMPRE estan allà, a moltes més mogudes i trifulques que qualsevol altre moviment social. Ei, però solidaritat i suport mutu eh? Quin fàstic!

M'agrada sentir un posicionament, encara que sigui un que fuig de la dogmàtica teoria anarco-nihilista.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Quina llàstima.
Heu vist realment la gent que surt al carrer?Penseu de veritat que "TOTS/ES" son "classe dominant i burgesos i/o nacionalistes"???.
Està en les mans de les persones revolucionàries que hi hagi un trencament de veritat si tira endavant aquest "procés".
ANTIDOGMATIKS.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
dues membres de les assemblees signants, sense representar-ne a cap i de manera totalment individual, responem a les diverses acusacions dels comentaris.

En primer lloc, a Mundet no hi ha assemblea llibertària, o si la hi ha no participa de la FEA. En segon lloc, no signem el comunicat totes les assemblees de la federació ja que per acceleració de tempos i per no haver pogut cumplir amb l'exigència de fer un debat en profunditat, han preferit no participar del comunicat.

Respecte a la "decepció per no secundar una vaga convocada pel SEPC". Us posarem en context: al febrer de 2014 es va fer una trobada del moviment estudiantil, en la qual el SEPC junt amb AEP, després de llargs anys tirante-se merda les unes a les altres, es van aliar per destrossar l'estratègia de lluita a mitjà-llarg termini que proposaven les assemblees de facultat, pel simple fet de poder convocar la vaga patriòtica en suport a la consulta.

Com a anarquistes, no preteníem ni pretenem quedar-nos al marge del procés que s'està vivint a Catalunya en l'actualitat. Però, el que no farem és confiar amb les organitzacions que van trair les lluites i estratègies de les bases, i que a sobre de fer això, ara estenen la mà i es denominen "companyes" d'aquelles organitzacions a les que històricament havien denominat "enemigues". Sí, en el nostre context i dit per persones que pertanyen a les organitzacions convocants, aquest és un procés nacionalista i la vaga dels dies 7 i 8 d'octubre és una vaga patriòtica.

Sent conscients de què per moltes de les organitzacions convocants es prioritzen les qüestions nacionalistes per sobre de les qüestions de classe, i que aquestes mateixes organitzacions res han fet per atendre i solucionar les problemàtiques del context universitari, no volem caure en la hipocresia de fer veure que no ha passat res, ni seguirem treballant juntes, com havíem fet fins al febrer d'aquest mateix any, amb unes organitzacions que no respecten l'assemblearisme, que no són sinceres i que menyspreen qualsevol iniciativa que no surti de les seves cúpules sindicals.
No secundar la convocatòria de vaga per nosaltres no és esquirolejar-la ni implica anar a classe. De fet s'està platejant una programació alternativa, estarem a les facultats fent altres coses, no anant a classe.
A les darreres vagues convocades pels sindicats majoritaris, hem fet piquets i programacions alternatives i hem boicotejat les seves mobilitzacions copsant les seves capçaleres i sabotejant els seus parlaments.

En quant a l'afirmació de " NO hi ha condicions i aliats perfectes, i que tot s'ha de veure com estratègies o passes que ens poden portar a escenaris millors, o pitjors què ens acostin als nostres objectius", NO, PER NOSALTRES EL FI NO JUSTIFICA ELS MITJANS I MAI NO ELS JUSTIFICARÀ.
I sí, potser el nostre és un "ideal romàntic de militància marginal", però la nostra experiència ens demostra que s'ha de cuidar cada passa si es vol fer camí i arribar a bon port, i no estem disposades a trepitjar a ningú ni a fer joc brut per aconseguir "avanços socials"

Pel que fa a la demanda de "FETS" i a "QUÈ ESTÀ FENT L'ANARQUISME, ARA I AQUÍ, PER AQUESTA ALTRA INDEPENDÈNCIA", seguim fent el que han fet els anarquismes històricament, promovent l'autogestió, l'acció directa, el suport mutu i l'empoderament popular, així com lluitant activament i combativa contra el capitalisme. Seguim okupant espais per donar resposta a les necessitats socials dels barris, que els indepes us hagueu fet vostra l'eina de l'okupació des de fa tres dies, no és cap mèrit, si no hagués fet dècades que els anarquistes okupàvem cases i espais, no ho tindríeu tan fàcil. Seguim promovent el cooperativisme com a alternativa de gestió econòmica al capitalisme. Seguim promovent l'autoformació de les persones a través dels ateneus i de les biblioteques socials, així com impulsant diferents projectes d'educació lliure i llibertària. Seguim sortint al carrer per denunciar les injustícies i seguim assumint els majors riscos en les mobilitzacions als carrers. seguim plantant cara al capitalisme creant alternatives de convivència més enllà de les imposicions institucionals a les quals vosaltres us sotmeteu.

Respecte a l'acusació de fer "EL JOC TOTAL A LA CLASSE DOMINANT ESPANYOLA", des de la nostra perspectiva la qüestió és ben diferent: són les classes dominants, les oligarquies catalana i espanyola, qui han pactat tot aquest procés com una estratègia de "cortina de fum" amb la qual mantenir a les societats espanyola i catalana alienades de la realitat. Mentre aquí i allà us ompliu la boca amb la paraula Independència, la INJUSTÍCIA se'ns menja. I no veiem cap discurs social en el procés, no veiem cap resposta als problemes reals de la societat en el vostre pla independentista, sols veiem com feu el joc institucional sense aportar cap solució real.

No entrarem a rebatre tots els exemples de demagògia barata ni ens defensarem de la cadena d'insults gratuïts, però sí que volem dir una cosa per acabar:
per aquelles que enteneu que sols es pot ser o catalanista o espanyolista, fa molta pena que tingueu un univers tan reduït i unes ments tan rígides. La vida mai podrà ser definida amb uns paràmetres tan pobres.

I repetim: quan parlem en plural, parlem només en nom de nosaltres dues.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
dues membres de les assemblees signants, sense representar-ne a cap i de manera totalment individual, responem a les diverses acusacions dels comentaris.

En primer lloc, a Mundet no hi ha assemblea llibertària, o si la hi ha no participa de la FEA. En segon lloc, no signem el comunicat totes les assemblees de la federació ja que per acceleració de tempos i per no haver pogut cumplir amb l'exigència de fer un debat en profunditat, han preferit no participar del comunicat.

Respecte a la "decepció per no secundar una vaga convocada pel SEPC". Us posarem en context: al febrer de 2014 es va fer una trobada del moviment estudiantil, en la qual el SEPC junt amb AEP, després de llargs anys tirante-se merda les unes a les altres, es van aliar per destrossar l'estratègia de lluita a mitjà-llarg termini que proposaven les assemblees de facultat, pel simple fet de poder convocar la vaga patriòtica en suport a la consulta.

Com a anarquistes, no preteníem ni pretenem quedar-nos al marge del procés que s'està vivint a Catalunya en l'actualitat. Però, el que no farem és confiar amb les organitzacions que van trair les lluites i estratègies de les bases, i que a sobre de fer això, ara estenen la mà i es denominen "companyes" d'aquelles organitzacions a les que històricament havien denominat "enemigues". Sí, en el nostre context i dit per persones que pertanyen a les organitzacions convocants, aquest és un procés nacionalista i la vaga dels dies 7 i 8 d'octubre és una vaga patriòtica.

Sent conscients de què per moltes de les organitzacions convocants es prioritzen les qüestions nacionalistes per sobre de les qüestions de classe, i que aquestes mateixes organitzacions res han fet per atendre i solucionar les problemàtiques del context universitari, no volem caure en la hipocresia de fer veure que no ha passat res, ni seguirem treballant juntes, com havíem fet fins al febrer d'aquest mateix any, amb unes organitzacions que no respecten l'assemblearisme, que no són sinceres i que menyspreen qualsevol iniciativa que no surti de les seves cúpules sindicals.
No secundar la convocatòria de vaga per nosaltres no és esquirolejar-la ni implica anar a classe. De fet s'està platejant una programació alternativa, estarem a les facultats fent altres coses, no anant a classe.
A les darreres vagues convocades pels sindicats majoritaris, hem fet piquets i programacions alternatives i hem boicotejat les seves mobilitzacions copsant les seves capçaleres i sabotejant els seus parlaments.

En quant a l'afirmació de " NO hi ha condicions i aliats perfectes, i que tot s'ha de veure com estratègies o passes que ens poden portar a escenaris millors, o pitjors què ens acostin als nostres objectius", NO, PER NOSALTRES EL FI NO JUSTIFICA ELS MITJANS I MAI NO ELS JUSTIFICARÀ.
I sí, potser el nostre és un "ideal romàntic de militància marginal", però la nostra experiència ens demostra que s'ha de cuidar cada passa si es vol fer camí i arribar a bon port, i no estem disposades a trepitjar a ningú ni a fer joc brut per aconseguir "avanços socials"

Pel que fa a la demanda de "FETS" i a "QUÈ ESTÀ FENT L'ANARQUISME, ARA I AQUÍ, PER AQUESTA ALTRA INDEPENDÈNCIA", seguim fent el que han fet els anarquismes històricament, promovent l'autogestió, l'acció directa, el suport mutu i l'empoderament popular, així com lluitant activament i combativa contra el capitalisme. Seguim okupant espais per donar resposta a les necessitats socials dels barris, que els indepes us hagueu fet vostra l'eina de l'okupació des de fa tres dies, no és cap mèrit, si no hagués fet dècades que els anarquistes okupàvem cases i espais, no ho tindríeu tan fàcil. Seguim promovent el cooperativisme com a alternativa de gestió econòmica al capitalisme. Seguim promovent l'autoformació de les persones a través dels ateneus i de les biblioteques socials, així com impulsant diferents projectes d'educació lliure i llibertària. Seguim sortint al carrer per denunciar les injustícies i seguim assumint els majors riscos en les mobilitzacions als carrers. seguim plantant cara al capitalisme creant alternatives de convivència més enllà de les imposicions institucionals a les quals vosaltres us sotmeteu.

Respecte a l'acusació de fer "EL JOC TOTAL A LA CLASSE DOMINANT ESPANYOLA", des de la nostra perspectiva la qüestió és ben diferent: són les classes dominants, les oligarquies catalana i espanyola, qui han pactat tot aquest procés com una estratègia de "cortina de fum" amb la qual mantenir a les societats espanyola i catalana alienades de la realitat. Mentre aquí i allà us ompliu la boca amb la paraula Independència, la INJUSTÍCIA se'ns menja. I no veiem cap discurs social en el procés, no veiem cap resposta als problemes reals de la societat en el vostre pla independentista, sols veiem com feu el joc institucional sense aportar cap solució real.

No entrarem a rebatre tots els exemples de demagògia barata ni ens defensarem de la cadena d'insults gratuïts, però sí que volem dir una cosa per acabar:
per aquelles que enteneu que sols es pot ser o catalanista o espanyolista, fa molta pena que tingueu un univers tan reduït i unes ments tan rígides. La vida mai podrà ser definida amb uns paràmetres tan pobres.

I repetim: quan parlem en plural, parlem només en nom de nosaltres dues.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
dues membres de les assemblees signants, sense representar-ne a cap i de manera totalment individual, responem a les diverses acusacions dels comentaris.

En primer lloc, a Mundet no hi ha assemblea llibertària, o si la hi ha no participa de la FEA. En segon lloc, no signem el comunicat totes les assemblees de la federació ja que per acceleració de tempos i per no haver pogut cumplir amb l'exigència de fer un debat en profunditat, han preferit no participar del comunicat.

Respecte a la "decepció per no secundar una vaga convocada pel SEPC". Us posarem en context: al febrer de 2014 es va fer una trobada del moviment estudiantil, en la qual el SEPC junt amb AEP, després de llargs anys tirante-se merda les unes a les altres, es van aliar per destrossar l'estratègia de lluita a mitjà-llarg termini que proposaven les assemblees de facultat, pel simple fet de poder convocar la vaga patriòtica en suport a la consulta.

Com a anarquistes, no preteníem ni pretenem quedar-nos al marge del procés que s'està vivint a Catalunya en l'actualitat. Però, el que no farem és confiar amb les organitzacions que van trair les lluites i estratègies de les bases, i que a sobre de fer això, ara estenen la mà i es denominen "companyes" d'aquelles organitzacions a les que històricament havien denominat "enemigues". Sí, en el nostre context i dit per persones que pertanyen a les organitzacions convocants, aquest és un procés nacionalista i la vaga dels dies 7 i 8 d'octubre és una vaga patriòtica.

Sent conscients de què per moltes de les organitzacions convocants es prioritzen les qüestions nacionalistes per sobre de les qüestions de classe, i que aquestes mateixes organitzacions res han fet per atendre i solucionar les problemàtiques del context universitari, no volem caure en la hipocresia de fer veure que no ha passat res, ni seguirem treballant juntes, com havíem fet fins al febrer d'aquest mateix any, amb unes organitzacions que no respecten l'assemblearisme, que no són sinceres i que menyspreen qualsevol iniciativa que no surti de les seves cúpules sindicals.
No secundar la convocatòria de vaga per nosaltres no és esquirolejar-la ni implica anar a classe. De fet s'està platejant una programació alternativa, estarem a les facultats fent altres coses, no anant a classe.
A les darreres vagues convocades pels sindicats majoritaris, hem fet piquets i programacions alternatives i hem boicotejat les seves mobilitzacions copsant les seves capçaleres i sabotejant els seus parlaments.

En quant a l'afirmació de " NO hi ha condicions i aliats perfectes, i que tot s'ha de veure com estratègies o passes que ens poden portar a escenaris millors, o pitjors què ens acostin als nostres objectius", NO, PER NOSALTRES EL FI NO JUSTIFICA ELS MITJANS I MAI NO ELS JUSTIFICARÀ.
I sí, potser el nostre és un "ideal romàntic de militància marginal", però la nostra experiència ens demostra que s'ha de cuidar cada passa si es vol fer camí i arribar a bon port, i no estem disposades a trepitjar a ningú ni a fer joc brut per aconseguir "avanços socials"

Pel que fa a la demanda de "FETS" i a "QUÈ ESTÀ FENT L'ANARQUISME, ARA I AQUÍ, PER AQUESTA ALTRA INDEPENDÈNCIA", seguim fent el que han fet els anarquismes històricament, promovent l'autogestió, l'acció directa, el suport mutu i l'empoderament popular, així com lluitant activament i combativa contra el capitalisme. Seguim okupant espais per donar resposta a les necessitats socials dels barris, que els indepes us hagueu fet vostra l'eina de l'okupació des de fa tres dies, no és cap mèrit, si no hagués fet dècades que els anarquistes okupàvem cases i espais, no ho tindríeu tan fàcil. Seguim promovent el cooperativisme com a alternativa de gestió econòmica al capitalisme. Seguim promovent l'autoformació de les persones a través dels ateneus i de les biblioteques socials, així com impulsant diferents projectes d'educació lliure i llibertària. Seguim sortint al carrer per denunciar les injustícies i seguim assumint els majors riscos en les mobilitzacions als carrers. seguim plantant cara al capitalisme creant alternatives de convivència més enllà de les imposicions institucionals a les quals vosaltres us sotmeteu.

Respecte a l'acusació de fer "EL JOC TOTAL A LA CLASSE DOMINANT ESPANYOLA", des de la nostra perspectiva la qüestió és ben diferent: són les classes dominants, les oligarquies catalana i espanyola, qui han pactat tot aquest procés com una estratègia de "cortina de fum" amb la qual mantenir a les societats espanyola i catalana alienades de la realitat. Mentre aquí i allà us ompliu la boca amb la paraula Independència, la INJUSTÍCIA se'ns menja. I no veiem cap discurs social en el procés, no veiem cap resposta als problemes reals de la societat en el vostre pla independentista, sols veiem com feu el joc institucional sense aportar cap solució real.

No entrarem a rebatre tots els exemples de demagògia barata ni ens defensarem de la cadena d'insults gratuïts, però sí que volem dir una cosa per acabar:
per aquelles que enteneu que sols es pot ser o catalanista o espanyolista, fa molta pena que tingueu un univers tan reduït i unes ments tan rígides. La vida mai podrà ser definida amb uns paràmetres tan pobres.

I repetim: quan parlem en plural, parlem només en nom de nosaltres dues.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Sempre amb la merda de l'argument "quantitatiu". Milers (o milions) de persones "NO poden estar equivocades" o "NO poden ser tots burgesos"... així va pujar Hitler al poder (i 50.000 fills de puta més com ell).

D'altra banda, deixeu ja de citar el que diguin o deixin de dir a Alasbarricadas com a referent de "què ha de pensar un anarquista de debó". Un anarquista ha de ser, primer que res lliure-pensador. I "Alasbarricadas" és, amb sanes excepcions, un niu d'escurçons estalinistes amb menys empatia per la gent que un parameci
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Doncs no, llenyataire. 1'8 milions respecte 7 que hi viuen, no poden ser burgesos, si de classe social parlem.

A no ser, clar, que defensis que tenim una estructura de classes radicalment diferent a qualsevol altre model.

Pertànyer a una classe social no et fa tenir consciència o identitat de pertinença a aquesta, perquè la classe és una categoria mental a partir d'x criteri (venda de força de treball). És com tu, que probablement has nascut a Catalunya però no ets més que el majordom dels espanyols, per entendre'ns, el seu "oncle Tom"


Per cert és del tot respectable (a part d'irrellevant) el que diuen aquestes 3 assemblees. Jo penso que es fan més mal que bé, però bé, elles sabran, per a la resta millor.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
una cosa que no acabo d'entendre es per què tota la critica al nacionalisme a catalunya prove sempre dels anarquistes, es que no hi han comunistes d'esquerra a catalunya??
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Cert, el sepc es fastigos i la seva actuació a la tce va ser vomitiva
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
03 oct 2014
Senyor matís:

Deixi'm matissar-li que jo, de majordom, quan estuadiava sí que vaig treballar (bé, exactament de "majordom" no, de quelcom semblant, de "cambrer") però per passar un jornal a casa i pagar-me els estudis. Sempre però tenint clar que per deixar de ser najordom s'ha de deixar de fer genufflexions i no canviar de "senyors" ("espanyols", "catalans" o "camerunesos"). És com el ruc que aspira a deixar de carregar llenya canviant d'amo i de logotip de ranxer marcat al foc a l'anca, per comptes de plantar-se i deixar de carregar llenya.
Però, què re-pebrots li estic explicant a un abduït pel discurs etnicista - nazi-onanista? Per vostè i qualsevol de la seva corda, sols soc i serè "un pobre espanyol".

Amb el teu pa (amb tomàquet o sense) t'ho menjis, no se t'herni el cervell.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
El comunicat no em desagrada fins que m'adono que el que diuen és que no faran re (potser faran quelcom, però en el comunicat el que se'n despren es que no faran re).
No fer re en el context actual és patetic i una equivocació. Hi ha d'haver resposta a la prohibició del TC des de l'anarquisme. És quelcom que no s'hauria de discutir.

Una altra cosa és que estudiants9N sigui una merda. Això no ho negaré.

El secretariat del SEPC va decidir fer una vaga i juntar-se amb FNEC i AJEC i el SEPC i AEP han seguit. Espero que les assemblees llibertaries no els segueixin.

Hi ha moments on et trobes amb aliats indesitjables. Això està clar. Contra la reforma laboral en molts moments tindras a CCOO i UGT al costat, en el tema 9N a ERC i CIU. Pero una cosa es trobar-te amb aliats incomodes i una altra anar-los a buscar. No hi havia necessitat alguna d'anar a buscar FNEC i AJEC. Però bé, les seves raons tindrà el secretariat del SEPC.

En definitiva, el comunicat el comparteixo tangencialment però em sembla una equivocació treure'l quan només estas dient que no participaràs en les movilitzacions. Espero i imagino que és el que passarà que les assemblees llibertaries es mobilitzin pel q esta passant.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
Que no, buff, que no t'enteres guaperes: aquestes 3 assemblees no faran absolutament RES per la "veritable independència", igual que no ho farà el PCPC ni cap altre grupuscle d'amics de principis semi-religiosos i amb una orientació espanyola més o menys inconscient.

Per això dic que més enllà de que ens expliquin de "veritables independències", estan parlant de paraules buides que NO se les creuen per res. És hipocresia en estat pur.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
Q askazo d esquiroles, madre... iros a tomar pol culo, hay q tomar partido por un bando, el de la ruptura, y luego ya pasaremos cuentas con la burguesia de akí, cojoneeess
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
jo crec que és un comunicat per desmarcar-se de tota aquesta dèria nacionalista, de dir que fa fàstic l'ús patriòtic d'una vaga, de dir que no anirem de la maneta amb els que retallen, que no col·laborarem en aquesta merda interclassista que pretén juntar rics i pobres lluitant per la mare terra catalana, no participarem en crear una imatge de cohesió social quan aquest sistema està en crisis i hauria de petar i no mostrar aquestes unions interclassistes.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
Las formas de la EI lo dicen todo: nulo conocimiento de teoría política, nula objetividad, nula estrategia. ¿De verdad pensais que desde un discurso de clase se puede defender la "identidad nacional"? es completamente incoherente, ya lo intentaron en el pasado dos personas: Otto Bauer y Ferdinand Lasaye.... el resultado fué la socialdemocracia de Bernstein y más adelante el nacional-socialismo.

