Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Xa Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
26 jun 2014
Mostra Llibre Anarquista.
prova-logo-2nounou-1.gif
Estem d’aniversari: la Mostra compleix 10 anys. Durant aquest temps s’hi han vist passar molts llibres, debats i persones. Hem intentat recollir aquestes vivències que ens fan créixer, aprendre dels errors i deixar que la mostra muti i es transformi per apropar-nos una mica més a allò que ens agradaria que fos. Un espai per compartir experiències, punts de vista, pensament. Un espai des del qual acostar-se a novetats editorials, publicacions i textos que, d’alguna manera, actuen com a catalitzadors d’idees rebels. El llibre anarquista, en la seva concepció més àmplia, traspassa la seva condició teòrica i s’alia amb la pràctica a través de la crítica, l’autocrítica, l’anàlisi, la reflexió, el debat i la memòria.

No hi som totes, falten les preses.

DIJOUS 3 / 18:30 / Ateneu Anarquista Poble-sec (C/ Creu dels Molers 86)
TRANSGRESSIONS: SEXUALITATS INSUBMISSES I DESOBEDIÈNCIES AL GÈNERE

Presentació dels llibres "Transfeminismos: epistemes, fricciones y flujos" a càrrec de l’activista feminista Lucrecia Masson; "Transexualidades: otras miradas posibles" a càrrec de l’autor Miquel Missé; "Brujería y contracultura gay" d’Arthur Evans a càrrec de la Distribuïdora Josep Gardenyes. Presentació de la campanya "Desertoras de la ley: feminidades no normativas y posibilidades revolucionarias".

DIVENDRES 4 / 18:30 / La Base (C/ de les Hortes 10)
QUAN LA REPRESSIÓ COLPEJA: TEIXINT XARXES DE SOLIDARITAT

Presentació del llibre "Voy a Magadan: Diario de un preso anarquista bielorruso" d’Ígor Olinévich a càrrec del seu traductor. Taula entorn a repressió i grups de suport amb la presència de persones encausades pel cas Mateo Morral, el cas Parlament i la vaga del 29M, i de l’associació de suport a persones preses La Clivella i d’Urdint la Trama, col·lectiu de suport psicosocial front la repressió.

DISSABTE 5 / PLAÇA DEL SORTIDOR (C/ Magalhaes amb C/ Blasco de Garai)

11:00
AMORS: "SIN TI NO SOY NADA" I ALTRES DISBARATS

Intervenció de Nagore García, investigadora feminista, entorn a la possibilitat de repensar la manera com entenem l’amor. Presentació del llibre "En defensa d’Afrodita, contra la cultura de la monogàmia" a càrrec de Nai Pai i de la revista "La Madeja #4: Amores".

14:00
DINAR VEGÀ

16:00
SALTAR LA TANCA: TRENCANT FRONTERES

Presentació de "Partir para contar: un clandestino africano rumbo a Europa" de Mahmud Traoré i Bruno Le Dantec, i de "Paremos los vuelos: las deportaciones de inmigrantes y el boicot a Air Europa" de la Campaña Estatal por el Cierre de los CIE a càrrec d’Eduardo Romero de l’editorial Cambalache. Amb la presència de Tanquem els CIEs i Tekedasdondekieras

18:15
DES DE LES ENTRANYES

Presentació de la revista Víscera número 5 (2013-2014).

19:00
RESISTÈNCIA ENTRE MURS: 40 ANYS DE LLUITA CONTRA LES PRESONS

Presentació dels llibres "Un resquicio para levantarse. Crónica subjetiva del APRE" amb l’autor Javier Ávila; "Cárceles en llamas: el movimiento de presos sociales en la transición" amb l’historiador César Lorenzo; "Un reflejo de la sociedad. Crónica de una experiencia en las cárceles de la democracia" a càrrec de l’autor Amadeu Casellas. Presentació de la campanya Cárcel = Tortura amb José Solís.

DIUMENGE 6 / PLAÇA DEL SORTIDOR (C/ Magalhaes amb C/ Blasco de Garai)

11:00
ELS ANYS CONVULSOS: HISTÒRIA AMAGADA DE LA TRANSACCIÓ DEMOCRÀTICA (O QUAN LA LLIBERTAT ESTAVA AL NOSTRE ABAST)

Presentació dels llibres "El 1000 y la OLLA. Agitación armada, formación teórica y movimiento obrero en la España Salvaje" amb Ricard Vargas, exmilitant del MIL i coautor del llibre, i membres de l’editorial Klinamen; "Transición a la modernidad y transacción democrática" a càrrec d’Etcétera; "Morir Matando. El franquismo ante la práctica armada (1968-1977)" a càrrec de l’autor i historiador Pau Casanellas; "El caso Scala. Terrorismo de Estado y algo más" a càrrec de l’autor Xavier Cañadas.

14:00
DINAR VEGÀ

16:00
PUNK, CONTRACULTURA I COMPROMÍS POLÍTIC

Debat entorn al paper del punk com a expressió contracultural dins dels entorns llibertaris i antagonistes durant els últims 30 anys a l’Estat espanyol. Es tractaran qüestions com l'okupació, la creació de mitjans d'expressió i distribució propis; la relació del punk amb diverses lliutes com l'anarquisme, el feminisme, el veganisme, la insubmissió; la visibilitat de les dones, persones LGTB i migrants; l'assimilació i integració del punk DIY dins dels circuits dominants... i molt més! No hi haurà ponents ni experts. La teva aportació és important!
Mira també:
http://www.llibreanarquista.net/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa