Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Grècia: vaga de fam en totes les presons, contra les presons tipus C
30 jun 2014
El passat 23 de Juny presos de les presons de tot el país van començar una vaga de fam massiva per exigir la retirada del projecte de llei feixista de presons de tipus C, equivalent a una sentència de mort. Es tracta d'eliminar el dret dels presos a la llibertat condicional, el permís, el càlcul de temps beneficiós(salaris, programes de formació), i posa restriccions estrictes en matèria de comunicació (visites, telèfon, correspondència).
El projecte de llei, que preveu la construcció d'una presó de màxima seguretat, va ser publicat a mitjans de març pel ministre de Justícia Athanasiou. S'anomenen presons presons tipus C i estan concebudes com una venjança contra els detinguts, condemnats per les lleis 187 i 187a, es a dir, aquells processats per pertànyer a organització criminal i els processats per la llei antiterrorista, completant així el marc institucional coercitiu organitzat per l'Estat contra els seus adversaris polítics.

De manera provocativa, després de la reorganització del govern i el tancament sobtat de la Cambra, el projecte de llei va ser col·locat el primer en reobrir-se les sessions, el 6 de juny, per la seva aprovació aquest estiu, el que demostra que la prioritat del govern continua sent matar l'enemic intern i completar el marc institucional de la repressió a nivell policial, als tribunals i a les presons:

en l'àmbit de la policia, reforçant els cossos policials, gràcies a una sèrie d'acords preferencials en favor seu, a diferència del que succeeix amb la resta de la societat. A nivell jurídic-judicial amb la llei antiterrorista, el "koukoulonomo" i l'enduriment del tractament penal mitjançant l'establiment de l'estat d'emergència. En quant a les presons, creant la presó de màxima seguretat que estableix un règim d'excepció i el tractament repressiu contra els presos en particular.

A més de la retirada del projecte de llei, els presos requereixen:

• l'aplicació del benefici del permís i la llibertat condicional amb criteris objectius per a tots (a la cinquena part el permís i a les tres cinquenes parts de la condemna la suspensió de la mateixa), i l'abolició del criteri vergonyós del Consell de la presó segons el qual pot "endevinar" si el pres farà "un bon ús del permís"
• La revisió dels casos per drogues, d'acord amb la llei de 2013, que ja figura a l'abocador de la història. Som el primer país d'Europa amb mes condemnes a perpetuïtat ja que d'acord a la llei de 2006, fins i tot els toxicòmans condemnats per petites quantitats poden ser penalitzats d'aquesta manera.
• La posada en pràctica de les visites conjugals
• L'abolició de la categoria de "presos convidats" no previstos per cap llei. Els immigrants detinguts un cop han complert les seves condemnes, no queden en llibertat a l'espera de la seva deportació, quedant com a "convidats", privant-los així dels drets de tots els reclusos (llicències, suspensió ...)

Font: Indymedia Atenes
Mira també:
https://athens.indymedia.org/feature/10093

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Grècia: vaga de fam en totes les presons, contra les presons tipus C
01 jul 2014
El ministre de justícia es diu Gallardón, i no Athanasiou.
Al final m'he adonat que parles de Grècia.
Sindicat Terrassa