Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de suport al Judici de la Marina Bernadó ( presa política catalana )
27 set 2014
Us fem arribar el comunicat de campanya de suport al Judici de la Marina Bernadó que tindrà lloc el dia 10 de novembre a París,
escriumarina_zps079601c9.jpg
10685577_10203528306541394_7321384387238645086_n.jpg
Comunicat campanya judici Marina

El proper dilluns 10 de novembre, la nostra companya Marina Bernadó serà jutjada en París.

Les que no coneixeu a la Marina, dir-vos que és una dona catalana, compromesa des de sempre en la defensa dels drets dels pobles oprimits, tant als Països Catalans com a Euskal Herria. El seu compromís i les seves ganes de lluitar van portar a la seva detenció per part de la gendarmeria al novembre del 2006.

Després de 8 anys de passar per maltractaments, aïllaments, registres, trasllats, negacions de drets...l'any passat ens van fer creure que la posarien en llibertat, però aquesta bona notícia es fa esborrar, al·legant que encara tenia una causa pendent de ser jutjada i que, per tant, tornaria a presó preventiva fins la celebració del judici.
Però el retorn a la presó preventiva no va suposar sols això, tornar al règim preventiu que s'aplica a les preses polítiques, sinó tornar a passar de nou per tot aquest procés: 22 hores en la cel·la, registres constants, límit en les visites i les comunicacions exteriors, trasllats freqüents als jutjats de París, negació del dret a estudiar i ser visitada per un oftalmòleg, trasllats a dues presons diferents en un any...

Ara, 7 mesos després, ens trobem amb la data de celebració del judici, un judici que durarà 5 setmanes i en les quals es decidirà el futur de la Marina: poder tornar a casa o romandre 20 anys més en presó.

Des de Rescat, col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes, ens solidaritzem un cop més amb la Marina, i condemnem els moviments per part de les forces de seguretat que van des de la tortura, l’empresonament i la dispersió, fins una fictícia no-llibertat que acaba amb una petició fiscal per continuar un altre cop a presó, i tornar a repetir el cicle viciós que pateixen diàriament centenars i centenars de preses polítiques, per defensar els seus ideals, per defensar la seva terra, per defensar la seva cultura, per defensar, en definitiva, allò que també és nostre.

Des de Rescat enviem una forta abraçada a la Marina i la seva família, i donar tots els ànims en aquests moments d’incertesa.
I recordar, un cop més, que no hi som totes. Que tant ella com la Lola continuen dispersades en presons franceses, lluny de la seva família i de la seva terra.

Fins l’últim rescat, la lluita continua!
Llibertat preses polítiques!

Rescat, col·lectiu de suport a les presses polítiques catalanes.


MARINA LLIBERTAT

FINS L'ÚLTIM RESCAT, LA LLUITA CONTINUA !


WWW.AMNISTIARESCAT.CAT

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat