Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Victoria en el conflicte contra Aldees Inflantils
25 set 2014
Foto0020.jpg
Segons sentència del Jutjat social nº18 de Barcelona, l’acomiadament disciplinari efectuat per Aldees Infantils SOS de Catalunya contra el nostre company és nul per vulneració de drets fonamentals. Es condemna a aquesta ONG a readmetre de forma immediata al treballador en el seu mateix lloc i condicions, abonant-li els salaris des de la data de l’acomiadament, i indemnitzant-li amb 6.000€ per danys i perjudicis.

El company va ser acomiadat per dur a terme acció sindical en el seu centre de treball, reclamant una sèrie de drets laborals i denunciant l’incompliment de diferents normatives per part de l’entitat.
Han estat mesos d’important activitat sindical. La nostra organització, actuant sota la premissa del suport mutu, ha exigit en nombroses ocasions i diferents llocs, la readmissió del treballador. En tot aquest temps s’ha explicat, a més, amb el suport de població atesa i professionals que actualment treballen o han treballat en Aldees Infantils.

Hem volgut destapar la immoralitat d’aquesta multinacional de la caritat i l’explotació allí on més li dol: en la imatge que projecta cap a l’exterior. Les xarxes socials i les accions a peu de carrer han estat efectives; la prova està en els dos intents de compra per part de l’ONG al company el dia del judici, oferint-li primer 8.000€ i després 10.000€. Però no comptaven amb que el treballador havia gravat unes converses amb el director que li va acomiadar…

De moment, la reincorporació s’ha fet efectiva, així com el pagament dels salaris de tramitació. No així la indemnització, bloquejada en el jutjat fins que el Tribunal Superior de Justícia dictamini. És Aldees Infantils qui ha recurrit, en considerar que aquests 6.000€ són molta indemnització a desemborsar, després d’haver acomiadat a un treballador, mentint sobre la seva honestitat; després d’apartar-li de manera immediata d’un treball soci-educatiu difícil amb xavals i famílies; després de tirar-li al carrer sense preocupar-li la seva vida personal.

Considerem que aquesta readmissió hagués estat més traumàtica per al treballador si els sindicats de la CNT-AIT no haguessin estat presents en la lluita. Aldees Infantils, que feia i desfeia al seu antull, que se sentia a pler explotant, assetjant i acomiadant; aquesta ONG sap avui que se li ha acabat la ganga i que ara ens toca guanyar a nosaltres, als treballadors.

Els efectes positius del conflicte són molts: a més del ja esmentat, al company li han hagut de fer indefinit i el seu acomiadament està bloquejat; certes condicions ara sí es negocien i avui són moltíssimes més les persones que saben que lluitant amb una estratègia definida, obstinació, dignitat i el suport de CNT-*AIT, la victòria no és una opció sinó una realitat.
Queda molt, de totes maneres, per fer i per reivindicar. És el moment de crear una secció sindical i buscar la manera que els qui treballem prenguem el control de les nostres vides, lluitant pels nostres drets.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Victoria en el conflicte contra Aldees Inflantils
25 set 2014
Molt bé companyes.

A seguir així.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more