Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
"Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
La campanya Desobeïm és impulsada per «Independència per canviar-ho tot». Aquesta és una iniciativa impulsada per un seguit d’organitzacions i col·lectius d’esquerres i independentistes. L’objectiu d’ «Independència per canviar-ho tot» és estendre la idea que la independència ha de suposar un canvi social, econòmic i polític que asseguri la igualtat social i la democràcia real, i faci protagonista a les classes populars.

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=2x2-DENwlSU
desobvalls2.jpg
Així mateix, la iniciativa ha assenyalat també els perills que l’actual procés sobiranista pugui derivar en un nou pacte amb l’estat si es regala a les elits polítiques i econòmiques de l’autonomisme el poder de decisió sobre les passes a emprendre.

Independència per canviar-ho tot ha realitzat més d’un centenar d’actes arreu dels Països Catalans, entre els quals destaca la manifestació del 19 d’octubre de 2013, que va aplegar 15.000 persones als carrers de Barcelona. A nivell territorial, la iniciativa també Ha treballat colze a colze amb diversos moviments socials, participant en diverses lluites socials i expandint la idea de la independència com a motor de canvis profunds.

Per què aquesta campanya?

Des de fa un parell d’anys, al Principat una majoria de la població demanda l’exercici del dret a l’autodeterminació. Paral·lelament, arreu dels Països Catalans, la crisi econòmica i la crisi del règim polític espanyol han suposat un qüestionament del sistema polític, social i econòmic.

Tot això ha fet que hagin anat sorgint nous plantejaments polítics. Un d’aquests ha estat el procés d’independència de Catalunya, que gràcies a la mobilització social ha aconseguit forçar un compromís polític d’exercici del dret d’autodeterminació.

Considerem que tots els processos de canvi profund a nivell polític i social han necessitat de la desobediència a l’ordre establert per a poder-se materialitzar. Per tant, tant el procés d’independència de Catalunya com altres processos de ruptura amb el règim polític espanyol que de ben segur que es duran a terme als Països Catalans no poden materialitzar-se de forma definitiva si no és exercint la desobediència des de tots els nivells: des del carrer fins a la institució, passant pel lloc de treball.

Quins objectius té la campanya?

L’objectiu principal de la campanya és generar la suficient pressió social com per a forçar el govern autonòmic de Catalunya a materialitzar el proper 9 de novembre el referèndum exigit per la població. Aquesta materialització cal que la faci malgrat qualsevol prohibició per part de l’estat espanyol i els seus tribunals.

Alhora, també és objectiu de la campanya socialitzar la idea que és necessari desobeir totes les lleis i ordenaments jurídics imposats per l’estat contra la voluntat majoritària del nostre poble. En un moment de grans voluntats de canvi afrontats des dels poders estatals amb una regressió de drets, la desobediència ha de ser una eina central per a fer avançar les reivindicacions de les diverses lluites.

Com es desenvoluparà la campanya?

La campanya es desenvoluparà a diversos nivells:

Propaganda i sensibilització per a explicar la necessitat de la desobediència com a eina per a la independència i per al canvi polític i social.
Accions directes per a denunciar aquells que volen segrestar el dret d’autodeterminació del poble català i per a catalitzar el rebuig social a la imposició de la legalitat espanyola.
Organització d’assemblees populars per a que sigui el poble qui decideixi a cada localitat com articular la protesta contra la imposició de l’ordre constitucional espanyol.
Articulació d’iniciatives institucionals destinades a forçar la celebració del referèndum i a mantenir el pols amb l’estat.


---


Manifest

Els pobles tenen uns drets col·lectius que són inalienables i que cap llei pot limitar o liquidar. Aquests drets col·lectius estan per damunt de qualsevol ordenament jurídic o sistema constitucional, i no prescriuen mai.

El dret d’autodeterminació és un d’aquests drets col·lectius. El dret d’autodeterminació significa que els pobles tenen dret a decidir constituir-se en un estat separat i a escollir els fonaments de la seva organització interna. Aquest dret pertany en exclusiva a cada poble i no pot ser subordinat a les decisions d’agents o col·lectius externs a aquest.

Els Països Catalans, com a poble, som dipositaris del dret a l’autodeterminació. Una part dels Països Catalans, el Principat de Catalunya, ha decidit fer-ne ús. Aquesta voluntat l’ha expressat tant a través de mobilitzacions socials com a través del vot, ja sigui en consultes autoorganitzades pel mateix poble com en conteses oficials. Per tant, cap ordenament que derivi de la constitució espanyola pot anular aquesta decisió.

