Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
10-S | Som Països Catalans omple de reivindicació el Fossar de les Moreres (VÍDEO)
14 set 2014
L'acte de Som Països Catalans al fossar de les moreres va començar amb una hora de retard degut a l'acte institucional que s'havia dut a terme instants abans al mateix lloc i que l'organització independentista valorava com una “acció d'oportunisme”. Cal destacar que era la primera vegada que es feia aquest acte institucional al Fossar de les Moreres, el qual va estar barrat al públic i únicament hi van participar les autoritats polítiques.


VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=HOfXRQdC4zs
somppcc1.png
L'acte de Som Països Catalans, va iniciar-se amb un parlament on l'organització independentista denunciava els més de 300 anys d'ocupació i feia una reivindicació de la nació completa. Tot seguit es recordava el paper de valencians i illencs en la defensa de la ciutat aquell 1714. A continuació, Miclàngell Tortell, en representació de l'Assemblea de Docents de les Illes, recordava els paral·lelismes entre la lluita al principat i la vaga de docents a les illes, reafirmant la desobediència com a únic camí a seguir. També es feia esment a Ràdio Terra http://laradio.cat/ , la nova radio en clau de Països Catalans que avui comença a emetre per internet des de l'estudi mòbil que han situat a Arc de Triomf.



La polèmica es va generar en el moment que membres del Memorial 1714, que havien de celebrar un acte al fossar de les moreres a posteriori, van interrompre l'acte de Som Països Catalans tallant el so i titllant d'impresentables a l'organització. Finalment l'acte va poder seguir i a l'inici del Memorial 1714 l'organització d'aquest es va disculpar.



Entre parlament i parlament, hi van haver les actuacions musicals de Mertixell Gené, Jordi Montañez, Feliu Ventura, Miquel Gironès i diversos dolçainers valencians, que van cloure l'acte interpretant la muixeranga d'Algemesí en un Fossar ple de gom a gom. Tot seguit, una multitudinària marxa de torxes fins a la Plaça Felip Neri posava punt final als actes previs a la diada. Som Països Catalans en feia una valoració en clau positiva i destacava l'efervescència que viu avui dia l'independentisme permet fer arribar el missatge a un públic més eclèctic.

somppcc2.jpg
Mira també:
http://directa.cat/noticia/som-paisos-catalans-omple-reivindicacio-un-fossar-les-moreres-ple-gom-gom%E2%80%A8
http://www.sompaisoscatalans.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat