Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
La CIC al Festival d'Economia Solidària i Cooperativa d'Atenes
03 oct 2014
.
índex.jpeg
http://cooperativa.cat/la-cooperativa-integral-catalana-al-festival-deco/

http://cooperativa.cat/es/la-cooperativa-integral-catalana-en-el-festiva/

http://www.festival4sce.org/


"A la Grècia de la crisi social, econòmica i mediambiental, on l’estructura social s’ha enfonsat i els comuns estan amenaçats, on l’atur i l’angoixa econòmica són una realitat per a molts de nosaltres, els culpables d’aquesta estafa que anomenen crisi no han estat processats pels seus crims i la promesa corrumpuda d’un creixement màgic segueix sent un mantra repetit.

Però no tothom espera immòbil o es conforma amb promeses buides. Al contrari, som cada vegada més els qui participem activament en grups i xarxes de solidaritat, intercanvi alternatiu i economia cooperativa per donar vida a un món on acumular diners ja no sigui un fi en si mateix.

Aquests projectes, que s’estenen al llarg i ample del país, no només representen una magnífica ajuda a la nostra vida diària, sinó que també representen una societat que ha rebutjat el sistema de valors capitalista.

Nosaltres, els grups que coorganitzem i participem al Festival d’Economia Solidària i Cooperativa, no esperem canviar les nostres accions per vots, guanys futurs ni reconeixement social, tal i com fan altres organitzacions caritatives o (anti)socials que publiciten les seves suposades “accions socials”.

El nostre objectiu final és crear estructures tant socials com econòmiques que es basin en les persones i no en el benefici. No volem tornar als temps prèvis al Memoràndum; els nostres objectius són la millora en l’autoorganització, l’autosuficiència i la prosperitat genuïna, sense reparar en els indicadors econòmics.

L’enorme participació en el primer i segon Festival ens va deixar un bon sabor de boca i molt sobre què reflexionar, així com ganes de més acció. Aquest any estem preparant la continuació d’aquest esforç: ampliant fronteres, centrant-nos en fer contactes i intercanviar experiències i inquietuds entre grups, però també parlant amb els ciutadans sobre aquest món diferent, aquest món que no és només factible i imprescindible, sinó que ja existeix.

Estàs convidada!"

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat