Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
29 jun 2014
La secció sindical de CNT es reuneix amb la direcció per fer un seguiment econòmic de l’ empresa tal i com es va establir en el pacte firmat entre les parts.
monges1.jpg
monges3.jpg

La reunió és fruit d’ un acord de l’ any passat entre el sindicat CNT i la direcció de la residència que al demostrar que no podia passar sense abaixar els sous de les treballadores i dels administradors va pactar unes condicions on es permetria al Sindicat CNT una participació en l’ economia de l’ empresa.

Durant la reunió amb companys i assessors de l’ anarcosindicat, la direcció comenta que hi ha una lleu recuperació econòmica i que la cosa va millorant poc a poc, és per això que vol fer partícep a les treballadores amb alguns incentius donant pas al recuperació de la rebaixa salarial de l’ any passat.

La secció sindical i el sindicat de Sabadell valoren positivament la reunió i comenten que “després de tres anys de lluita on es va aconseguir des de readmissions de treballadores fins a moderació salarial de la direcció, l’ anarcosindicalisme de CNT s’ implanta a una empresa mitjana de forma que la pau social es reestableix al lloc de treball donant continuïtat a la vida de la secció més enllà de les justes reivindicacions de les treballadores.”

La majoria de treballadores de la residència estan afilades a la CNT, n’hi ha de marroquines, amazighs, catalanes, urugayanes, amb uns interessos comuns, treballar dignament.

Des del sindicat CNT es valora molt positivament la notícia i considera que és un aval del seu sistema sindical a través de la acció directa i la secció Sindical en contraposició als comitès d’empresa i representants legals que en el cas de la residència pretenien firmar la rebaixa.

http://cntsabadell.wordpress.com/2014/06/22/residencia-casa-de-les-monge/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
29 jun 2014
enhorabona!! Tot un exemple!
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
01 jul 2014
RESUM: 1)la CNT va pactar una rebaixa salarial 2) la CNT participa en una comissió paritària amb l'empresa i "participa de l'economia de l'empresa" 3)l'anarcosindicalisme de la CNT serveix per restablir la "PAU SOCIAL" (sic) al lloc de treball.

Les cites:

1) "un acord de l’any passat entre el sindicat CNT i la direcció de la residència que al demostrar que no podia passar sense abaixar els sous de les treballadores"

2) "es permetria al Sindicat CNT una participació en l’economia de l’ empresa."

3) "l’anarcosindicalisme de CNT s’implanta a una empresa mitjana de forma que la pau social es reestableix al lloc de treball"

I d'aquest exemple del que NO s'ha de fer, la CNT en fa la valoració pertinent:

"Des del sindicat CNT es valora molt positivament la notícia i considera que és un aval del seu sistema sindical a través de la acció directa i la secció Sindical en contraposició als comitès d’empresa i representants legals que en el cas de la residència pretenien firmar la rebaixa."

Enhorabona? Per què?? Per haver demostrat que sense estar al Comité d'Empresa la CNT és capaç d'acordar una rebaixa salarial, acceptar "incentius", participar en l'administració de l'empresa, participar en una comissió paritària i restablir la PAU SOCIAL???

Sou exactament iguals que ccoo y ugt. De veritat de que no us fa vergonya publicar-ho??
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
01 jul 2014
Pot ser desconeixes com funciona...però es el que te que decideixen els propis implicats (cosa que no fan ccoo i ugt). A vegades no decideixen el que tu vols/voldries. Però forma part de les decisions en assemblea.

Pot ser és millor implantar una dictadura en la secció sindical...però llavors si que t'acostaria al model de ccoo i ugt.

Es el que te el sindicalisme que no es ideològic és una eina dels treballadors. Pot ser acostumats a col·lectius ideològics sense contacte a la realitat es pot fer la critica que tu fas. No se si és el cas, però ho sembla.
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
02 jul 2014
Potser la nota de premsa no s'expressa prou bé, potser expressions com "pau social" no són afortunades. Sigui com sigui, la lluita en aquesta residència és quelcom més complexa i dura que el que apunta la qui signa com "enhorabona?" . Del seguiment del conflicte pels comunicats anteriors n'extrec:

https://cntsabadell.wordpress.com/tag/residencia-casa-de-les-monges/

-Residencia amb problemes econòmics i d'impagaments per part de la Generalitat.
-Presenta dues mesures de rebaixa salarial (2012 i 2013) que són aturades en els termes plantejats per l'empresa. La de 2012 retirada en el marc del conflicte i una vaga, la de 2013 fruit d'un acord del que no s'en coneixen els termes però que suposo que sería millor que el plantejat inicialment per l'empresa.
-Acord (2013) i comissió de seguiment (2014) amb fort control sindical de la situació econòmica de l'empresa, fins al punt que quan la situació millora es planteja recuperar el salari perdut.

Al qui signa com a "enhorabona?", tu saps com gestionen aquest conflictes CCOO y UGT? els gestionen igual? Com ho faries tu? És fàcil opinar i dir el que s'ha de fer i el que no s'ha de fer, o el que ha de fer una organització concreta des de fora.
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
03 jul 2014

Que el límit de l'acció sindical és la viabilitat econòmica de l'empresa és precisament el discurs del sindicalisme subvencionat. Si l'empresa no és econòmicament viable no és la nostra funció aconseguir que ho sigui, això és problema seu, el nostre problema és que no ens rebaixin les condicions i augmentar-les. Si CNT cau en aquest joc és normal que es digui que fa exactament el mateix que CCOO i UGT i la resta de sindicats grocs. Per al moviment obrer és cent mil vegades millor que aconseguim que una empresa tanqui perquè no ens hem deixat baixar el sou que pactar baixades salarials, i menys encara participar de la gestió de l'empresa. No som el que diem que som sinó el que fem. No hi ha receptes màgiques però sí que hi ha uns mínims i per molt que s'intenti excusar la CNT sota l'assemblearisme argumentant que la decisió l'han près els treballadors les coses s'han de dir pel seu nom i no pretendre que canviant-los el nom passen a ser una altra cosa. Pacta rebaixes i participar en la gestió de l'empresa és sindicalisme groc, si els treballadors no estan madurs per anar més enllà o no hi ha prou força i la lluita no es pot extendre això és el que s'ha de dir, mentre seguim treballant perquè aquesta no sigui la situació en el futur, però no dir que fem el que no fem o que som el no som és això, simplement una mentida.

Salut
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
04 jul 2014
"Per al moviment obrer és cent mil vegades millor que aconseguim que una empresa tanqui perquè no ens hem deixat baixar el sou que pactar baixades salarials"

això els hi expliques a les treballadores en una assemblea amb el 27% d'atur. M'ho miraré amb crispetes
Re: Residència casa de les monges. Anarcosindicalisme aplicat.
04 jul 2014
Siiii jo també agafo cadira i crispetes!

Teòrics que no toquen peu a terra, intenten caminar amb les cames agafades pel fang. I acaben enfonsats i oblidats.
Sindicato Sindicat