Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: pobles i cultures vs poder i estats
¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
Ojalá algo así se hubiera producido...¡pero en todo el mundo y contra todo tipo de Iglesias!

Es que este es el titular del diario El Triangle, una publicación que yo suponía más crítica de lo que la portada -pedorra, convergent i derechona- de esta semana ha dado a conocer.

Y qué si un cop d'estat contra l'esglesica catalana...por mi como si se la refanfinflan los Deig y demás guardianes de los auténticos aromas del Montserrat. Además, es mentira: los golpes de Estado siempre los sufre el pueblo y la izquierda, nunca jamás en la historia los ha sufrido la Iglesia Apostólica y Romana, por muy nacionalista que esta haya sido.

No decían además que el Estado y la Iglesia estaban separados? entonces un golpe de estado de las características de la portada sólo tiene un sentido: el de intentar vender más números del susodicho diario y encontrar amparo en los movimientos eclesiales de liberación espiritual -si esta es la alternativa al capitalismo, apaga y vámonos-.....aaaaaay esa Iglesia buenista que juega a ser más crítica que la crítica, más revolucionaria que la revolución...suerte que sólo es un juego, ya que ellos no entienden la naturaleza -política, dura y demasiado alejada de su Dios y de Jesus- de los asuntos terrenales.

Comentaris

Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
Que n'es d'estrany que la rèplica del sr.guzman sigui en castellà.

ai, ai, ai quina podor que fa
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
La podria fer en català....fa pudor només perquè està en castellà....quina merda de prejudici és aquest? Rebutja els pensaments feixistes i allibera't dels prejudicis
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
Bisbes? Ni catalans, ni d'enlloc!!
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
El que si que es extrany es que no li molestes que la Conferència Episcopal Española -aixó mateix, es denomina Española- li fes dir al Papa més o menys que "la unidad de españa es una bendición de Dios" i que faci campanya contra els bascos que no es senten espanyols. Aixó si que fa pudor.
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
Tu que vols una esglèsia que no digui res de la guerra no digui res de les tortures no digui res contra el PP i digui que si a tot el que diu el PP-PSOE, jo em quedo amb una esglèsia critica que accepti que hi ha tortures que dongui suport als immigrants etc......No soc creient ni res ni batejat ni he fet la comunió però em quedo amb la 2º opció
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
10 jul 2003
No volem bisbes de cap mena, absolutament d'acord..però és que dóna l'estranya casualitat que esl bisbes nacionalment coherents , a casa nostra, són els mateixos que no són de l'opus, que obren esglésies a la immigració, etc.

O preferiu uns bisbes de l'opus, ultra reaccionaris, homòfobs i espanyolistes ?

mentre hi hagi bisbes, jo ho tinc molt clar.
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
11 jul 2003
ai ai ai com diria la meva iaia

Està clar que a vegades l'esglèsia practica una jererquització semblant a una dictadura stalinista. El que no hem d'oblidar és que els capellans de base, Casaldaliga i companyia, són els vardaders problemes per aquest col·lectiu espanyolista-ultra-feixista i mil adjectius més. Per tan no ens deixem portar per un no a tot, i un si a la critica constructiva. No m'haig de confesar dietn que no sóc creient, no m'haig de confesar exposant que pel meu ser les religons formen part de la decadència humana, però dins aquesta hi ha certs greus. Per això demano respecte per les bases, senzillament això.

el sr.guzman ja ens ha deixat clar el què pensa només exposant la seva parrafada en castellà tot i saber català

ai ai ai quina podor que fa
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
11 jul 2003
Les esglesies son els aliats del poder i tenen dos caps com el guadians mitológics: el dur i el tou. El tou es fa passar per progressiste per enganyar la gent, el dur només l'interesa directament el poder. Mentre l'esquerra no vegi que ha de trencar el pacte inútil i ominós amb les esglèsies no avançarem gens: l'ateïsme ha de ser un VALOR INEXCUSABLE PER l' ESQUERRA. No es pot ser creient i d'esquerres, companys. Ja n'hi ha prou de confusió i mentides.

L'internacionalisme, l'ateisme son valors de l'esquerra irrenunciables: quan es renuncia es converteix un en una inoquitat històrica.
Re: ¿Cop d'estat contra l'Esglesia Catalana?
11 jul 2003
Ara resulta que jp sóc espanyolista i ultrareaccionari perque el meu primer missatge fou difós en castellà....vaja quina merda de mentalitat la teva noi.

Continuo enfotent-me del titular del Triangle, la veritat. I no sóc feixista.
Sindicato Sindicat