Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Els «anarconazis» de White Rebels Barcelona, a judici
29 jun 2014
La fiscalia demana penes de 6 a 14 anys de presó per a quatre membres del grup que proclamaven l'odi a la democràcia i als immigrants
L'Audiència de Barcelona jutja aquesta setmana quatre membres d'un grup autodenominat 'anarconazi' per amenaces, agressions, incitació a l'odi racial i tinença d'armes prohibides.

La banda neonazi, anomenada White Rebels Barcelona (WRB), proclamava l'odi a la democràcia i a qualsevol tipus de persona no blanca, com els immigrants subsaharians o musulmans.

La fiscalia demana penes de 6 a 14 anys de presó per al dirigent del grup i tres dels seus membres, dos dels quals haurien amenaçat i agredit un membre que volia deixar el grupuscle. Les activitats del grup van tenir lloc sobretot durant tot el 2010 i fins el maig del 2011 i comptava amb els quatre acusats i dos menors d'edat ja condemnats.

L'ideari "Anarconazi"

Segons el seu ideari, els anarconazis no pretenen governar ni ser un partit polític, també rebutgen la burgesia, el liberalisme, el capitalisme, la democràcia, el pacifisme i la religió, i lamenten la desaparició del comunisme a l'est d'Europa i saluden afectuosament el 'camarada' Fidel Castro.

En la seva investigació, els Mossos d'Esquadra van descobrir documentació en suport d'aquest ideari, però també documents on s'explica l'organització interna i l'estratègia d'actuació del grup.

Entre els exemples que es posen d'activitats hi ha les pintades i lemes a favor del llibreter neonazi Pedro Varela o atacs a la mesquita de Badalona o una sinagoga de Barcelona.

Els WRB tenien una pàgina web i nombrós material de propaganda, i la policia els va interceptar converses telefòniques i per internet que evidenciarien les seves intencions, com el fet de planificar "caceres".
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/70767/anarconazis/white/rebels/barcelona/judici

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat