Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Bicicletada antipetroli als carrers de Barcelona: #ProspeccionesNo
29 jul 2014
Davant la imminent perforació de pous de petroli per part de Repsol a les illes Canàriues, es multipliquen les accions de protesta arreu. A Barcelona també.
prospeccionesno.jpg


Diumenge 27 de juliol de 27.07.2014

Un grup de canaris/as residents a Catalunya, juntament amb organitzacions ecologistes, van realitzar un recorregut amb bici pels carrers de Barcelona per mostrar el seu rebuig a les prospeccions petrolíferes a Canàries i Catalunya. Ambdues regions es troben actualment amenaçades pels projectes petrolífers de Repsol que, de fet, ha causat ja nombrosos vessaments en els últims anys a la costa de Tarragona.

Desenes de persones de totes les edats van circular per la ciutat durant el matí del diumenge, des del lloc de trobada enfront de la monumental Sagrada Família fins a la platja de la Barceloneta, amb aturades en sis gasolineres de Repsol del centre de la ciutat, en les quals es va mostrar amb cartells el lema de l'esdeveniment: #ProspeccionesNo.

L'esdeveniment, organitzat per un grup de canaris/as residents a Barcelona, Greenpeace, Ecologistes en Acció i Repsolmata, va ser objecte de l'interès de vianants i turistes, i va rebre en nombroses ocasions el suport espontani de la gent, especialment en els llocs més concorreguts: la plaça enfront de la Sagrada Família, l'Arc de Triomf i la platja de la Barceloneta.

Fa solament pocs dies, un breu reportatge repetit amb cadència regular difonia a la xarxa televisiva dels transports de Barcelona les declaracions d'Oceana sobre els riscos dels projectes d'hidrocarburs a Canàries i el Mediterrani, alertant, a més, que “les empreses d'hidrocarburs menyspreen la informació científica sistemàticament”. L'emissora de transports distribueix la informació als gairebé 3.000 punts d'emissió de la xarxa de metro i bus de TMB, l'empresa local de transports, a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La capital catalana es converteix, per segona vegada en poc més d'un mes, en escenari d'esdeveniments de protesta contra els projectes de Repsol en aquestes regions: el passat 7 de juny, unes quatre-centes persones es van concentrar per manifestar-se contra la resposta favorable del Ministeri de Medi ambient al projecte de prospecció petrolífera de Repsol a Canàries, contemporàniament a les massives manifestacions canàries.

Lluny d'atenuar-se, la resposta de la ciutadania i de les organitzacions ecologistes s'intensifica i difon, augmentant de manera significativa tant a les illes de la capital de l'arxipèlag canari com en altres poblacions del territori estatal. En els últims dies, la batalla contra les prospeccions ha seguit rebent suports tant des de la comunitat científica (entre uns altres, Jónathan Gómez Cantero, membre de la Comissió Tècnica en Riscos Naturals, membre del Panell Intergovernamental d'Experts en canvi Climàtic de les Nacions Unides) com des del món de la cultura (Goya Toledo, Penélope Cruz, Julio Medem, Luis Tosar, Calli 13).
Mira també:
http://repsolmata.ourproject.org
http://nooilcanarias.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more