Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
El jovent dels Països Catalans commemorem el proper Onze de Setembre la Diada Nacional del Principat de Catalunya. Enguany ho fem de forma especial perquè es compleixen tres segles exactes de la caiguda de Barcelona l’any 1714 en mans de les tropes borbòniques, un succés fatídic que marcà de forma definitiva la pèrdua de les nostres llibertats com a poble. Després de 14 mesos de resistència heroica, els murs de Barcelona sucumbien fa 300 anys als seus ocupants com ja ho havien fet abans tantes altres ciutats i viles arreu dels Països Catalans; i com també ho faria mesos després l’illa de Mallorca, últim baluard de resistència anti-borbònica de la nostra nació.
arran11.png
La nostra història, la dels Països Catalans, és una història de lluita. És la història escrita per les oprimides i oprimits que han presentant batalla durant segles a aquells qui ens pretenen sotmetre. És una història de Remences, Segadors, Angelets de la Terra, Miquelets i Maulets. És també la història de les lluites obreres i camperoles. De vagues i de barricades. La història dels i les revolucionàries de 1936, de la resistència antifranquista i de tantes altres experiències de lluita que configuren avui el caràcter rebel del nostre poble. És, per descomptat, la història de més de quaranta anys d’independentisme revolucionari treballant de valent als carrers a favor de l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.

Cal que mantinguem ben viu l’esperit desobedient del poble català. Només així serem capaces de forçar un procés definitiu de ruptura amb el règim decadent de 1978 que ens permeti construir un futur lliure per a les classes populars dels Països Catalans. Hem de ser conscients que la desobediència a la legalitat espanyola serà l’única garant per fer efectiu el mandat popular a favor d’un referèndum d’autodeterminació el proper 9 de novembre. Així mateix, hem de tenir molt clar que cap de les forces polítiques que dirigeixen avui allò que anomenem “procés de sobirania” té cap intenció de desobeir el règim amb el qual han pactat o n’han estat part integrant durant gairebé quatre dècades. Cal no oblidar, a més, que són justament aquestes forces polítiques les responsables de polítiques antisocials en forma de dures retallades i privatitzacions, entre molts altres exemples.

És per això que resulta indispensable invertir el centre de gravetat del procés. Hem de retornar el protagonisme al poble organitzat i mobilitzat als carrers per garantir la votació i evitar que sota cap concepte la màfia corrupta i retalladora re-configuri un nou pacte amb l’Estat Espanyol per mantenir els seus privilegis i, en definitiva, per poder seguir saquejant la nostra classe. En aquest mateix sentit, cal que reivindiquem la desobediència com la nostra arma principal per plantar cara a les polítiques d’austeritat que imposa el capital a casa nostra a través del poder central i les administracions autonòmiques. Desobediència també contra les lleis franquistes del Partit Popular – com ara la contrareforma de l’avortament o la “llei mordassa” – i també contra la repressió de policies i jutges contra qualsevol espurna d’oposició als carrers.

Cada passa que fem en favor de la ruptura amb el règim ha d’estar decididament emmarcada en aconseguir la independència del conjunt de la nostra nació. Per això, no n’hi ha prou en acotar els nostres objectius i acció política tan sols en una part del nostre país. És un deure de l’independentisme estendre arreu del país la flama desobedient i respondre amb determinació a totes les conjuntures que s’esdevenen en cadascun dels territoris que conformen els Països Catalans. Sempre amb l’objectiu de materialitzar un veritable procés d’alliberament i ruptura que vagi des de Fraga a Maó i de Salses fins a Guardamar.

Res no atura el jovent rebel d’aquest poble. És ben clar a dia d’avui que només el Poble Treballador Català i el conjunt de les classes populars poden esdevenir el motor d’un veritable procés de ruptura. Més enllà, com en multitud de processos històrics arreu del món, el paper de les joves es fa imprescindible. Reivindiquem el paper específic del jovent, així com també el paper de les dones, en la construcció d’aquest pol d’oposició que ha de garantir, en el marc de la Unitat Popular, el triomf d’un procés revolucionari que ens permeti trencar les cadenes que ens sotmeten a aquest sistema miserable d’opressió, dominació i explotació.

Independència per un procés de canvi integral al conjunt dels Països Catalans. Entenem el dret a l’autodeterminació com el dret a decidir sobre tot allò que ens afecta. Les classes treballadores, el conjunt de les classes populars i en definitiva, totes aquelles que som víctimes de l’ofensiva capitalista i patriarcal, hem d’entendre la independència com una eina que ens permeti superar i transgredir de forma integral l’ordre establert. Contra el vell autonomisme que ara abraça el discurs de l’independentisme apel·lant a una falsa transversalitat per perpetuar-se en el poder, reivindiquem més que mai que el trencament amb Espanya i França ha estat i és un projecte al servei del Poble Treballador Català i les dones. El nostre programa és ben clar i no admet renúncies: Independència, Socialisme i Feminisme per al conjunt dels Països Catalans.

Res no ens atura!
Joves desobedients pel futur de TOT un poble!

MANIFESTACIONS:

Girona: 12:00h Plaça del Vi
LLeida: 12:00h Plaça Paeria
Mataró: 12:00h Plaça Miquel Biada
Barcelona: 18:30h Plaça Tetuan
Reus: 19:30h Plaça del Mercat Central



ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 2 de setembre de 2014
Mira també:
http://arran.cat/blog/2014/09/02/11-de-setembre-de-2014-res-no-ens-atura-joves-desobedients-pel-futur-de-tot-un-poble/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
Jaume I el genocida va ser u "oprimit" que lluità contra l'"opressor"? li va regalar Múrcia al seu sogre Alfons X per resarcir-se de l'opressió patida? Els fills de puta dels almogàvers van anar a Grècia a repartir sugus a la canalla?

Treiem rètols de genocides com Franco de carrers i palces però mantenim el nom de Jaume I i inclòs en casals de l"Esquerra" (!!!???) "indepe"?

Aneu a vomitar la vostra merda nazi-onanista a Racó català, colla de feixistes! nens de papà sense altre problema que reclamar la marca del ranxer marcada al foc a l'anca. EL POBLE, SOM LA GENT QUE NO TÉ CASA, NI PÀTRIA I ENS HI VOMITEM AL DAMUNT (de la propietat privada, de les vostres escriptures de propietat i de la vostra necessitat de pertanyer a una ramaderia i les vostres ímfules d'incloure - excloure els altres del vostre ramat).

FINS LA POLLA DE NAZI-ONANISME A L'IMC!!!
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
Foteu el camp d'aquesta pàgina.
Les normes de publicació, pels Estalinistes com vosaltres, no tenen res a veure, per tal de conquerir audiència.
Com vau fer a Rússia 1917-21. Al maig del 37.
A la teoria de la "Reconciliacion Nacional" del 1956. En frenar tots els moviments del caire que fossin, per arribar a la "transacció".
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
En picot ha tornat, amics nazi-onanistes! només t'ha faltat recordar-nos que érem caps binaris i termostats ;)

D'altra banda, de totes les bejenades sense més que diu aquest paio, dir que Arran recorda a la "reconciliación nacional" és de lo més surrealista que he sentit.

Quan et penses que ja ho has vist tot, apareix un català empenedit com ell a dir "dios perdóname por ser catalang"
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
A la merda, Nazionanistes.
Ni la vostra història, que reivindiqueu, la coneixeu.
Només eslògans i insults...sigui de la maneta de les rates de l'UNC/33/Estat Català, a l'ANC.
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
"Català empenedit"? Enacara no has entès (un termostat ho entendria!) que un llibertari no pot ser ni "català empenedit" ni "andorrà orgullós de la seva andorranitat" perquè NO entén i no admet ni la catalanitat ni la andorranitat perquè no pot haver-hi RES que signifiqui "ser català" o "ser andorrà" (com s'és català o andorrà? com es mesura? qui, quan per què i per on ho determina?) Ho determineu vosaltres els nazi-onanistes amb els barems cinetífics del Pirat de la Riba ("una nació és una conca fluvial")? Amb els barems d'Estat Català o del fatxa que tan aduleu de l'heriberta Baruera ("els catalans som una raça")?

Els surrealistes deien quelcom que us vé brodat: TUER LE CADAVRE (aprén dels surrealistes, capullo!)
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
04 set 2014
Los de Arran son la version xupiguai de los 'Flechas y pelayos' de la OJE, una version seudo-freak de los esplais catolics monserratinos, y la faccopm 'pantomaquet' de las collas recapadas de 'Accion catolica' y de la ACNP... Arran es mafia criptoconvergente disfrazada de boy-scout!
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
05 set 2014
senyor Picot: ho determina pel mateix que determina que un es consideri del Sant Andreu FC, del club dels seguidors de Jean Ray o bé de la masoneria. No sé ni perquè contesto, no és per donar explicacions a ningú, ans per aclarir el tema. Pel que es veu hi ha individus que creuen que es pot viure sense identitat...
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
05 set 2014
I tant que es pot viure "sense identitat". I, sobretot, es pot viure amb una IDENTITAT PRÒPIA, auto-construida, no producte "prêt-à-porter", impostat després d'extirpar-nos allò què prèviament ja som. I si es necessita satisfer el neguit de "pertinença", hom pot pertànyer on NOSALTRES decidim pertànyer, per afinitat en la rebeldia a una cèl·lula anarquista d'acció directe o a un club espeleològic. per decissió pròpia. No per bombardeig i per repartiment / denegació de carnets.