La sobirania no pertany a cap parlament, sinó que pertany al poble. Aquest ha atorgat a un parlament el mandat d’organitzar un referèndum d’autodeterminació i de materialitzar-ne el resultat. Aquest parlament, per tant, ha de dur aquest mandat fins a les darreres conseqüències. Fer una altra cosa suposaria que aquesta institució estaria estafant i mercadejant amb la voluntat del poble.

La desobediència és una eina imprescindible per a materialitzar canvis socials i polítics en profunditat. Per tant, també serà una eina imprescindible per a materialitzar la independència dels Països Catalans. Cal desobeir l’ordenament constitucional espanyol i els seus tribunals de manera frontal.

Al Principat de Catalunya, la consciència de ser dipositaris del dret a l’autodeterminació és una consciència que ha esdevingut hegemònica, mentre que a la resta de territoris aquesta consciència avança a mesura que el règim polític espanyol aprofundeix la seva crisi. Ara cal treballar per tal que la necessitat de la desobediència, imprescindible per a materialitzar aquest dret, esdevingui també hegemònica. De poc serveix ser dipositari d’un dret si no es volen exercir els mecanismes que han de permetre la materialització d’aquest dret.

El 9N cal desobeir l’estat, fer el referèndum, materialitzar-ne el resultat i estendre la mà al conjunt dels Països Catalans per a sumar-se a l’autodeterminació. És l’hora de començar a escriure un futur on l’únic límit sigui la voluntat del poble!
ixct.png
Mira també:
http://desobeim.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
L´Armand o x ja ho va avisar: aquest portal només serveix per fer "Propaganda política", i "per ampliar la seva influència". Per tant, si es rellevant o irrellevant lo que penja es lo de menys. Si converteix indymedia en un "copia y pega" de les seves paginetes, doncs també.
La questió es pescar adeptes.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
feu cas a "per x", a mi ja m'han "pescat"....no va ser la incompetencia de la "escena" llibertaria-autonoma-nomeposoetiquetesperòodiototelquenosiguidelsmeus. No! va ser el veure propaganda a Indymedia!
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
Quan l'estratègia de "desobediència" no és més que una impostura fraudulenta i una altra forma d'obediència a les noves prerrogatives dels aspirants al poder total.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
I tant, on vas a parar, és molt més revolucionari obeir l'ordenament jurídic espanyol que propugnar la desobediència. Tots quiets, no sigui que Espanya es desintegri!
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
1-Penjar notícies de l'EI és "propaganda" i "pescar adeptes".

2-Penjar notícies del moviment llibertari, parrafades de l'Acrazio o la A parasitària de l'11-S és "llibertat d'expressió".

Llibertaris de Barna: portem un nou món als nostres cors (però un món on no tothom hi cap).
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
A ver indepes: Preferimos las parrafadas de cualquiera a vuestros panfletos. Por muchas razones pero la más básica es que mentís constantemente. Excluís con vuestros planteamientos políticos y encima vais d victimas.
Propagandes: esto es propaganda política, no te queremos en indymedia, no os queremos.
Y si te sientes que te cortamos tu libertad de expresión, pues montas una web donde todo el mundo pueda publicar y poneis la pasta pa los liberados y me dejas publicar mis panfletos y parrafadas anti indepes a ver que dicen tus companys cuando lean como me burlo de vuestro sentimiento nacional y vuestras esperanzas en Artur Mas.
a ver que respeto me brindan.

Que estamos hartos de los indepes. de vuestros partidos, de vuestros sindicatos y de vuestros desembarcos en asambleas cuando hay pastel por en medio. Pero de lo que más estoy harto es de TV3 y del barça!!

Me gustaría quemar camisetas del barça en Vic o en gracia a ver cuántos indepes lloraban o me pegaban...

Es q si los anarcos somos niñatos, al menos no cobramos. Pero es que los indepes son igual d niñatos y van d organizacion seria, abertxale y responsable :D

¿¿¿¿Porque no admitís en vuestro comunicado que vais desorientados y que teneis miedo que Artur y Junquis os claven el puñal????
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
Bueno, es que quan penjes per catorzena vegada que sou molt desobeients, i que hi ha una campanya "per canviar-ho tot", ja cansa una mica. Però bueno, tot per anar pescant.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
Repeteix 50 articles de l' E.I. cada dia.
També els vostres del Castro i el Chavez.
"Llarga vida a la vostra causa"
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
Nosaltres som tan propers a Artur Mas com tu amb Rajoy. La nostra coincidència en aquest assumpte amb el presi és circumstancial, com la teva amb la burgesia espanyola i l'alta burgesia catalana. La burgesia s'està dividint, estem a punt d'encetar un procés destituent encara que sigui parcialment i vosaltres no sou capaços d'entendre que us necessitem al bàndol que farà trontollar, no al bàndol que vol una bassa d'aigua.
Per no voler "recolzar" la burgesia de la nació oprimida, acabareu recolzant aquesta i la burgesia ultrarreaccionària de la nació opressora.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
El problema de l'amargat és que no disposa de cap mètode de pensament ni d'anàlisi mínimament rigorós, únicament disposa de dues llistes de paraules, unes de "bones" (autogestió, assemblea, solidaritat, etc.) i unes altres de "dolentes" (direcció, propaganda, autoritat, etc.). A falta de consistència ideològica, sempre pots tirar de la dicotomia cultural del cristianisme.

Així doncs, si anomenes la paraula "propaganda", ja està, ja et situa en el bàndol dels dolents. És igual explicar-li que absolutament tota acció destinada a fer arribar una informació a un cercle més ampli és propaganda (és a dir, de la primera a la última entrada d'aquesta web). Li passa el mateix al pobre quan anomenes que tal o tal altra actitud és autoritària: es bloqueja i pensa "no pot ser, si som anarquistes, estem nets de cometre pecats (tornem a la base de pensament cristiana) d'aquests".


En quan a la rellevància, és un criteri absolutament subjectiu. Per a QUI és rellevant el QUÈ? que l'EI enceti una nova fase d'una campanya política, per mi és molt més rellevant que a la casa okupa no se quina facin un "cenador vegano". Segurament per tu no. En tot cas, jo no entro als posts de "cenadores veganos" perquè no m'interessen. A tu et canvi se't nota l'acomplexament absolut entrant a tots els posts de l'EI, i a deixar constància de que els has vist (cosa que gratifica ;)) i que et fa ràbia.


Pel "Carlos Gomez", no sé per quins set sous utilitzes el plural per parlar de tu. A qui representes? qui t'ha triat? no trobes que t'estàs autootorgant, sense preguntar, la representació d'altres? En tot cas, que acusis a l'EI de desorientació, quan té espai polític definit, full de ruta o algo similar, etc. i ho facis des de cert espai que no sap on va ni d'on ve... com ho díriem: la sensació que transmets és la d'un membre del kukuxklan acusant a altra gent de racisme.


En fi, quantes més queixes de inadaptats espanyols que van de progres i altres elements amb autoodi, més posts. No té més ;)
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
La Via Revolucionària del No-Sí. Manifest per la Independència sense Estat

www.no-si.cat
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
Armand, al final van penjar a la columna central la teva propaganda política del 11s?? vas "ampliar la teva influencia"?????
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
1-No "us hi volem", a Indymedia. Però, eh, estem en contra de la propietat privada.

Llibertaris de Barcelona: Portem un nou món als nostres cors.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
21 set 2014
los españoles progres y cosmopolitas a tope con el ciberpunx son todos muy anti-indepes y anticomunistas. su sitio es MSR y bandera negra de ynestrillas pero todavia no lo saben.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
Només diré una cosa:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/488487/index.php
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
Ir hacer rayas con la mascota macario-acracio.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
"Organització d’assemblees populars per a que sigui el poble qui decideixi a cada localitat com articular la protesta contra la imposició de l’ordre constitucional espanyol."

No com a la uni que el secretariat del SEPC ja ha decidit quina haurà de ser la protesta i ho ha pactat amb FNEC i AJEC entre altres xD
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
Ja podem publicar TOTS a ls mitjans de L'EI, per recolzar a la puta Espanya...
La burgesia catalana "pobreta", sempre depenent històricament de Madrid!!!
Barra lliure per tothom.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
Perdona, però si de fer referèndum d'independència es tracta, amb qui vols que es busquin aliances? el sentit comú indica que amb tots aquells que estan per fer un referèndum, estiguin o no a favor de la opció. Estant els sindicats citats a favor d'això? sí. Estan els anarquistes a favor de votar? NO.


En quan a assemblees populars, no ens enganyem: la "autonomia" mai ha existit enlloc. Sempre hi ha gent que porta "idees", consignes o com li vulguis dir a les assemblees. Va passar el 15M i ha passat sempre arreu. I precisament és el fet que diverses sensibilitats portin diverses propostes i uns tinguin és força que altres el que acostuma a portar a la dissolució d'aquestes assemblees a la llarga. Vaja, que no hem nascut ahir.
Re: "Desobeïm", nova campanya de l'Esquerra Independentista
22 set 2014
Pues a mi lo que me parece escandaloso es que hagan subir a una niña de ocho años a la altura de un segundo piso para desplegar una estelada.

¿Pero en que coño estaban pensando los padres?
Sindicat