Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Dos detinguts d'ARRAN per okupar un edifici abandonat a la Creu Alta
29 jul 2014
El col·lectiu Arran Sabadell ha reivindicat aquest dimarts una okupació al carrer Riera Villaret número 76, al barri de la Creu Alta. Asseguren que així volien reivindicar i garantir el dret a l’habitatge del jovent anomenant l’edifici alliberat com Sankara, en record del militar i polític de Burkina Faso, Thomas Sankara. No obstant, dues patrulles de Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’edifici, l’han desallotjat i han detingut dos dels ocupants a primera hora de la tarda.
arransabd1.jpg
Arran Sabadell, col·lectiu juvenil relacionat amb la CUP, ha reivindicat aquest dimarts l’okupació d’un edifici particular buit des de fa anys, que diuen es va dur a la pràctica el passat dissabte 26 de juliol. No obstant, els propietaris de l’edifici desocupat asseguren que no va ser okupat dissabte sinó aquest dilluns o dimarts. Els joves reivindiquen el dret a l’habitatge.

A primera hora de la tarda, dues patrulles de Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’edifici. Han entrat a l’immoble a través de la casa d’una veïna i han desallotjat l’edifici, tapiat i en mal estat. Les dues persones que eren dins han llençat les seves pertinences pel balcó abans de ser obligats a deixar la casa i ser detinguts per la policia autonòmica. Una desena de simpatitzants d’Arran Sabadell s’han concentrat a les portes de l’edifici, on han tingut una enganxada dialèctica lleu amb el propietari i els seus acompanyants. Els propietari s’ha desplaçat a la comissaria de Sabadell a interposar denúncia.

Fa dos anys es va ocupar un edifici similar, en aquell cas al carrer de Gràcia, al qual van anomenar Habitatge Alliberat Cienfuegos, en record de Camilo Cienfuegos, revolucionari cubà (més info: ‘Un grup de joves okupen una casa al carrer de Gràcia‘). Ara han optat per la Creu Alta i l’Habitatge Alliberat Sankara en record de Thomas Sankara, líder revolucionari i president de Burkina Faso a la dècada dels 80 del segle passat i que va morir assassinat en un cop d’Estat. “Pretenem que s’iniciï una dinàmica continuada de lluita pel dret efectiu de les joves a l’habitatge”, finalitzen. No obstant, l’anomenat H.A.Sankara no ha tingut gaire vida, ja que la policia catalana l’ha desallotjat ràpidament, treient fins i tot la pancarta que penjava del balcó.
arransbd2.jpg
Mira també:
http://www.isabadell.cat/barris/dos-detinguts-per-okupar-un-edifici-abandonat-a-la-creu-alta/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more