Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
http://desafinator.wordpress.com/2014/09/12/una-ratlla-per-la-diada-o-un/

Diuen que els anarquistes som especialistes en tirar-nos pedres a la nostra pròpia teulada i així sembla que és. Està bé ser crític però quan es tracta d'una crítica constructiva, sense necessitat de descalificacions i sense necessitat de fer servir paraules grandiloqüents per semblar més contundent i que d'altra banda tampoc s'ajusten a la realitat. Tot això vé arrel d'aquest article d'un suposat o suposada anarquista (dic suposat, no perquè negui que ho sigui, sino perquè no el/la conec, més enllà d'aquest escrit) que córrer per les xarxes socials i que curiosament s'han afanyat a difondre alguns independentistes, vulguen dir: -Ep, aquí també hi han llibertaris "sensats".

Quan l'article parla d'un full de ruta i d'una mobilització aplastant del moviment independentista es deixa que aquest té al darrere mitjans de comunicació com TV3, part dels petits i mitjans empresaris i fins i tot algun de gran, o entitats subvencionades com Òmnium Cultural. Tampoc seria cert però, dir que l'èxit de l'independentisme es deu únicament als mitjans de comunicació o als grups de pressió, o que l'indepentisme és de dretes. L'independentisme és un moviment transversal, on hi cap gent de totes les condicions socials i ideologies més progresistes o conservadores. D'altre banda si l'independentisme ha crescut tant segurament té més a veure amb la tasca dels diferents governs de l'estat espanyol. Però és innegable que l'independentisme té el suport de mitjans i organitzacions subvencionades i recolzades pel govern de la Generalitat i que l'anarquisme no té ni uns mitjans propis prou potents per incidir en el conjunt de la societat ni lògicament el suport de cap govern o grup empresarial. Que l'anarquisme no té UN projecte ja ho sabem però és que l'anarquisme no pot tenir un sol projecte, com han de tenir un projecte comú, nihilistes,anarcoprimitivistes, insurreccionalistes, anarcosindicalistes, i tants altres "istes"? En tot cas els alguns ateneus llibertaris i organitzacions anarquistes formals si que es podrien coordinar i treballar conjuntament, cosa que tinc entès que és pel que s'està treballant en els últims temps.

Ni jo ni tants altes ens matem a militar en organitzacions perquè ens diguin que no tenim projecte. Almenys alguns tenim clar quin és el nostre projecte per incidir socialment: fomentar la solidaritat entre treballadors/es, aconseguir millores als centres de treball, evitar acomiadaments, aconseguir que no es rebaixin salaris,etc. Tot això he vist que és posible perquè em diguin que els anarquistes no tenim projecte. Potser és que el nostre projecte és a llarg termini i requereix anar fent feina de formigueta el dia a dia. Alguns diran que això són millores, reformisme, etc però és una manera d'incidir socialment, Igual que els anarquistes que lluiten contra els CIE'S, contra l'especulació del territori, pel dret a l'habitatge,etc. Alguns d'ells que no militen en organitzacions específicament llibertàries però que si que poden difondre les idees i pràctiques llibertàries.

Del text em sobren frases com aquestes:

"Pero no desde un sentido auto-crítico ni constructivo, si no el de alguien que no respeta el baile si no ponen su música y prefiere meterse en medio para ponerse los cascos, bailar a su bola entre la multitud y que lxs demás le miren con extrañeza. Todo ello con aires de superioridad"

"La forma de ayer compañerxs, no me parece la forma de llegar a la gente sino un acto de masturbación mediante una supuesta y auto-proclamada superioridad moral, o algo por el estilo"

La ratlla no pretenia res més que demostrar que hi ha una part de Catalunya que no vol jugar al joc interclassista, fer visible el moviment llibertari, i que no es vol anar de la maneta amb els mateixos que ens retallen els serveis públics i els que estan esquitxats per casos de corrupció. Que molta gent de la manifestació era treballadora i no tenia res a veure amb CiU o altres com ERC, d'acord, però ells hi éren, i la V de l'ANC no tenia cap tipus de contingut social. Es pot criticar i debatre, que és oportunista i que és aprofitar-se de les mobilitzacions dels altres, però no penso que sigui una acció desastrosa pel moviment llibertari, com tampoc cap victòria, si no una manera (afortunada o no) de visiblitzar-se i de que gent del moviment llibertari es coneixés i compartis experiències. A mi tampoc m'han agradat algunes bromes que s'han fet sobre drogues referint-se a la mobilització de la ratlla o que al meu costat tingués un grup fent "botellón". Críticar es pot críticar, però penso que d'aquesta manera no.
Mira també:
http://totesunagranmentida.blogspot.com.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
I ho cita com a 'infantil'. Jo crec que infantil és pensar que a partir de pedres a les contades manis o xerrades aburridissimes s¡aconsegueix un projecte llibertari o son actes més 'respectables' que la ratlla (que tenia els seus dejes, però si et surts del black block ja ets un refor, companya). Més assamblees, joder.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
"La ratlla no pretenia res més que demostrar que hi ha una part de Catalunya que no vol jugar al joc interclassista, fer visible el moviment llibertari, i que no es vol anar de la maneta amb els mateixos que ens retallen els serveis públics i els que estan esquitxats per casos de corrupció"

Aixó d'on ho treus? No crec que hagis preguntat a totes les persones que van fer la "ratlleta".
Fins i tot, ni tant sols s'atreveixen a dir que aquesta és la "A" d'anarquía i parlen d'autonomia, autogestió, etc...
Poca vergonya i moltes ganes de festa i de modernitat.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
No deien que a la ratlla estava la Itziar González? Aquesta està més per Guanyem ara mateix. Però alguna cosa li devia agradar de la ratlla. De fet, tothom a la ratlla era llibertària?
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
Quina gràcia que ara es digui que alguns independentistes han escampat l'article, i s'obvii que d'altres van difondre la campanya i fins i tot hi han assistit... Casualment, jo el vaig llegir perquè me'l va passar un company anarquista, que precisament deia estar-hi molt a favor, de l'article és clar i no de l'acció... Però aprofitant que el pisuerga passa per valladolid foto una colleja a l'independentisme i aquí no passa res.

Hom pot fer el simpàtic però defensar a ultrança una acció individual, que no comptava amb el suport formal de cap espai o organització, que tenia pocs seguidors i que en cap cas es preveia que poguera aplegar ni 1000 persones (quan 1000 persones diuen a facebook que vindran a un event, de vegades et trobes sol!).

Em sembla bé que cadascú es diverteixi com vulgui, però tampoc cal que cerquem una coartada política. Entenc que la preocupació que algunes mostren és perquè hi ha un seguit de persones que no dubten en convocar actes simpàtics en nom de l'anarquisme al mateix temps que quan s'hi posen enserio participen d'espais electoralistes...
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
Company, pot ser hi ha qui ho diu, això de que els indepes han escampat l'article, però no aquí i comentar-ho aquí soles crea soroll i confrontació.
(pot ser no es preveïa que poguessin acudir 1000, però en van acudir més).
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
No és que algú ho hagi dit és que en facebooks i twitters d'alguns indepes s'ha publicat l'article i s'ha aplaudit, també alguns anarquistes l'han publicat. I ho poden fer perfectament, clar, ALGUNS. De fet hi ha gent de l'EI que li feia gràcia i simpatitzava.

Per poca solta:

"Aixó d'on ho treus? No crec que hagis preguntat a totes les persones que van fer la "ratlleta".
Fins i tot, ni tant sols s'atreveixen a dir que aquesta és la "A" d'anarquía i parlen d'autonomia, autogestió, etc..."

A la convocatòria on es criticava a alguns partits i organitzacions que participaven a la V. Suposo que la gent va a un lloc pel que veu a la convocatòria.

Per un:

"Entenc que la preocupació que algunes mostren és perquè hi ha un seguit de persones que no dubten en convocar actes simpàtics en nom de l'anarquisme al mateix temps que quan s'hi posen enserio participen d'espais electoralistes..."

D'acord, però no ho diu pas això l'article en qüestió.

Tt: No, no crec que a la ratlla tots fossin llibertaris, segurament que la majoria si, però no tots.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
per algunxs estar a la ratlla va ser un acte de coherencia i punt. (més que quedar-se a casa remugant).
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
Jo ho simpatitzava, tot i que, des de fora, tot s'ha de dir, penso que la crítica té part de raó. Que es va aconseguir realment? De què es tractava? Jo penso que la gent de la V, els que us van veure, us miraven desconcertats.

Ens veiem als carrers.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
16 set 2014
Quan parleu de les intencions dels demés, esteu suposan només. I aixó te més a veure amb els vostres desitjos, que amb els de les persones que van fer la "ratlleta".
Després d'aixó, fins i tot podeu fer una tesi.
Esteu fora de tota realitat possible i aixó no seria cap problema, si no fos perquè intenteu fer creure als altres totes les vostres fantasies. El que parleu és tot ciència-ficció.
Si us plau, canvieu de traficant o de substància..., o simplement disfruteu del viatge i deixeu als altres tranquils amb les vostres "ratllades".
Aíxó és el que tenen les ratlles, que enganxen...
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
Deixeu els altres tranquils? Vivim totes juntes a la mateixa ciutat no actuarem com alienes al que passa als nostres barris, si alguna cosa no ens agrada molestarem i farem les critiques que ens vinguin de gust. Aviam si relaxes aquest tic autoritari que et fa dir-nos el que em de fer. Mai us deixarem tranquils tinga-ho clar, només faltaria ara que la vostra merda pestilent del socialisme xovinista tingués via lliure.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
que "ciencia ficció" és, pel que sembla, qualsevol cosa que es situi fora del discurs dominant,qualsevol cosa que qüestioni "l'estrategia que s'ha de seguir" oi? Que d'acord hi estaria papa Iosif!
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
Ningú li resta crítica a la ratlla, tenia moltes coses que no molaven però l'article no en fa ni una de crítica (simplement la titlla d'infantil i ale). Quan es fan crítiques d'aquest tan insipides una només pot pensar que es vol atacar per atacar, així que em sembla normal que la gent que hi vagi anar es posi a la defensiva.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
El problema de la ratlla no es tan l'acció en sí mateixa (excepte per les referències a les drogues, força desafortunades totes elles, especialment perquè no crec que sigui un problema del que siguem gens aliens com a moviment), sinó que aquesta ha sigut l'acció més visible dels moviments llibertaris al darrer any.

D'això en som responsables totes, incloent-hi les llibertaries militants que van organitzar i participar de la ratlla, però incloent-hi també els que no ho vam fer.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
"l'article no en fa ni una de crítica (simplement la titlla d'infantil i ale)."

No diu això i "ale", parla de falta de estratègia, projecte, etc. Cosa que fins i tot ho reconeixen qui ha estat en la organització. A veure que va comença en plan broma i mira, prou bé ajuntar quasi 2000 persones. Però amb quina estratègia? donant visibilitat a quins projectes?

salut
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
¿Alguien sabe donde estaba el akracio?
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
17 set 2014
La Via Revolucionària del No-Sí. Manifest per la Independència sense Estat

www.no-si.cat
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
18 set 2014
No li resto mancances a la ratlla, ja ho he dit, però prou xerrameca infanticida. 'Una acció per oblidar'? Doncs no, és una acció sobre la que reflexionar i millorar, en aquest cas els resultats parlen més enllà dels manifestos i assamblees.
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
18 set 2014
Ho sigui, resultats numèrics més important. Quantitat. OK, això de mesurar l'efecte d'una acció segons els objectius polítics d'un "moviment"?

Calla! que no existeix cap moviment ni cap objectiu polític clar.... tret de llançar vives i ser auto-complaents...

OK
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
18 set 2014
Ciencia ficció és la que feu els polìtics de debó.
La teva legalitat constitucional o alternativa, o el teu imperatiu legal al fico al contenidor dels desperdicis per ficar-li foc.

El discurs dominant, borinot "disrruptx", és el de la vostra veritat soberanista i el del trencament d'espanya. Tan un com els altres, sou dues cares de la mateixa moneda del imperi. Tots, només defenseu la vostra butxaca i les persones som quantitats, mercaderia per el vostre negoci d'una espanya reaccionaria gran i lliure, o d'una catalunya igualment reaccionaria, gran i lliure.

Veneu la ciencia ficció del canvi!
Re: En resposta a l'escrit "Una ratlla per la diada o una acción para olvidar"
19 set 2014
"poca solta" perdut al cyberspai...sense llegir res del que s'ha parlat.

OK

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more