Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sexualitats
4 de Juliol #CinemaCanVies "La revolta de Stonewall"
03 jul 2014
Aquest divendres 4 juliol començarem els cicles de cinema i documentals a la fresca a @SomCanVies mentre seguim amb #RefemCanVies.

20:30h presentació del cicle de cinema a la fresca
21:00h barbacoa popular + begudes i refrescs (per combatre la caloreta)
22:00h cinefòrum "La revolta de Stonewall" amb la participació de Assemblea Triangles Roses

CSA Can Vies
C/Jocs Florals n·42
<M> L5 i L1 Plaça de Sants

www.canvies.barrisants.org
http://assembleagai.blogspot.com.es
Cinema a la fresca.jpg
La celebració del Dia de l'Orgull LGTBQI+ recorda els fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a Stonewall Inn, un dels escassos locals d'ambient que hi havia en aquell moment a Nova York. La resistència oferta pels clients del local davant la irrupció policial van suposar el punt de partida en la lluita de gais, lesbianes i transsexuals conjuntament amb negres i mestisses perquè la societat i les lleis reconeguessin els seus drets.

Els anys 60 van ser una època fosca per a gais, lesbianes i transsexuals als Estats Units. L'aixecament de Stonewall es va produir en un moment en què els actes homosexuals eren il·legals en tota Amèrica i l'homosexualitat, el lesbianisme i la transsexualitat eren vistes com una forma de malaltia mental.

"La Rebel·lió de Stonewall"
El 28 juny 1969 la policia de Nova York va fer una batuda en "The Stonewall Inn", un bar gai regentat per la màfia a Greenwich Village. Però en aquesta ocasió les lesbianes, transsexuals i gais van fer una cosa que mai abans havien fet, es van defensar col·lectivament i amb contundència. Als carrers de la ciutat es van iniciar violentes revoltes i manifestacions. La ira col·lectiva va anunciar que el moviment pro drets de gais, lesbianes i trans havia arribat.

Aquest documental explora l'esdeveniment que va posar en marxa un moviment reivindicatiu i combatiu a tot el món. Explicada per aquells que van participar: Drag Queens, lesbianes, policies, periodistes i un exalcalde de Nova York.

Els gais, lesbianes i trans eren ingressades en manicomis per ser considerades psicòpates sexuals. Allà eren sotmeses a l'esterilització, castrades i de vegades sotmeses a procediments quirúrgics com la lobotomia. Alguns doctors sostenien que aquests tractaments curaven l'homosexualitat.

Perseguits i, sovint detinguts per la policia en els seus llocs de reunió, els gais de tot EUA van començar a fugir a la ciutat de Nova York a la recerca d'un santuari. La policia es mostrava agressiva amb els gais, les lesbianes i trans que eren perseguides fins i tot en els banys del metro i els camions on s'amagaven per practicar sexe. Bars com El Stonewall eren els llocs de reunió per a les homosexuals que vivien a la ciutat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 4 de Juliol #CinemaCanVies "La revolta de Stonewall"
04 jul 2014
¿o de animales?
Re: 4 de Juliol #CinemaCanVies "La revolta de Stonewall"
04 jul 2014
Los animales no son Barbacoas, ni comerselos es muy popular, es porsupuesto Vegana
Sindicato Sindicat