Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Que està passant amb l' anarquisme grec?
06 set 2014
Doncs aquesta és la pregunta, ja fa temps que no veig noticies sobre la lluita social a grècia, ni dels anarquistes ni dels comunistes… Suposo que els comunistes aposten més pel partit que té una força important al parlament.
Però i els anarquistes?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
06 set 2014
Sembla que ets una miqueta passiu...
"ja fa temps que no veig noticies sobre la lluita social a grècia..."

No veus noticies??? Que las vols trobar en les grans magatzens?

"Suposo..."

Segueix suposant, fa molt que no veig noticies del llangardaix blau de palautordera, els verds estaran prenent el sol, i suposo que el blau l'han extingit.

La intenció ha estat fallida. Per qué no preguntes per Finlandia?, o pot ser allà fa molt de fret?
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
http://verba-volant.info/es/

akesta és una web interessant sobre algunes coses que passen Grècia
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
Informació hi ha !, només es necessita tenir veritable interèsi buscar-la.

Que no vivamos como esclavxs!
http://www.youtube.com/watch?v=RoaBaLyF_jw

Argelaga
http://argelaga.wordpress.com/2014/09/06/documental-que-no-vivamos-como-/
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
Hi ha gent realment estupida...simplement es pregunta per informacio sobre l'anarquisme grec...gracies x la info, algunes pagines ja les coneixia.
Que cony te a veure les grans superficies?
Solament es pregunta x informacio, no per a quue ens facis un discurs moral sobre el vocabulari utilitzat ni que ens expliquis les teves paranoies...
No es per ser mandros, simplement aquesta es una pagina de contrainformacio i he pensat que era un lloc adient per coneixer altres llocs on pugui informar me.
Hi ha penya que es diu ser revolucionaria i es gasta uns aires de superioritat moral que deixau anar...espero que sigui l adolescencia..
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
no li passa res a l'anarquisme grec, no se'l pot jutjar pels còctels molotov, que és l'únic que no veus a les notícies i semblava que fos l'única cosa que es fa... es continua fent el de sempre, treball de barri, organitzacions veïnals, antifeixisme també als barris a escala més petita, ajuda a migrants, etc... s'han deixat enrrere els temps de vagues generals i ara es un treball molt més directe i proper.
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
El anarquismo en grecia ha estado un año dedicado enteramente al antifascismo por la amenaza que supone Amanecer Dorado. Las grandes okupaciones han sido objetivo de los ataques policiales y de los nazis durante este tiempo. Por ello el anarquismo griego ha perdido varios bastiones ultimamente.

Pero ahora los nazis parecen tener desde la primavera una crisis interna bastante grave (para sus intereses). Ahora se espera un otoño un poco más ofensivo, y menos defensivo. Por lo tanto probablemente veremos nuevos artículos sobre el tema quiza nuevas okupaciones.

En tanto a movimientos sociales las compas libertarias siguen activas en el movimiento estudiantil. Siguen en las asambleas populares de barrio, también centradas en temas antifascistas y antirracistas. Tienen contacto y colaboracion con gente inmigrante y precaria. Están en bastantes sindicatos autónomos de ramo, repartidos por toda Grecia. También participan en la solidaridad con la fábrica okupada Vio.me de Salónica. Y participan en el movimiento antidesarrollista contra la depredación de la minería extensiva, de la privatización de las islas y de numerosos parques naturales.

Para resumir el trabajo actual del anarquismo griego es el antifascismo, estudiantil, laboral y antidesarrollista.

También hay un trabajo de apoyo a los compas presos por el estado. El trabajo en las cárceles (dentro y fuera) sigue muy activo. Y sigue habiendo compas en la clandestinidad que practican en algunas ocasiones la lucha armada.

Si el anarquismo griego ha "desaparecido" de los portales contrainformativos es por esto. Porque se ha replegado en luchas defensivas, y también en el ámbito de los movimientos sociales, que suelen ser menos espectaculares y el trabajo de los anarquistas aparece diluido, ya que no es atribuible al anarquismo per se, sino al movimiento social en general.
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
Potser sí, que sigui "superioritat moral" o almenys això és el que et sembla a tu, però resulta que per respondre a la meva suposada "superioritat moral", t'has explicat molt més que per preguntar el que et interessava.

Potser aquesta "superioritat" també estigui en qui es creu amb el dret "moral" que siguin les altres les que l'informin ... Per exemple, la lluita per mantenir el diumenge com a festiu, és una cosa que ha transcendit com a possible "experiment pilot "per traslladar després a la resta de països d'Europa ...

A més, la teva manera de plantejar la "pregunta", comparant anarquistes amb comunistes, no és la millor manera d'apropar-se o interessar-se pel que passa allà ...

Es tracta d'alguna cosa més que trobar "gent realment estúpida" i "paranoies" ... La comunicació també és important, i de la mateixa manera que la meva resposta t'ha fet sentir tot el que expliques, m'hagués agradat que el teu interès també m'hagués fet sentir la teva preocupació, i estalviar-les comparacions que sempre són odioses.

Ah !, i després d'això..., les meves disculpes per la meva "estupidesa" i "superioritat moral". A vegades algunes, fins i tot amb "estupidesa" i "superioritat moral" reconeixem que ens equivoquem.
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
07 set 2014
hi ha nombrosos llocs web. aqui alguns de bons:

http://materialanarquista.espiv.net/enlaces-2/
Re: Que està passant amb l' anarquisme grec?
13 set 2014
http://contrainfo.espiv.net/

https://athens.indymedia.org/
Sindicato Sindicat