Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Venen grups nazis pel 12O
23 set 2014
Està extret del blog del periodista Xavier Rius Sant, que fa seguiment del que fan els grups feixistes arreu d'españa.
LA ESPAÑA EN MARCHA (FALANGE, ALIANZA NACIONAL, NPE I MCE), DEMOCRACIA NACIONAL, FRENTE X ESPAÑA I DIVISIÓN EUROPA CONVOQUEN ACTE UNITARI EL 12-O A MONTJUÏC

Després del fracàs de participació a la manifestació ultra de l'Onze de Setembre a Barcelona, bona part de la ultradreta torna a unir-se per l'acte del proper 12 d'octubre a Montjuïc. L'any passat va ser convocat per La España en Marcha, formada per Alianza Nacional (AN), Nudo Patriota Español, Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española i Democracia Nacional (DN), però Democracia Nacional va trencar amb La España en Marcha poc després, i es va presentar a les eleccions europees per separat. I el resultat electoral va ser desastrós per a tots ells.
De fet, un dels motius del fracàs de la manifestació ultra del passat 11 de setembre al Raval va ser que no hi participés DN, que és el grup que havia aportat més militants i simpatitzants locals a l'acte de fa un any de La España en Marcha a Montjuïc.
Ara, malgrat les rivalitats personals entre els líders dels grups i els plantejaments sobre la bandera espanyola (si s'ha de portar sense cap escut o s'ha d´exibir i reivindicar l'àguila franquista), sigui pel convenciment que separats s'abocarien a la marginalitat, sigui pel moment que es viu a Catalunya amb la convocatòria de la consulta del 9-N, s'han tornat a unir, sumant-s'hi fins i tot grups que no van convocar l'any passat.
Així sota el lema de "12 de octubre, dia nacional de España. 1492-2014, 522 luchando por España" convoquen un acte a la Plaça Sant Jordi -de moment sense manifestació prèvia- Democracia Nacional, La España en Marcha, Frente X España i la poc coneguda División Europa.

S'ha de dir que el president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i el Jefe Nacional de La Falange (FE), Manuel Andrino, estan imputats pel Jutjats n 26 de Barcelona per les declaracions que van fer fa un any a Montjuïc. A Peña se li ha ampliat la imputació per declarar que es passava les diligències del Fical de Delicte d'Odi i Discriminació "por el Arco de Triunfo" i per la crida o defensa de la lluita armada al programa Sense Ficció de TV3.

El Casal Tramuntana, Somatemps, Movimiento Social Republicano, Soberanía y Libertad i PxC se suposa que aniran a l'acte constitucionalista de Societat Civil Catalana a l'Arc del Triomf on hi serà el PP i Ciutadans. No està clar si España 2000, amb presència al País Valencià i Alcalà de Henares farà o se sumarà a algun acte a Barcelona.
Mira també:
http://xavier-rius.blogspot.com.es/2014/09/la-espana-en-marcha-falange-alinza.html
http://xavier-rius.blogspot.com.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Venen grups nazis pel 12O
23 set 2014
Voleu dir que no és una mala idea fer tant de seguiment dels grups feixistes com fa aquest periodista? Segons com, encara que està clar que no és la seva intenció, sembla com si els hi fés propaganda... no sé, potser és una parra rara meva.
Re: Venen grups nazis pel 12O
23 set 2014
hi ha qui dedica la seva a vida a la difusió del que creu just. En aquest cas Rius difón les activitats neonazis per combatre-les millor. Això li ha col·locat a la diana dels feixistes. Crec que cal reconéixer el Rius com un company valent, digne i perseverant. Molt més útil que els antifas de barra de bar i botes altes
Re: Venen grups nazis pel 12O
23 set 2014
Puede que los que llevan el blog de donbassantifascista se apunten al bloque nazi del 12-O. Total, como vale todo ...
Re: Venen grups nazis pel 12O
23 set 2014
No, si el Rius em sembla un crack. De veritat. Però ell mateix explicava que aquests grups li donaven cova. Com a mínim li agafen el telèfon i li contesten les preguntes. I no sé on vaig llegir que aquests grups mateixos utilitzen el seu blog per informar-se. Al fer seguiment de tots s'entera de tots els merders que hi ha, perquè com que sempre es maten. A la presentació de Soluciona del Bellalta fins i tot surt entre els assitents.

No sabia que l'haguéssin amenaçat. Clar que tampoc m'extranyaria. Està clar que és un valent i digne.

"Y", no t'entenc.
Re: Venen grups nazis pel 12O
24 set 2014
Precisament fer com si no passés res i ignorar-los és lo més perillós, com ha passat a Grècia o a mig Europa, on s'ha menyspreat el perill que representaven i ara el problema s'ha deixat créixer. El feixisme sempre beneficia a la burgesia i perjudica al proletariat
Re: Venen grups nazis pel 12O
24 set 2014
Penso que tens raó. Hem de donar difusió a la feina de Xavier Rius. S'ho curra molt...
Sindicato Sindicat