Jo si sé per què contesto, tot i què la utilitat (com sempre) em temo serà nu·la: "No nacionalista català = nacionalista espanyol (o col·laborador "necessari" amb l'espanyolisme)... TUER LE CADAVRE!!!!!!!!!!!
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
05 set 2014
Los anarkistas, nunca hemos soñado prohibir o censurar el estatismo catalanista y que sus fanaticos propaguen su catecismo independentista en el seno del movimiento libertario. El movimiento libertario, y en catalunya no es diferente, no falta a su principio fundamenttal, que es el de la libertad mas absoluta de la propaganda tanto politica como filosofica, el movimiento libertario no admite censura ni verdad oficial, en nombre de la cual se pueda ejercer esta censura, porque nunca hasta ahora, se ha comportado como iglesia, ni como estado, y es precisamente por no haberlo hecho por lo que su desenvolvimiento ni necesita a los burgueses, ni estados, ni los cuerpos represivos que les son necesarios a los dos antes citados . He aquí el moviment llibertari de catalunya, que los adictos al estado puedan comprender, elimina de sus principios todos los programas politicos y filosoficos, no como objeto de estudio y discusion, sino como principios obligatorios de nuestra fuerza como moviment llibertari en catalunya . El anarquismo rechaza cualquier colaboracion, que no tenga como la razon de ser, el triunfo de los obreros sobre el estado, por lo tanto rechaza los parlamentos y se pronuncia por la abolicion de estado y de todos los estados. Las fronteras que separan a los pueblos, no tienen ningun sentido, para los que no reconocen otra patria que el mundo entero. Por el contrario los estatitas-catalanistas(de todas las especies), es desde la organización legal y la agitacion encauzan la energia y creatividad de los obreros, hacia el sufragio universal, para de ese modo conquistar el poder, para instaurar el gran estado autodeterminado catalan, y como se puede ver estas dos opciones, existe la misma diferencia que entre obreros y burgueses. El anarquismo defiende su antagonismo con el estatismo-catalanista y se reafirma en su rechazo a cualquier transaccion con la politica burguesa, por radical que se diga o socialista que se proclame. Recordando a los obreros que la via de emancipacion social, la unica saludable para ellos es la negativa al parlamentarismo, y la destruccion de las instituciones politicas, del poder politico, del gobierno en general y del estado, es decir: una via emancipatoria constructora de una potencia revolucionaria dirigida contra todos los poderes constituidos de los burgueses. Por el contraio desde el estatismo-catalanista, se recomienda a los obreros que tienen la desdicha de escucharlos, adoptar como fin inmediato de su asociacion, la agitacion legal para la conquista previa de los derechos politicos, subordinando en consecuencia el movimiento de la emancipacion economica al movimiento en principio exclusivamente politico, con esta ostensiblemente inversion de la intencion del anarquismo, tratan de anular de golpe el abismo que este (el anarquismo) habia abierto entre obreros y burgueses, lo que evidencia que todo ese movimiento politico partidario de un estado, que predican los indepe-catalanistas , dado que precede a la revolucion economica, no podra ser mas que dirigido por los burgueses o lo que es peor como se puede ver en su fraccion de unitat popular, por obreros transformados por su ambicion o por su vanidad en burgueses, y pasando en realidad como todos sus antecesores por encima de la gente obrera, y condenar a la clase obrera a instrumento y sacrificarla nuevamente, como se ve en estos momentos, en la lucha de los partidos politicos en su disputa por el poder politico, es decir: por el poder del derecho de dominar a las masas explotadas, y a quien quiera dudarlo, le mostramos lo que ocurre en cualquier estado de democracia parlamentaria, donde los economistas neoliberales, mandan las politicas economicas, esas que se han dado llamar “recortes”, y donde el poder del estado aplica medidas terroristas contra la gente obrera, mientras protege las grandes fortunas de la burguesia en los paraisos fiiscales, convirtiendo al movimiento obrero en junta electoral, para el provecho de unos burgueses supuestamente radicales y socialistas, son estos hechos elocuentes, reales y logicos, por el sentido de que aparecen como triunfo y propaganda del estatismo-catalanista, y que si llegan a triunfar, no haran otra cosa que mas “recortes”, en la linea de los demas estados democratas-parlamentarios, es por lo que desde el anarquismo deploramos estas ideas indepe-patrioteras que tratan de perturbar y desmoralizar al movimiento libertario.
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
06 set 2014
jo lliurement em sento part una identitat catalana i anticapitalista. evidentment que no l'he creada jo, donat que socialment quasi tot ens vé donat, fins i tot la identitat que algunxs els sembla que s'han creat ellxs, éssers singulars e irrepetibles, un miracle de la creació bíblica...
jo defenso l'antinacionalisme, però també veig que ningú pot coartar el sentiment d'un altre (ni catalanista ni antinacionalista).
Re: 11 de setembre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble
06 set 2014
Jo no em considero "singular" ni "irrepetible" (tot i què, científicament, segons la genètica No hi ha 2 individus IGUALS, ni en humans ni en ratolins ni en fongs!). Diferencio entre el què ens condiciona, el què ens determina (procurant estar el mínim determinat i condiconat), el què ens imposen descaradament, el que ens inoculen subreptíciament via adoctrinament. No venc enciclopèdies anti-nazionalistes. però els nazionalistes que no me les venguin a mi, que no em deneguin un carnet que jo NO els he demanat i, si no és massa demanar, que deixin d'emprenyar en espais NO específicament identitaris-nazionals.
Sindicato Sindicat