El comunicado puede gustar más o no, pero es coherente ideológicamente, no vende humo como hace la EI. Los principios, tácticas y finalidades del anarquismo se perciben y sus participantes actúan en consecuencia.

Por otra parte la EI ha llegado a un declive teórico propio del post-modernismo (aceptación total del fetichismo de la ideología),también la EI asume una construcción identitaria voluntaria propia del momento, es decir: la identidad como producto de consumo, la identidad como necesidad de marcar una diferencia en un mundo globalizado y así tener el respaldo de los que "voluntariamente" se identifican igual que tú. (estos procesos son muy muy chungos, podríamos hacer un análisis comparado del discurso entre grupos como el GRECE "http://grece-fr.com/"; y los de la EI y sinceramente creo que nos sorprenderíamos de las similitudes).

Es sorprenden mucho la EI, generalmente pretenden desprestigiar a los anarquistas diciéndoles que no proponen nada. Bien, no proponer nada y proponer lo que propone la CUP es lo mismo. Pero existe una diferencia; los anarquistas asumen la coherencia del "ante el desconocimiento prefiero no decir nada", la EI no, la EI tiene ocurrencias tan geniales como: Montar un banco público, sin entender las reglas jurídicas y competenciales del mercado (el último banco totalmente público europeo fue "la poste" francesa y se ha privatizado por ineficaz) o posicionarse como socialistas y defender la propiedad privada y la competencia.

En definitiva:
Si se pretende unir huelga con "identidad nacional" primero se tendrá que demostrar la existencia del agente propio de la huelga: "la clase". Ante la inexistencia de "la clase" (cosa que a la EI históricamente le ha pasado) su discurso pseudo-progre tiene que beber de otros referentes: el cleavage "sentimiento de pertenencia". Así vemos como se manipula y se construye una apariencia: la teórica defensa de los intereses populares cuando lo que realmente se está defendiendo es el pacto entre capital y trabajo.

Felicidades a los Anarquistas, pareceis ser los únicos que teneis capacidad crítica y coherencia ideológica en este contexto.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
Sembla que aquest del procès "sobornaristas", no poden viure sense les anarquistes i només estan pendents del que faran o no faran les anarquistes.

Si tan clar el teniu, disfruteu el vostre moment i deixeu als altres que facin el que senten. Potser, si d'aixó surt quelcom revolucionari, tindreu una sorpresa quan veieu qui tindreu al vostre costat...

Aquest procès es només sobiranista, patriotic i genera moltes dudes i en comptes d'aclarir-las, acuseu d'espanyols a qui no pensa o no sent com vosaltres i a més, amb aquest xantatge i tota mena d'insults, preteneu que donem suport al no res...

Deixeu de plorar per nosaltres i continueu el vostre camí. Aleshores, quan arriveu, tindreu la vostra experiència per contar...

Bona sort i bon vent!
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
04 oct 2014
Un comunicat molt bo. Felicitats. I a qui no li agradi que hagués anat a l'assemblea o que es foti. A mi m'agrada, no és simplista i diu quatre veritat de les grosses. Salut i anarquia!
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
05 oct 2014
En resposta al comentari de les companyes de Mundet.

Quan dieu: "En quant a l'afirmació de " NO hi ha condicions i aliats perfectes, i que tot s'ha de veure com estratègies o passes que ens poden portar a escenaris millors, o pitjors què ens acostin als nostres objectius", NO, PER NOSALTRES EL FI NO JUSTIFICA ELS MITJANS I MAI NO ELS JUSTIFICARÀ"

Esteu confonent política comuna amb ètica personal. Mireu els processos històrics en els que els anarquistes han tingut pes real. Veureu que havia suposades "incoherències", o el que altre diria tàctiques a les que et portava la conjuntura.

Com anarquistes ens falta molta formació, a nivell polític, i per això en guanyen la partida des de l'Esquerra Indepe.

Fins que no ens comencem a organitzar políticament i deixem de fer els "especials" ens continuaran passant la mà per la cara.

Ens veiem al carrer.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
05 oct 2014
Per "doncs".

Tens raó en part del que dius. Hi ha moments en que et trobaràs que el que tu proposes o proposen altres amb qui no estàs còmode. Això no és un problema.

Però el que ha fet el secretariat del SEPC ha estat BUSCAR a organitzacions com el FNEC o l'AJEC per a crear estudiants9N. Això no son aliances que et trobes per coses del moment històric, bla, bla, bla... això son aliances que BUSQUES.

Si a una vaga que convoquem el FNEC li dona suport i crida a la mobilització, pues mira, és el que hi ha. Una altra cosa és quedar amb ells per muntar la vaga. Això és prou patètic. Encara més quan NO HI HA CAP NECESSITAT!

Té collons el que ha fet el secretariat del SEPC i com els han seguit les assemblees del SEPC i l'AEP. És molt fort en veritat.
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
05 oct 2014

La qüestió és extremadament senzilla (i parlo com a no estudiant): les aliances tàctiques les fas amb qui pots estar d'acord amb una finalitat, per puntual que sigui. Difícilment pots tenir aliats amb els que NO pensen com tu, sinó el contrari.

En altres paraules: no podràs fer MAI aliances per aconseguir encaminar cap procés per la independència amb gent contrària a aquesta, com passa en el fons amb bona part de la gent d'aquestes assemblees llibertàries, de la mateixa manera que no podràs fer MAI cap vaga per la pública amb gent d'entorns polítics (com els citats) que està en contra d'aquesta, quan no directament desmantellant-la pel que fa a referent polític.


A mi em sembla com molt de calaix... de la mateixa manera que si vols una aliança per impulsar una vaga feminista, no posaràs com a conditio sine qua non entre tot el feminisme en conjunt "la independència nacional dels Països Catalans" perquè llavors no vas enlloc. I saps que et tocarà atreballar colze a colze amb feministes interclassistes o espanyoles.


Podríem seguir posant exemples, donant voltes per a ments curtes i tancades, però no té massa més que mirar en cada carril de la piscina (l'EI en té 3: independència, socialisme i feminisme) amb qui pots nadar.


PS: No entenc això de "el secretariat"... el secretariat a una organització és un òrgan formal. Tothom sap qui el composa, i per tant es pot revocar. El que fa més por i destil·la autoritarisme extrem és que sota l'assumpció "informal" de les coses, ve qualsevol anarquista a una reunió i parla en nom de tots, del seu col·lectiu, sense que ningú hagi debatut res. Vaja, que entre la "formalitat" o la "informalitat", el primer sempre serà immensament menys injust que lo segon. Al món anticapitalista hi ha petits tirans, envoltats de corts d'estúpids que ni s'adonen del paper que fan, i que no tenen poder per revocar al tirà. En tot cas ja us ho fareu els llibertaris, tant de bo tiri endava això del procés Embat per tenir organització i deixar de fer el ridícul i realitzar autèntiques apologies d'autoritarisme extrem
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
05 oct 2014
Per cert, el penjat de la UB Raval de la vaga indefinida (no cal nom suposo), ens explica que es la manca de temps el que porta a altres assemblees llibertàries a no signar...

Que l'assemblea llibertària de la UAB citi a Salvador Seguí per convocar la seva assemblea deu ser pura casualitat, suposo:

https://www.facebook.con/assemblea.llibertariauab/posts/387759331381870
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
06 oct 2014
I per això us poseu al servei de la burgesia espanyola.

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

Encara us queda molt a apendre dels anarquistes escocesos (i anglesos!)
Re: Comunicat d'assemblees llibertàries estudiantils davant el context actual
06 oct 2014
A veure penya. Què haguéssiu dit, tots aquests que tan critiqueu, si les assemblees llibertàries s'haguessin posat a favor a fer una vaga de la mà amb CIU? que si fan, perquè fan. Que si no fan, perquè no fan.

Pareu de queixar-vos des de l'ordinador, escarxofats darrere d'una pantalla. No sou qui per faltar el respecte a la penya que treballa. Això és el que em sembla més patètic de tot. Jo no penso compartir la meva anarquia amb aquest tipus de personal.

I al "no hi ha divisió, només és manca de temps"", a la ub raval no hi ha cap penjat, i menys encara entre les qui defensàvem la vaga indefinida, que era tota l'assemblea de facultats. No parlis des del desconeixement perquè ofendràs a molta gent, i no hi ha res més patètic que la ignorància, de debò.
Colera camping CNT